ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ξαναγράφουμε τη σχέση μας με το λαό

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ, αλλά και στην 13η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται την Κυριακή για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, στρέφεται το ενδιαφέρον όσον αφορά στις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με χαιρετισμό που απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα και ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.

Οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν με την ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ενώ ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «χρειάζεται ένα παγκόσμιο μέτωπο για τη δημοκρατία». Πρόσθεσε δε πως «δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα σε εξάρτηση και επιτήρηση, εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να φύγει η χώρα από τις εξαρτήσεις».
 
Ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Λ. Παπαδήμο για το έως τώρα έργο του, μετά και την ολοκλήρωση του PSI, ενώ αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, χαιρετίζοντας την αλλαγή της στάσης της, όπως ανέφερε. Ωστόσο, άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολούθησε η αξιωματική αντιπολίτευση τα τελευταία δύο χρόνια.

Βενιζέλος: «Ξαναγράφουμε τη σχέση μας με το λαό»

Κύριε επαγγελματία πολιτευτή, γέννημα και θρέμα των Μ.Μ.Ε διαπλεκομένων συμφερόντων, καλά τα ευχολόγια δια μέσω έμμισθων παπαγάλων και τηλεοράσεων, όμως εαν θέλεις να πείσεις τους Νεοέλληνες πρέπει να κατέβεις στο πεζοδρόμιο και να συναντήσεις τον κάθε πολίτη πρόσωπο με  πρόσωπο.

Έχεις τα κότσια να το κάνεις;

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Oι σχέσεις εξ' αποστάσεως είναι αυταπόδεικτα εικονικές, αυτό που πράγματι ισχύει επι δεκαετίες σε μια Χώρα Μπάχαλο.  Έχεις τα κότσια να κοιτάξεις στα μάτια τους περισσότερους Έλληνες Ελληνίδες;

Για δημιουργία νέου θεσμικού και πολιτικού πλαισίου που δεν θα αφήσει τη χώρα μας να ζήσει ξανά όσα ζει τα τελευταία δύο χρόνια μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, αναφερόμενος στη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έκανε λόγο για ιστορική απόφαση που βγάζει οριστικά την Ελλάδα από την τροχιά της χρεοκοπίας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρέπει να ξαναγραφεί ένα νέο εθνικό συμβόλαιο.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε «ιστορική ημέρα» που ελάφρυνε τις επόμενες γενιές με την αφαίρεση 100 δισ. χρέους και αποκατέστησε με τη βοήθεια των εταίρων και τις θυσίες του ελληνικού λαού μια αδικία που είχε γίνει σε βάρος των επόμενων γενεών.

Αυτό που χρειάζεται τώρα, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, είναι το νέο πρόγραμμα στήριξης να μετατραπεί σε σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, ενώ άσκησε κριτική στις φωνές που ακούστηκαν από πλευράς αντιπολίτευσης για επαναδιαπραγμάτευση, τις οποίες χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας. «Μας δίνεται μια τεράστια ευκαιρία που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που επεσήμανε ότι η απόκτηση της δημοσιονομιής πειθαρχίας επαφίεται στους Έλληνες πολίτες.

Η αυτοκριτική δεν έλειψε από την ομιλία Βενιζέλου, ο οποίος αναγνώρισε λάθη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πως «οφείλουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον κάθε συμπολίτη μας και να του πούμε ένα μεγάλο συγνώμη για ιστορικά λάθη και παραλείψεις που βαραίνουν και τη δική μας παράταξη».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την καλλιέργεια προσδοκιών, για καθυστέρηση στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων και στη ρήξη με συγκεκριμένες συντεχνίες.

Αναφερόμενος ειδικά στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξήρε το ρόλο της παράταξης, λέγοντας ότι το Κίνημα διαχειρίστηκε τη σοβαρότερη κρίση μετά τη λήξη του εμφυλίου σηκώνοντας το σύνολο της ευθύνης, όταν κάποιοι άλλοι κρύβονταν. Παράλληλα, έριξε βέλη και στην πλευρά της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «αγωνιστήκαμε δίπλα δίπλα με τον Γιώργο Παπανδρέου, συνεχίσαμε με τη νέα κυβέρνηση και συνεχίζουμε, παρότι κάποιοι θέλουν να είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, χωρίς να καταλαβαίνουν τη μεγάλη ευκαιρία που απεμπολούν».

Δίνοντας προφανώς το στίγμα του πλαισίου του ως υποψηφίου αρχηγού του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε σε μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα γνήσια λαϊκό και πατριωτικό κίνημα, προχωρώντας μάλιστα και σε άνοιγμα συστράτευσης προς «όλους αυτούς που θα έπρεπε να είναι μαζί μας». Παραδέχτηκε ότι το κλίμα, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ, όμως υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι η νίκη, πρώτο το ΠΑΣΟΚ με ανατροπή των δημοσκοπήσεων», αφού «η μάχη ξεκινά τώρα» με τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του Κινήματος με το λαό.

Αξίζει να σημειωθεί η μικρή τροποποίηση του προγράμματος των ομιλητών λόγω ενός απροόπτου συμβάντος, όταν, πριν την ομιλία Βενιζέλου, παριστάμενος συνταξιούχος πλησίασε τον υπουργό Οικονομικών και του πέταξε γιαούρτι. Ο συνταξιούχος δήλωσε πως προέβη στην πράξη αυτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δυσμενή μέτρα που έπληξαν τις συντάξεις, ενώ η πλευρά Βενιζέλου δεν έδωσε περαιτέρω έκταση, πέραν της πρόσκαιρης αποχώρησης του υπουργού, προκειμένου αυτός να αλλάξει σακάκι.

Οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης θα συνεχιστούν την Κυριακή με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου θα τοποθετηθούν και θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Προσερχόμενος στην Εθνική Συνδιάσκεψη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πρόεδρο του Κινήματος, όπως δήλωσε λίγη ώρα μετά και ο Γιάννης Διαμαντίδης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ευάγγελος Βενιζέλος: Ξαναγράφουμε τη σχέση μας με το λαό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">