ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Εννιά κόμματα στη Βουλή (Να τα χιλιάσετε)

Εννιά κόμματα στη Βουλή, πρώτη χωρίς αυτοδυναμία η ΝΔ

(Γνωρίζουν οι ασυνείδητοι Νεοέλληνες πόσο κοστίζει ενα κόμμα στους πολίτες σε ετήσια βάση; Mάλλον δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι και είναι ενας βασικός λόγος ώστε να οδηγήσουν το κοινοβούλιο να εχει εκατοντάδες κόμματα, άρα να πληρώνουν σε ετήσια βάση δις. (Το θέμα είναι που θα τα βρούν ώστε να τα παρέχουν σε αεριτζήδες) 

Εννιακομματική βουλή με δυσχερή την επίτευξη αυτοδυναμίας, και ενω οι πολίτες δεν εκπροσωπούνται, συνεχιζόμενη φθορά των «μνημονιακών» κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά καταγράφει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής.

Πρώτη στις προτιμήσεις παραμένει η ΝΔ με ποσοστό 28%. Ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 11%, ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Οικολόγοι με 4%, και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η αποχή φτάνει το 27,5% ποσοστό ικανό ώστε οι πολίτες που απέχουν αηδιασμένοι απο το σύνολο των υποκριτών πολιτευτών, μαζί με αυτούς που θα ρίξουν στην κάλπη λευκά και άκυρα, να αποτελούν το πρώτο ''κόμμα''. (Το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών είναι κατά του συνόλου αυτών των κομμάτων και πολιτευτών, άρα ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν αύριο και με ποιό τρόπο;)

Zούμε σε μια Χώρα που δεν εχει κανένα σύστημα Αξιών.
(Είναι γνωστός ο ρόλος πολιτευτών χωρίς κανένα επίπεδο συνείδησης,  και κομμάτων που εκφράζουν τα μέλη τους, (διορισμένους, ταϊσμένους και εθισμένους στην αναξιοκρατία και το ρουσφέτι) οχι την χώρα και το σύνολο των πολιτών)
Υπάρχει η διαπίστωση στο μεγαλύτερο τμήμα πολιτών της χώρας μας, οτι και με 1000 κόμματα στο κοινοβούλιο, και χιλιάδες πολιτευόμενους, δεν θα υπάρχει απολύτως κανένα επίπεδο εκπροσώπησης.

Διαπιστωμένα δεν υπάρχει το ελάχιστο επίπεδο διαφοροποίησης της νοοτροπίας που έχουν οι εμπλεκόμενοι με τα κοινά, οπότε δεν μπορεί να προκύψει καμία αλλαγή ουσίας και προδιαγραφών.

Διακαώς σήμερα κάποιοι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα αισιοδοξίας, και οτι με την δική τους παρουσία θα αλλάξουν όλα στην Ελλάδα, όμως σημασία εχει η πραγματικότητα που βιώνει ο κάθε πολίτης και σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτών που κερδίζουν χρήμα, επιρροή, και μερίδιο στη πίτα της εξουσίας.

Γλυφάδα Web, Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Αρκετά με το Θέατρο κάκιστης μορφής το οποίο λαμβάνει δημόσια Χώρα απο τα Μ.Μ.Ε που επηρρεάζουν και χειραγωγούν με άκρατο λαϊκισμό τους πολίτες.

ΥΓ 2: Αλλαγή νοοτροπίας, άρα επίπεδο αλλαγών, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την απόλυτη Αλήθεια και το σύνολο των Απόψεων που κάποιοι διαχρονικά και μεθοδευμένα παρακάμπτουν ώστε να κερδίζουν υπονομεύοντας την Χώρα, την Δημοκρατία, και τους πολίτες.

ΥΓ 3: Ποιούς προσπαθούν μεθοδευμένα κάποιοι να παρακάμπτουν και για ποιούς λόγους;
(Όσο διαπιστώνεις και διαπιστώνω την συνεχιζόμενη φαρσοκωμωδία πολιτευτών, Μ.Μ.Ε, και πολιτών, (Αποσιώπηση της Απόλυτης Αλήθειας,σε όλους τους τομείς) δεν υπάρχει έστω και ενα τοις 100% πιθανότητα αλλαγών στην Ελλάδα)

