ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Μεταμορφώσεις» το Θέατρο στο Ραδιόφωνο στους 103,7 mhz

ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

«Μεταμορφώσεις» το Θέατρο στο Ραδιόφωνο.

Ο Μάνος Στεφανάκης και ο Γιώργος Καφετζόπουλος στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

THE ZOO STORY του Edward Albee.

Δυο νέοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί ο Μάνος Στεφανάκης και ο Γιώργος Καφετζόπουλος είναι καλεσμένοι τη Δευτέρα, 02 Απριλίου, στις 16.00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και στην εκπομπή «Μεταμορφώσεις» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ζέτα Καρασπήλιου, με αφορμή την σημαντική παράσταση “The Zoo Story” που σκηνοθέτησε η Νέλλη Καρρά στο θέατρο Beton7.

O Μάνος Στεφανάκης και ο Γιώργος Καφετζόπουλος θα αναφερθούν στο έργο και τους συντελεστές της παράστασης και θα μιλήσουν για τα όνειρα της νέας γενιάς ηθοποιών στη χώρα μας.

Το “The Zoo Story” είναι το πρώτο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Edward Albee. Γράφτηκε το 1958 και ολοκληρώθηκε σε μόλις τρείς εβδομάδες. Παίχτηκε για πρώτη φορά στο Schiller Theater Werkstatt του Δυτικού Βερολίνου το Σεπτέμβρη του 1959. Στην Αμερική παρουσιάστηκε το 1960, έναν χρόνο μετά την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, στο Provincetown Playhouse, ταυτόχρονα με το Krapp’s Last Tape του Samuel Beckett.

Πρόκειται για ένα μονόπρακτο που διερευνά την μοναξιά, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, σε έναν κόσμο που αυτοπροσδιορίζεται μέσα από την υλική του υπόσταση. Χαρακτηρίστηκε «γροθιά στο στομάχι» καθώς καταφέρνει να ανιχνεύσει, στην Αμερική του ονείρου και των ευκαιριών, την ανθρώπινη ανασφάλεια, την κενότητα και την απελπισία που οι άνθρωποι κρατούν πίσω από κλειδωμένες πόρτες και που οι κοινωνίες κρύβουν πίσω από μία τηλεοπτική-διαφημιστική «μαγική εικόνα» Ένα «κωμικό δράμα» με μαύρο χιούμορ και σασπένς από τον master του σύγχρονου αμερικάνικου θεάτρου Edward Albee.



Επιμέλεια – παρουσίαση: Ζέτα Καρασπήλιου

INFO:

Μάνος Στεφανάκης - Γιώργος Καφετζόπουλος
«Μεταμορφώσεις» το Θέατρο στο Ραδιόφωνο
Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, 16:00
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Μεταμορφώσεις» το Θέατρο στο Ραδιόφωνο στους 103,7 mhz Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">