ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΝΔ βάζει φρένο σε αλλαγές στην κυβέρνηση (Να γίνει κλήρωση)

Ο Λ. Παπαδήμος βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μικροκομματικό «γαϊτανάκι» για τις αλλαγές στην κυβέρνηση

Ο Λ. Παπαδήμος είχε χθες συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε τη συμμετοχή βουλευτή του κόμματός του στην κυβέρνηση για το υπ. Ανάπτυξης, προκειμένου να μετακινηθεί ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κατεχάκη. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού πέντε εναλλακτικές προτάσεις.

 Ο Λ. Παπαδήμος βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μικροκομματικό «γαϊτανάκι» για τις αλλαγές στην κυβέρνηση. Μια... αυτονόητη κίνηση για την ταχύτατη κάλυψη κρίσιμης κυβερνητικής θέσης λόγω παραίτησης υπουργού, φαίνεται ότι μπορεί να «εγκλωβιστεί» επί μία εβδομάδα σε έναν μικροκομματικό «λαβύρινθο»!

Και όμως, η παραίτηση από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή (την υπέβαλε την προηγούμενη Δευτέρα) παραμένει μέχρι σήμερα κενή, καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, και δη η Νέα Δημοκρατία, αντιμετωπίζουν τελικώς την κυβέρνηση ως «ειδικού σκοπού».

Εγκυρότατες πληροφορίες επιμένουν ότι ο Λ. Παπαδήμος, παρότι απουσίαζε από την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες (για την κορυφαία συνάντηση περί ανάπτυξης με τον Ζ. Μπαρόζο, το Eurogroup, τα ραντεβού με τους Ευρωπαίους και τη Σύνοδο Κορυφής) και εν συνεχεία στη Φρανκφούρτη για επαφές σχετικά με τη διαδικασία του PSI, είχε ενδιάμεσα επικοινωνία με τα δύο κόμματα για την πλήρωση της κορυφαίας θέσης στην Κατεχάκη, ενώ από την Κυριακή το απόγευμα συζήτησε αναλυτικά με τους αρχηγούς τους.

ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ  Ανοιχτή παρέμενε η τοποθέτησή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Ανοιχτή παρέμενε η τοποθέτησή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Παρά τη διάψευση από τη «γαλάζια» παράταξη, προχθές το βράδυ, ο κ. Παπαδήμος είχε (το επιβεβαιώνουν έγκυρες πηγές) συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται ότι επέλεξε τη «συνταγή» της άρνησης της συμμετοχής στην κυβέρνηση βουλευτή της ΝΔ, π.χ. του Κ. Χατζηδάκη, για το Ανάπτυξης.

Το υπ. Ανάπτυξης προέκυψε στη συζήτηση, λόγω της πιθανής «καραμπόλας» από την επιστροφή του Μ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θεωρείται πολύ σοβαρή η πιθανότητα, ωστόσο το παζλ εξακολουθεί να είναι αμοντάριστο.

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ  Ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ φέρεται πως είχε πρόταση για να αναλάβει το υπ. Ανάπτυξης
Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ φέρεται πως είχε πρόταση για να αναλάβει το υπ. Ανάπτυξης

Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός είχε στην ατζέντα του σημειώσει τουλάχιστον πέντε εναλλακτικές προτάσεις για τις αλλαγές στην Κατεχάκη, όπως και για την ανάγκη (με τη μετάθεση Χρυσοχοΐδη) πλήρωσης της θέσης στο Ανάπτυξης. Κατ' αρχάς δέχθηκε δύο ειδών εισηγήσεις: να είναι πολιτικό πρόσωπο ή άλλο έμπειρο.

Για τη δεύτερη εκδοχή, του προτάθηκε η αναβάθμιση σε υπουργό του γεν. γραμματέα Λ. Οικονόμου, ο οποίος όμως μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν δέχθηκε σχετική κρούση. Ούτως ή άλλως, τις αρμοδιότητες, μετά την παραίτηση Παπουτσή, είχε αναλάβει ο υφυπουργός Μ. Οθωνας, ο οποίος, σε περιπτωση λογικά αναβάθμισης του υφιστάμενού του, θα σκεφτόταν την εξέλιξη.

ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ  Προτάθηκε για το Ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τον χρειάζεται στο Μαξίμου
ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ

Προτάθηκε για το Ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τον χρειάζεται στο Μαξίμου

Υπουργείο ανάπτυξης
Προτάσεις και για εξωκοινοβουλευτικούς

Αργά χθες το βράδυ, οι πληροφορίες συμπλήρωναν σιγά σιγά το παζλ. Ο ορισμός του κ. Χρυσοχoΐδη στο Προστασίας του Πολίτη παρέμενε απολύτως ανοιχτή, ενώ για το Ανάπτυξης οι εκδοχές που ακούστηκαν ήταν αρκετές.

Ή ότι με εσωτερική μετάθεση θα μπορούσε να λυθεί το θέμα (π.χ. άλλου υπουργού, όπως του Γ. Παπακωνσταντίνου ή του Τ. Γιαννίτση) ή με την αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών, όπως του επικεφαλής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρα, του οποίου του έγινε κρούση κατά πληροφορίες, ή με την αναβάθμιση του αναπληρωτή Σ. Ξυνίδη (λιγότερες πιθανότητες).

Ο κ. Παπαδήμος άκουσε την πρόταση, δε, για την τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στην πολιτική ηγεσία του Ανάπτυξης, αλλά απάντησε επί της ουσίας ότι τον χρειάζεται στο Μαξίμου για τις οικονομικά περίπλοκες μέρες που ακολουθούν.

Συνάντηση με Γιώργο

Ιδιαίτερης σημασίας, θεωρείται η συνάντηση που θα έχει σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν θα μιλήσουν μόνο για τις «καυτές» οικονομικές εξελίξεις, το PSI και την κομμένη ανάσα της κυβέρνησης μέχρι την Παρασκευή, αλλά και για τα προτεινόμενα ονόματα για το Προστασίας και το Ανάπτυξης, αν χρειαστεί...

(Επιβάλλεται η πλαισίωση κενών πολιτικών θέσεων σήμερα να γίνεται κατόπιν κληρώσεως διότι όποιον και να βάλετε τον *επιβάλλεται. *(Χωρίς την συγκατάθεση των πολιτών που έδωσαν την λαϊκή εντολή)

(10.000.000 πολίτες, κλήρωση...... και ο επιλαχών αναλαμβάνει την κάθε θέση όπως και το σύνολο των ευθυνών, σε αντίθεση με τους διαχρονικά ανεύθυνους και ασυνείδητους, οι οποίοι ουδέποτε αναλαμβάνουν των ευθυνών τους, και κρύβονται πίσω απο την ομαδοποίηση του κόμματος και τα προνόμια της θέσεως)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΝΔ βάζει φρένο σε αλλαγές στην κυβέρνηση (Να γίνει κλήρωση) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">