ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι στρατιωτικοί επιμένουν - Αύξηση 3 μήνες στη θητεία

Αύξηση 3 μήνες στη θητεία

Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και πάγωμα της αγοράς νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων προτείνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις κατευθυντήριες οδηγίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται εκτενώς στην οικονομική κρίση και στα νέα δεδομένα που διαγράφονται για την πορεία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια εποχή προκλήσεων και προτείνει δωδεκάμηνη θητεία χωρίς να αναφέρεται εκτενώς στο ακανθώδες αυτό θέμα που απασχολεί τη νεολαία και τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν τέκνα προς στράτευση.

Στο τραπέζι αύξηση θητείας στον στρατό

Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά με τη διάρκεια της θητείας ακόμη και η αύξησή της, όπως προκύπτει από χθεσινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου. Ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Αμυνας ερωτηθείς από το «Εθνος» τόνισε ότι η συζήτηση των τελευταίων ημερών για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά τις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία.

Οι στρατιωτικοί επιμένουν στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας έως και 3 μήνες, από 9μηνο που ισχύει σήμερα να πάει στο 12μηνο, για την κάλυψη των προβλημάτων επάνδρωσης των υφιστάμενων στρατιωτικών μονάδων, χωρίς ωστόσο να προτείνουν δραστική περικοπή στρατοπέδων στην ενδοχώρα.

Πάντως η όποια απόφαση για τη διάρκεια της θητείας θα είναι πολιτική και θα ληφθεί «εν καιρώ», όπως υπογραμμίζει με νόημα ο Δ. Αβραμόπουλος, εννοώντας σαφώς ότι η παρούσα κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πρόκειται να καταπιαστεί με το ακανθώδες θέμα της θητείας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι στρατιωτικοί επιμένουν - Αύξηση 3 μήνες στη θητεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">