ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κατάργηση των επιδοτούμενων διακοπών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

Θα κλείσουν 2.500 ξενοδοχεία αν καταργηθούν οι επιδοτούμενες διακοπές 400.000 ατόμων, λέει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Η κατάργηση των επιδοτούμενων διακοπών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας θα επιφέρει «λουκέτα» σε 2.500 ξενοδοχεία, καθώς 400.000 άτομα τον χρόνο κάνουν διακοπές με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.

Απώλεια 7.500 θέσεων εργασίας και «λουκέτα» σε 2.500 ξενοδοχεία θα φέρει η κατάργηση των επιδοτούμενων διακοπών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.


Σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, τετρακόσιες χιλιάδες άτομα τον χρόνο κάνουν επιδοτούμενες διακοπές με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού. Το κόστος της επιδότησης ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ, από τα 400 εκατ. ευρώ που είναι οι συνολικές εισφορές των εργαζομένων προς ΟΑΕ και ΟΕΚ.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με πρότασή του προς το υπουργείο Εργασίας και τη ΓΣΕΕ, προτείνει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όλα τα ξενοδοχεία -και τα 5άστερα- και να αναλάβει εκείνο τη διεκπεραίωση της συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και του ελέγχου των προϋποθέσεών τους.
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρεί τον κοινωνικό τουρισμό ως εργαλείο για την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ πολλές χώρες ''τρέχουν'' ανάλογα προγράμματα», ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης, σημειώνοντας πως «η Μακεδονία, η Ηπειρος και η Στερεά Ελλάδα εξυπηρετούν το 55% των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Απώλεια

Μια διακοπή των προγραμμάτων θα προκαλούσε άμεσα την απώλεια 7.500 θέσεων εργασίας κυρίως στους παραπάνω προορισμούς» και θα είχε καταστροφικές συνέπειες για 2.500 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. «Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε χρηματικά ποσά, απλώς να διαχειριστούμε το κομμάτι των ξενοδοχείων», δήλωσε ο κ. Τσακίρης παρουσιάζοντας την πρόταση του ΞΕΕ, που εισηγείται:

Σχέδιο για τον εξορθολογισμό του κοινωνικού τουρισμού  1. Βελτίωση και απλοποίηση της διαδικασίας συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των κάμπινγκ στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.
Ο ξενοδόχος θα δηλώνει στο ΞΕΕ τις ειδικές τιμές δωματίου κατ' άτομο με ή χωρίς πρωινό για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, καθώς και το χρονικό διάστημα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

2. Η επιδότηση-συμμετοχή να διαμορφωθεί σε ορισμένο ποσό ανά δικαιούχο ημερησίως, με τη μορφή κουπονιού.
Εναλλακτικά να μπορεί ο δικαιούχος να επιλέγει κουπόνια μεγαλύτερης αξίας για μικρότερο αριθμό ημερών.

3. Να καταβάλλεται η εξόφληση-επιδότηση στις δικαιούχες επιχειρήσεις εντός 60 ημερών από την υποβολή των κουπονιών και των σχετικών δικαιολογητικών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κατάργηση των επιδοτούμενων διακοπών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">