ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας προς Βενιζέλο: Θα βρίσκεσαι στη θέση του Υπαρχηγού

Βενιζέλος προς Τσίπρα: Είστε εκτελωνιστής συμφερόντων

Οι διευκρινίσεις που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το εάν αληθεύουν οι πληροφορίες περί εξαίρεσης από το κούρεμα δανείων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου, κατόπιν πιέσεων υψηλόβαθμων στελεχών εκδοτικών ομίλων, στάθηκε αφορμή να ακολουθήσει έντονη αντιπαράθεση των δύο.

Αλ. Τσίπρας. «Ο καθείς γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη της εγκαθίδρυσης του τριγώνου της αμαρτίας. Δεν παντρευτήκαμε εμείς την διαπλοκή, ούτε εμείς διορίσαμε μέσα απ' τα πολιτικά μας γραφεία τους επικεφαλής συμμοριών του εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε.

Βενιζέλος προς Τσίπρα: Είστε εκτελωνιστής συμφερόντων «Δεν είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η εντύπωση πως εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα, μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


«Σε άλλες συνθήκες και αν δεν είχα την αίσθηση πως βρίσκεστε σε τεταμένη σωματικά και ψυχικά κατάσταση, θα σας ζητούσα να ανακαλέσετε αυτήν την αθλιότητα που εκστομίσατε, στη ρητορική σας ευφράδεια και όχι γιατί το πιστεύετε» ανταπάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσίπρα για το μεγάλο του ενδιαφέρον για τη ψυχική μου κατάσταση. Θέλω να τον ενημερώσω ότι σήμερα, μετά από πολύ καιρό, είναι μια καλή μέρα και για μένα προσωπικά», είπε ο Ευ. Βενιζέλος συνεχίζοντας τον διαξιφισμό.
«Αν η Goldman Sachs ήταν ασφαλιστικό ταμείο, θα την κουρεύατε, αλλά αφήσατε τα 5,6 δισ. ευρώ έξω απ' την διαδικασία» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο swap του 2001 που εκδόθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία.
«Ο τίτλος αυτός δεν είναι επιλέξιμος και δεν περιλαμβάνεται στο κούρεμα. Η διαπλοκή δεν υπάρχει μόνον μεταξύ οικονομικών συμφερόντων και κυβερνήσεων, αλλά και με αυτούς που μετέχουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και προκαλούν εντυπώσεις» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας έψεξε την προ ημερών υποβάθμιση, εκ μέρους του κ. Βενιζέλου, του ενδεχομένου ενεργοποίησης των cds, για να εισπράξει την απάντηση του υπουργού πως «το πιστωτικό γεγονός, εμάς δεν μας αφορά καθόλου, γιατί το καθαρό ποσόν που διακυβεύεται είναι λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια. Τα μικρά κερδοσκοπικά τμήματα της αγοράς που έμειναν εκτός PSI θα διαψευσθούν. Αλλά και αυτούς έρχεστε να υποστηρίξετε, έστω και παρά τη θέλησή σας».

Και τέλος, όταν ο Τσίπρας έκανε σαφές οτι ο Βενιζέλος επιθυμεί να βρίσκεται διαχρονικά στη θέση του Υπαρχηγού, με αρχηγό τον Σαμαρά και συγκυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος έκανε ''τουμπεκί ψιλοκομμένο και πάνω τούρλα'' διότι το επιχείρημα της αφετηρίας και του τερματισμού, αν και σωστό, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει.

(Δεν πρόκειται να υπάρξουν με τα δεδομένα του σήμερα (το σύνολο των αυταπόδεικτων) κάποιοι που θα δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ. (Ευκαιρίες δίνεις όσο είσαι απόλυτα σίγουρος για το αποτέλεσμα, και τις προδιαγραφές)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας προς Βενιζέλο: Θα βρίσκεσαι στη θέση του Υπαρχηγού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">