ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φίλιππος Πετσάλνικος: Δεν υπάρχουν Ελληνες βουλευτές με μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό

Απάντηση Πετσάλνικου στον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ

Δεν υπάρχουν Ελληνες βουλευτές οι οποίοι να έχουν βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από το σχετικό έλεγχο που έχει γίνει μέχρι τώρα, υπογραμμίζει στην απαντητική επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος προς τον πρόεδρο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, που ζητούσε εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα περί εξαγωγής χρηματικών ποσών από Έλληνες βουλευτές στο εξωτερικό, την ώρα που η Μπούντεσταγκ ενέκρινε το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Ο κ. Πετσάλνικος, στην επιστολή του προς τον κ. Λάμερτ διευκρινίζει ότι η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά σύζυγο βουλευτή ο οποίος διαθέτει αυτοτελή επιχειρηματική δραστηριότητα και το έμβασμα έγινε μέσα από αυτήν.

Παράλληλα, αφού αναφέρει ότι «εκτιμούμε την απόφαση στήριξης της γερμανικής Βουλής προς την Ελλάδα», σημειώνει ότι και ο ίδιος ο κ. Λάμερτ «γνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο ελληνικός λαός», ενώ υπενθυμίζει τα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή, όπως την άρση του τραπεζικού απορρήτου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ποινικοποίηση της.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε επίσης όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί 15 βουλευτών με μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό και πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες που αφορούν την παροχή εξουσιοδότησης των Ελλήνων βουλευτών προκειμένου να ανοίξουν, αν χρειαστεί, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί στην Ελβετία.

Ο Γερμανός αξιωματούχος, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικής εφημερίδας, σημείωνε στην επιστολή του ότι την ώρα που η γερμανική Βουλή ψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, μεταφέρονται οι πληροφορίες για Ελληνες πολιτικούς που βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Λάμερτ, οι Γερμανοί βουλευτές είχαν αναστατωθεί με την είδηση και παρακαλούσε τον κ. Πετσάλνικο «να υποδείξει τρόπους εξάλειψης των αντιδράσεων οι οποίες εκφράστηκαν από μέλη του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φίλιππος Πετσάλνικος: Δεν υπάρχουν Ελληνες βουλευτές με μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">