ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με αποδοκιμασίες και αβγά υποδέχτηκαν τον Νικολά Σαρκοζί

ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ | Υποδοχή με αβγά και αποδοκιμασίες για τον Σαρκοζί  Με αποδοκιμασίες και αβγά υποδέχτηκαν τον Νικολά Σαρκοζί οι κάτοικοι της πόλης Μπαγιόν, στη Νότια Γαλλία. Μόλις ο Γάλλος πρόεδρος

Εργοστάσιο χάλυβα στην πόλη Φλοράνζ έχει μετατραπεί σε πεδίο προεκλογικής μάχης των δύο υποψηφίων για την προεδρία, μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των 500 εργαζομένων που απειλούνται με απόλυση.

Με αποδοκιμασίες και αβγά υποδέχτηκαν τον Νικολά Σαρκοζί οι κάτοικοι της πόλης Μπαγιόν, στη Νότια Γαλλία. Μόλις ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε στους δρόμους της πόλης που κατοικείται κυρίως από Βάσκους επικράτησε πανδαιμόνιο καθώς υποστηρικτές του και επικριτές του βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο και ο Σαρκοζί φυγαδεύτηκε μέσα σε ένα μπαρ όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα... Εξοργισμένος από το περιστατικό, ο Σαρκό χαρακτήρισε το πλήθος που τον αποδοκίμασε «αλήτες» και «ακτιβιστές των Σοσιαλιστών».

Σε πεδίο μιας... άγριας προεκλογικής μάχης έχει μετατραπεί το εργοστάσιο χάλυβα του ομίλου ArcelorMittal στη Φλοράνζ της Γαλλίας. Μπρος στα έκπληκτα βλέμματα των 500 απεγνωσμένων εργαζομένων που απειλούνται με απόλυση, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ διαγκωνίζονται για το ποιος θα «πρωτοσώσει» το εργοστάσιο.

Με την ώρα της κάλπης να πλησιάζει, οι δύο υποψήφιοι έχουν μετατρέψει το ζήτημα του συγκεκριμένου εργοστασίου σε «σύμβολο» της αποφασιστικότητάς τους να βάλουν φρένο στον γενικότερο κατήφορο που έχει πάρει η γαλλική βιομηχανία, με αποτέλεσμα να επισκέπτονται ο ένας μετά τον άλλο τη βορειοανατολική περιοχή όπου κάποτε χτυπούσε η καρδιά της γαλλικής χαλυβουργίας και η οποία σήμερα βυθίζεται στην παρακμή.

Χθες, ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος -ο οποίος έχει προτείνει τη μείωση των μισθών με στόχο την ανάκαμψη της βιομηχανίας- προσπάθησε να καρπωθεί τη «σωτηρία» της μονάδας στη Φλοράνζ, η οποία έχει σταματήσει να λειτουργεί ελλείψει παραγγελιών από τα μέσα του 2011. Ο Σαρκό υποστήριξε πως, μετά από δική του παρέμβαση, ο ιδιοκτήτης της ArcelorMittal, Λακσιμί Μιτάλ, δέχτηκε να επενδύσει 17 εκατ. ευρώ στην εν λόγω μονάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία, Φρ. Ολάντ
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, εκπρόσωπος του ομίλου έσπευσε να διευκρινίσει πως η διοίκηση της εταιρείας είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επένδυση «μόνο εάν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη που θα μεταφράζεται σε προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης χάλυβα».

Από την πλευρά του, ο προπορευόμενος στις δημοσκοπήσεις Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα με τα εργοστάσια που βάζουν λουκέτο το ένα πίσω από το άλλο, προωθώντας ένα νομοσχέδιο βάσει του οποίου οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να κλείσουν κάποια βιομηχανική μονάδα θα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν προτεραιότητα στους αγοραστές που θα εγγυώνται τη συνέχιση της λειτουργίας της. Σημειώνεται πως τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χαθεί στη γαλλική βιομηχανία 763.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 355.000 μετά το 2008.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με αποδοκιμασίες και αβγά υποδέχτηκαν τον Νικολά Σαρκοζί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">