ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκτός ΝΔ όσοι βουλευτές ψήφισαν εναντίον του μνημονίου


Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κατά την οποία ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς ουσιαστικά κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ο γραμματέας της ΠΕ Ανδρέας Λυκουρέντζος εξέδωσε τη Δευτέρα την εγκύκλιο που καθορίζει τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στελέχωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος, δίνοντας προθεσμία μέχρι τις 15 Μαρτίου για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τους επίδοξους υποψήφιους βουλευτές.

Μεταξύ των προϋποθέσεων για την κατάθεση της σχετικής αίτησης, πέραν των συνταγματικών προϋποθέσεων του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, συγκαταλέγεται η κατάθεση πρόσφατου αποσπάσματος φύλλου ποινικού μητρώου, αλλά και, εφ' όσον ο ενδιαφερόμενος είναι πρώην βουλευτής, από δήλωση παραίτησής του από το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού αναδρομικώς οφειλομένων αναπροσαρμογών της βουλευτικής του αποζημίωσης ή κάθε άλλου ποσού που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο προς τη βουλευτική του ιδιότητα.

Πέραν αυτών, ο κ. Λυκουρέντζος κατέστησε σαφές κατά την ομιλία του την Κυριακή ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής ότι δεν θα συμπεριληφθούν στις προεκλογικές λίστες οι βουλευτές που ψήφισαν εναντίον του μνημονίου, αλλά και όσοι καταφέρονται εναντίον του προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε διαφοροποιήσεις από εκείνους οι οποίοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους συνδυασμούς των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας.

Ορισμένοι μάλιστα υποψήφιοι βουλευτές, σε βάρος του αγώνα των βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι αγωνίζονται να στηριχθούν στο λαό οι αποφάσεις της ηγεσίας, δηλώνουν ότι αν ήταν εκείνοι βουλευτές δε θα ψήφιζαν τους εφαρμοστικούς νόμους. Τους ενημερώνω ότι με αυτή την συμπεριφορά δεν έχουν θέση στους συνδυασμούς της παράταξής μας. Ομοίως δε θα συμπεριληφθούν όσοι αρνούνται να μιλήσουν πολιτικά, να στηρίξουν τη στρατηγική μας και τις θέσεις μας και καταφεύγουν στις παλαιοκομματικές πρακτικές της αποφυγής ευθυνών και επιδίδονται στη σπίλωση των βουλευτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο Αντώνης Σαμαράς κήρυξε την έναρξη της πορείας προς το λαό για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα και ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν επιθυμεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά την αυτοδυναμία για να μπορέσει να επιτύχει όλα όσα χρειάζονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς επέμεινε στο μέτωπο που έχει ανοίξει προς την Αριστερά, για τη οποία υποστήριξε ότι δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε το τρίπτυχο της πολιτικής για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη στήριξη των τομέων εκείνων, ώστε να επανέλθει η χώρα στη σωστή πορεία.

Παράλληλα, την πρόθεσή του να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, θέτοντας υποψηφιότητα στην Α' Αθηνών εξέφρασε (ΝΕΤ 105,8) τη Δευτέρα ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Θα ήταν ιδανικό αν όλοι οι διαγραφέντες βουλευτές βρίσκονταν μαζί μας στον αγώνα και δεν εγκατέλειπαν το σκάφος για να μπουν σε μια σωσίβια λέμβο», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκτός ΝΔ όσοι βουλευτές ψήφισαν εναντίον του μνημονίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">