ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προσεχώς οι Αγώνες Πείνας στους κινηματογράφους

Η Τζένιφερ Λόρενς υποδύεται την Κάτνις Eβερντιν, που αναγκάζεται να πολεμήσει μέχρι θανάτου στους «Αγώνες πείνας»

Πριν ακόμα βγει στις αίθουσες, η φουτουριστική περιπέτεια «Αγώνες πείνας» ετοιμάζεται να ξεπεράσει το «Λυκόφως» και τον μικρό μάγο.

Η Τζένιφερ Λόρενς υποδύεται την Κάτνις Eβερντιν, που αναγκάζεται να πολεμήσει μέχρι θανάτου στους «Αγώνες πείνας»
«Αγώνες πείνας»: ας απομνημονεύσουμε αυτόν τον τίτλο καλά στο μυαλό μας γιατί αναμένεται να κυριαρχήσει στον κινηματογραφικό χάρτη της μετα-«Χάρι Πότερ» εποχής.

Η μεταφορά στο σινεμά του «The hunger games», του πρώτου εκ των τριών μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας της Σούζαν Κόλινς που ξεκίνησε να εκδίδεται το 2008 και έγινε εμπορική επιτυχία, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τεράστιας διαφημιστικής εκστρατείας από τότε που το στούντιο της Lionsgate, με το που απέκτησε τα δικαιώματα του βιβλίου το 2009, χαρακτήρισε την ταινία ως το επόμενο «Λυκόφως».

Αν και τα 2,9 εκατομμύρια αντίτυπα του μπεστ-σέλερ στα βιβλιοπωλεία (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πλατύπους), δεν σχηματίζουν μια βάση θαυμαστών που να πλησιάζει το εκτεταμένο επίπεδο του φραντσάιζ της Στέφενι Μέγιερ (μιλάμε φυσικά για το «Λυκόφως»), που από τον Οκτώβριο του 2010 μετράει 116 εκατομμύρια αντίτυπα, το ντεμπούτο της ταινίας στο αμερικανικό μποξ όφις αναμένεται να σαρώσει.

Οκτώ ημέρες πριν η φουτουριστική περιπέτεια του 4 φορές υποψήφιου για Οσκαρ Γκάρι Ρος («Big», «Ντέιβ: Πρόεδρος για μια μέρα», «Το μεγάλο φαβορί») «βγει» στις αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών, οι σφυγμομετρήσεις των τάσεων του κοινού και η προπώληση των εισιτηρίων «δείχνουν» μια μεγαλοπρεπή πρεμιέρα της τάξεως των 130-150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ίδιο το στούντιο ωστόσο κρατάει... χαμηλό καλάθι, κάνοντας λόγο επισήμως για ένα άνοιγμα κοντά στα 75 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τριήμερο της ταινίας. Αριθμός που κατ' αρχάς επιβεβαιώνει πως οι «Αγώνες πείνας» θα ξεπεράσουν τα νούμερα του «Λυκόφωτος» το 2008 (69,9 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στο ντεμπούτο του).

Απομένει να δούμε αν το τριήμερο από τις 23 έως τις 25 Μαρτίου θα καταγράψουμε ένα θεαματικό ξεκίνημα, ανάμεσα -υποστηρίζουν αρκετοί που παρακολουθούν την πορεία της ταινίας έως τις αίθουσες- στα 125 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις του «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, Μέρος 1ο» και τα 142 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε σε εισπράξεις η «Νέα Σελήνη».

Στην περίπτωση της επαλήθευσης αυτών των εκτιμήσεων, οι «Αγώνες πείνας» θα μπορούν να επενδύσουν σε μια νικηφόρα πορεία με ρεκόρ, «σπάζοντας», δηλαδή, το ρεκόρ ανοίγματος για τον μήνα Μάρτιο της τρισδιάστατης «Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» του Τιμ Μπάρτον, που το 2010 «σκόραρε» 116 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό μποξ όφις με τη βοήθεια της υψηλής τιμής του εισιτηρίου του 3D.

Στην Ελλάδα, η ταινία «βγαίνει» στις αίθουσες στις 22 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από την έξοδό της στις ΗΠΑ και στη Βρετανία. Στη δεύτερη, το στούντιο αναγκάστηκε να την ψαλιδίσει καθώς η επιτροπή λογοκρισίας ήταν έτοιμη να δώσει τον χαρακτηρισμό «κατάλληλο άνω των 15» εξαιτίας των βίαιων σκηνών της.
  • 100 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ Οι «Αγώνες πείνας» κόστισαν 100 εκατομμύρια δολάρια και θα συνεχιστούν καθώς το δεύτερο μέρος τους, το «Catching fire», θα «βγει» στις 22 Νοεμβρίου 2013.
26 ΓΛΩΣΣΕΣ, 38 ΧΩΡΕΣ
Τοποθετημένοι στο μέλλον, οι «Αγώνες πείνας» είναι βασισμένοι στο πρώτο βιβλίο της νεανικής τριλογίας της Σούζαν Κόλινς, που ως σήμερα έχει μεταφραστεί σε 26 γλώσσες και τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 38 χώρες.
Ηρωίδα είναι η Κάτνις Εβερντιν, που ζει ατη Βόρεια Αμερική του παρελθόντος, πριν την καταστροφή.

Μια παντοδύναμη κυβέρνηση υποχρεώνει κάθε χρόνο αγόρια και κορίτσια από όλες της περιοχές της χώρας να πολεμήσουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου στους «Αγώνες πείνας» που μεταδίδονται από την τηλεόραση.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η 22χρονη Τζένιφερ Λόρενς, υποψήφια για Οσκαρ για το δράμα «Στην καρδιά του χειμώνα», ενώ την πλαισιώνουν οι συνομήλικοι της Τζος Χάτσερσον και Λίαμ Χέμσγουορθ και οι βετεράνοι Γούντι Χάρελσον, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τόμπι Τζόουνς και Λένι Κράβιτς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προσεχώς οι Αγώνες Πείνας στους κινηματογράφους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">