ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άνγκελα Μέρκελ: Είμαστε ακόμα σε μια εύθραυστη κατάσταση

Αισιόδοξος ο Σαρκοζί, συγκρατημένη η Μέρκελ

Διαφορετική στάση σε σχέση με την πρόοδο απέναντι στην κρίση, κράτησαν μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ. Ο γάλλος πρόεδρος μίλησε για «αλλαγή σελίδας», ενώ η γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι είναι ακόμη νωρίς για να θεωρήσουμε ότι... έληξε ο συναγερμός.

«Γυρνάμε σελίδα στην δημοσιονομική κρίση. Η στρατηγική που εφαρμόσαμε αποδίδει καρπούς» δήλωσε ο Σαρκοζί κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, όπως σημείωσε, το δημοσιονομικό σύμφωνο θα πρέπει να συνοδευτεί από μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

«Η λύση δεν μπορεί να βρίσκεται μόνο στην δημοσιονομική πειθαρχία. Πρέπει να βρεθεί στην οικονομική ανάπτυξη, με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα συνεχάρη τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για την στρατηγική της παροχής μεγάλων ποσών ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες, κίνηση που βοήθησε, όπως είπε, στο να αμβλυνθεί το κλίμα έντασης στις αγορές.

Σαφείς αποστάσεις από την αισιοδοξία του Σαρκοζί κράτησε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι η ευρωζώνη απέχει πολύ από το να έχει επιλύσει την κρίση χρέους, παρά τη σχετική ηρεμία στις χρηματαγορές:

«Είμαστε ακόμα σε μια εύθραυστη κατάσταση», είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους κατά τις δηλώσεις της μετά το τέλος της διήμερης συνόδου κορυφής.
«Κάναμε πρόοδο αλλά το να πούμε ότι τώρα κηρύσσουμε λήξασα την κρίση θα ήταν πολύ πρόωρο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, προτού η ευρωζώνη επανέλθει σε μια «εντελώς φυσιολογική κατάσταση».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άνγκελα Μέρκελ: Είμαστε ακόμα σε μια εύθραυστη κατάσταση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">