ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Standard & Poor's: Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ελλάδα

Σε «επιλεκτική χρεοκοπία» η Ελλάδα, λέει η S&P

Στην κατηγορία SD, που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία υποβάθμισε το βράδυ της Δευτέρας την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ο οίκος είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς κρίνεται ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των ομολόγων της.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βαθμολογία SD ισοδυναμεί με μερική χρεοκοπία. Ωστόσο, ο Standard & Poor's διευκρίνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία CCC όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απομείωσης του χρέους, γύρω στα μέσα Μαρτίου.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's εκτίμησε χθες ότι ο κίνδυνος μιας στάσης πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας παραμένει υψηλός, ακόμη και μετά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους που επιτεύχθηκε την προηγουμένη εβδομάδα.

Ισχυρή συμμετοχή στο PSI περιμένει ο Γιούνκερ

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενημερώθηκε για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και δήλωσε ότι περιμένει «ισχυρή συμμετοχή» των ιδιωτών πιστωτών στην επιχείρηση της απομείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους που άρχισε την Παρασκευή.

«Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ», λένε Αυστρία και Σουηδία«Ελαβα γνώση της απόφασης του Standard & Poor's να υποβαθμίσει την Ελλάδα στη βαθμίδα SD . Αυτή η απόφαση και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις είχαν προβλεφθεί και ληφθεί υπ' όψιν κατά τον σχεδιασμό της επιχείρησης PSI» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η απόφαση του οίκου αξιολόγησης ήταν αναμενόμενη στο μέτρο που ο S&P είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι θα προχωρήσει την υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας μόλις οι ιδιώτες πιστωτές της χώρας συμφωνούσαν στην απομείωση του ελληνικού χρέους
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Standard & Poor's: Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">