ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκίνησαν οι προεκλογικές φανφάρες Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟ.Κ

Με την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, μπαίνουμε σε μια άτυπη προεκλογική εκστρατεία μεταξύ των δύο κομμάτων.

Μπορεί ο χρόνος των εκλογών να παραμένει ακόμα μυστήριο, αλλά είναι δεδομένο ότι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν αρχίσει από τώρα να ετοιμάζονται για την επικείμενη αναμέτρηση. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν ξεκινήσει να «φτιάχνουν κλίμα» εν όψει της κάλπης.
Ο υπουργός Οικονομικών είναι από την Κυριακή και επίσημα ο μόνος υποψήφιος για την αρχηγία στο κόμμα του, ενώ ο κ. Σαμαράς σε ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ θέλησε να σηκώσει τους τόνους κατά του ΠΑΣΟΚ και των σεναρίων συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων που ακούγονται τελευταία.

Μόνος του

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Το προεδρείο της συνεδρίασης έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των Χ. Παπουτσή και Στ. Τζουμάκα, αλλά καμία δεν συγκέντρωσε 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού, όπως την διατύπωσε η ΕΚΑΠ.
«Γύρω από την υποψηφιότητά μου συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε όλα τα στελέχη να δώσουν το παρόν στις εσωκομματικές εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να δείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι η παράταξη είναι ζωντανή, ότι εμείς μπορούμε να σηκώσουμε και θα σηκώσουμε το βάρος της ανανέωσης, της αναγέννησης και της προοπτικής του τόπου». Στόχος της παράταξης, όπως είπε ο κ.Βενιζέλος είναι «η νίκη στις βουλευτικές εκλογές, η πρωτιά».

«Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα»
«Η αυτοδυναμία δεν είναι απαραίτητη για τη Νέα Δημοκρατία, η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να κυβερνηθεί η χώρα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας για μία ακόμη φορά φρένο στα σενάρια για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ».
«Θέλω για τη χώρα, όχι για την παράταξη, να μπορέσει να κυβερνήσει κάποιος με λυμένα χέρια, όχι με συμβιβασμούς», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορώ να έχω τη διαπραγματευτική ισχύ να πηγαίνω ισχυρός στο εξωτερικό».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές: "Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα", ενώ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή λέγοντας χαρακτηριστικά: "Σ' αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν μετόπισθεν, δεν υπάρχουν κομματικά γραφεία" και δεσμεύτηκε ότι με την ανάληψη της εξουσίας θα συγκροτήσει μικρό κι ευέλικτο, όπως είπε, πρωθυπουργικό σχήμα, το οποίο έως το τέλος της τετραετίας θα είναι ακόμη μικρότερο.

(Επι 38 χρόνια όσοι πέρασαν απο θέσεις αρχηγίας κομμάτων είχαν έτοιμη την φανφάρα, οτι θα αλλάξουν την Ελλάδα..... με γνωστή συνέχεια το δεδομένο παρόν)

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Γελοίοι υποκριτές με το σύνολο των αυταπόδεικτων, και παράλληλα ενημερωμένοι.
Δεν νοείται αλλαγή την οποία δεν βιώνουν όλοι οι πολίτες. (Είναι γνωστό το σκηνικό της χειραγώγησης με επανάληψη ρηχών και κοινότυπων υποσχέσεων)
Ακόμα και οι ίδιοι θα έπρεπε να ενοχλούνται απο το επίπεδο των Μ.Μ.Ε, και της Δημοσιογραφίας που τους λιβανίζει.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκίνησαν οι προεκλογικές φανφάρες Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟ.Κ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">