ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκρηξη με 16 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη

Συνεργειο της Αντιτρομοκρατικής συλλέγει στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης

Βομβιστική επίθεση από την οποία τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί και ένας πολίτης συγκλόνισε χθες την Κωνσταντινούπολη.

Βομβιστική επίθεση από την οποία τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί και ένας πολίτης συγκλόνισε χθες την Κωνσταντινούπολη.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μηχανή παρκαρισμένη έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ανεξάρτητης Ενωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (MUSIAD) στη συνοικία Σουτλούς, αρκετά κοντά στην έδρα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, και όπως έγινε γνωστό πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό την ώρα που από το σημείο περνούσε όχημα μεταφοράς προσωπικού της αστυνομίας στο οποίο επέβαιναν 21 αστυνομικοί.

Η ισχύς του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν τόσο μεγάλη, ώστε έσπασαν τζάμια από κτίρια που βρίσκονταν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Ο εκπρόσωπος της MUSIAD, Σαντί Ντινλεΐτσι, δήλωσε στο CNN Turk:
«Εξαιτίας της ισχύος της βόμβας φοβηθήκαμε ότι ο στόχος ήταν το κτίριό μας. Τα παράθυρα έσπασαν και οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν μέσα στο κτίριό μας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες».

Λίγο μετά την επίθεση ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση στη συνοικία Σουτλούς. Δυστυχώς 15 αστυνομικοί και ένας πολίτης τραυματίστηκαν. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Οι ένοχοι θα συλληφθούν το συντομότερο».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκρηξη με 16 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">