ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία μπήκε από το Σάββατο η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, με την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος, τώρα σωθήκατε.

Σήμερα το πρωί, θα συγκεντρωθούν οι υπογραφές υποστήριξης των υποψηφίων προέδρων, ενώ μετά τις 11 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης για να ανακηρύξει τις υποψηφιότητες.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του το Σάββατο δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και με σπασμένη φωνή πήρε πάνω του τα λάθη της κυβέρνησής του. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: «Δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα σε εξάρτηση και επιτήρηση, εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να φύγει η χώρα από τις εξαρτήσεις».
 
Από τη μεριά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε ως στόχο τη νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε ως στρατηγικού χαρακτήρα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε σε ενότητα, συσπείρωση, συστράτευση και ανανέωση, απευθύνοντας πρόσκληση «σε όσους θα έπρεπε να είναι μαζί μας σήμερα, δεν είναι, αλλά αύριο θα είναι».

Δεν σταμάτησε η πολιτική ζωή στην Ελλάδα με το μνημόνιο, τόνισε ο Χρήστος Παπουτσής παρουσιάζοντας το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας ότι αν εκλεγεί πρόεδρος δεν θα δεχτεί την ακινησία που προσπαθεί να επιβάλει η τρόικα. Τέσσερις άξονες προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ο «πυλώνας του κεντρώου χώρου και της Αριστεράς στην Ελλάδα», παρουσίασε ο Χρήστος Παπουτσής στην τοποθέτησή του, ζητώντας την εμπιστοσύνη των μελών και των φίλων του Κινήματος.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε μικρή διαφοροποίηση του προγράμματος, καθώς άλλαξε η σειρά των ομιλητών που είχε καθοριστεί από το Προεδρείο και προέβλεπε μετά την ομιλία των δύο εισηγητών του Πολιτικού Συμβουλίου να μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος. Η αλλαγή έγινε όταν παριστάμενος συνταξιούχος έριξε ένα γιαούρτι, στον κ. Βενιζέλο ο οποίος αποχώρησε για λίγο από την συνεδρίαση, απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος, προκειμένου να αλλάξει σακάκι.
 
Οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται την Κυριακή από τις 09.30 έως τις 12.00, οπότε θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Προσερχόμενος το Σάββατο στην Εθνική Συνδιάσκεψη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πρόεδρο του Κινήματος, όπως δήλωσε λίγη ώρα μετά και ο Γιάννης Διαμαντίδης.
«Με δεδομένη την προσφορά και τη συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, καθώς και την τοποθέτησή του στην Εθνική Συνδιάσκεψη, στηρίζω την υποψηφιότητά του», δήλωσε και η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">