ΥΓ 4: Ακόμα και σήμερα υπάρχουν οι επαγγελματίες πολιτευτές και οι διορισμένοι τους και κοινά αμοιβόμενοι, οι οποίοι (ταϊζονται) δεκαετίες, έχουν άποψη, τυνχάνουν προβολής απο Μ.Μ.Ε, πολιτεύονται και τους αναγνωρίζουμε την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, (ενω όλοι γνωρίζουμε το έργο τους και που οδήγησαν την Ελλάδα) και απο την άλλη υπάρχουν πολίτες όπως εγω. (Δεκάδες υπονομεύσεις απο το σύνολο όλων αυτών, που σχεδίαζαν την εξόντωση κάθε πολίτη ο οποίος ήταν ειλικρινής και χωρίς συμμετοχή σε κανένα κομματικό κοπάδι, δεν είχε ζημιώσει στον ελάχιστο βαθμό το σύνολο άρα την Χώρα, το αντίθετο, και μεθοδευμένα να μην υπάρχει το ελάχιστο της άποψης του σε Μ.Μ.Ε (εκεί που παίζεται το θέατρο υποκρισίας ώστε να μην υπάρχει διαφάνεια σε όλους τους τομείς), οπότε αντιλαμβάνεσαι ξεκάθαρα τα ισχύοντα και στο μέλλον)

ΥΓ 5: Απο το σύνολο όλων αυτών δεν γνωρίζω ούτε ενα ποτήρι νερό ώς δική τους προσφορά.
(Αξιολόγησε τις προδιαγραφές και τον ρόλο τους, διότι γνωρίζεις οτι ταϊζονται δεκαετίες.
Αυτοί θα αλλάξουν έστω και το ελάχιστο στην Ελλάδα;)

ΥΓ 6: Προσωπικά είμαι ζωντανό παράδειγμα πολίτη ο οποίος δεν συστρατεύθηκε με κανένα κόμμα, και ουδέποτε ακολούθησε τις πρακτικές ρουσφετιού, ώστε να γνωρίζω καλύτερα απο το σύνολο βάσει του συνόλου των ενεργειών μου επι δεκαετίες, οτι ο πολίτης της Ελλάδας δεν εκπροσωπείται σε κανένα βαθμό απο το σύνολο των εμπλεκομένων με τα κοινά. (Κάποιοι ενοχλήθηκαν πρόσφατα με την χρήση της ορολογίας ΠΡΟΔΟΤΕΣ απο ανώνυμους πολίτες στο πλήθος, εγω το υπογράφω)

ΥΓ 7: Όσο για τον Φώτη Κουβέλη χαρισμά σας (μέχρι την ημέρα που θα υπάρξει το σύνολο και των δικών σας διαπιστώσεων) διότι προσωπικά τον δοκίμασα σε ανύποπτο χρονικό διάστημα προ ετών, και γνωρίζω την ακαταλληλότητα του ατόμου. (Εάν ο Κουβέλης εκπροσωπεί Δημοκράτες Αριστερούς, εγω είμαι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Καραϊσκάκης, ο Λεωνίδας, ο Πλάτωνας και παράλληλα οτι άλλο θέλεις.)

*Αποσαφηνίζω οτι τις βασικές ευθύνες για αυτό το επίπεδο μετεξέλιξης τις έχουν τα δυο κόμματα του διπολικού ''καθεστωτικού'' συστήματος 38 ετών, και περισσότερο η Νέα Δημοκρατία που πραγματικά ήταν πολύ νεα, ήταν νήπιο άρα δεν είχε επίγνωση του τι έπρατε. (Η ουσιαστική αναφορά μου γίνεται για την πλειοψηφία των επαγγελματιών πολιτευτών του κοινοβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βέβαια μπορείς να δηλώσεις με ειλικρείνια οτι οι υπόλοιποι των άλλων μικρών κομμάτων ήταν απόλυτα αμέτοχοι, όταν γνωρίζεις σε αρκετές περιπτώσεις την πλήρη ταύτιση τους;)

Αυτοί θα αλλάξουν έστω και το ελάχιστο στην Ελλάδα; (Πόσο χαμηλής νόησης πρέπει να είναι κάποιος ο οποίος ποντάρει μετά το σύνολο των δεδομένων στη συνέχιση της εναλλαγής χωρίς κανένα ουσιαστικό επίπεδο αλλαγής, επιλέγοντας στις εκλογές πάλι την ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ;)

Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί. Πιθανό θεωρούν το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Δημοφιλέστερος αρχηγός είναι ο Φώτης Κυβέλης. Ακολουθούν ο Γιάννης Δημαράς, αν και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνει μόνο 1%, ο Αλέξης Τσίπας, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου. Θετική γνώμη για τον Λούκα Παπαδήμου εκφράζει το 45% των ερωτηθέντων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Εννιά κόμματα στη Βουλή (Να τα χιλιάσετε) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">