ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο πολίτης θα αποφασίσει πώς θα κυβερνηθεί η χώρα !!!


Απάντηση στα σενάρια που θέλουν διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για συγκυβέρνηση και μετά τις εκλογές, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αυτήν την ώρα συναντάται με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Μιλώντας  ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο λαός θα αποφασίσει πώς θα κυβερνηθεί η χώρα: «Ο ελληνικός λαός θα πάρει αποφάσεις για το πώς θα κυβερνηθεί στο εξής η Ελλάδα. Από τα αποτελέσματα των εκλογών θα κριθεί το μέλλον».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πώς «η χώρα έχει υπεύθυνο προσανατολισμό, ότι υπάρχουν δυνάμεις με ευρωπαϊκή πλατφόρμα και άλλες που κάνουν ψευδοσυνδικαλισμό».
Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι γνωρίζει το τι δείχνουν και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει σηκώσει σημαία μεγάλης νίκης, κάτι όμως που μπορεί να κάνει και το ΠΑΣΟΚ. «Και το ΠΑΣΟΚ δικαιούται να μιλήσει για νίκη, έχοντας νέα ηγεσία και κοιτώντας κατάματα τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήματα για τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομικής επικαιρότητας, όπως το τέλος ακινήτων, τα μέτρα που έρχονται από τον Ιούνιο, τη φοροδιαφυγή, αλλά και για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι υπήρξαν δηλώσεις πολιτικών που τρομοκράτησαν τους πολίτες με εικόνες κρίσης, ενώ τόνισε πως αν δεν αλλάξει η οικονομική ψυχολογία δεν θα αλλάξει η συμπεριφορά μας. Καταλόγισε ευθύνες σε όλα τα κόμματα για την κρίση, ενώ σημείωσε πως ακόμη και σήμερα που βιώνουμε αυτή την «εθνική περιπέτεια, βλέπουμε να θεριεύει ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, η εύκολη υποσχεσιολογία».

Έχει μεγάλη σημασία να ενθαρρύνουμε το κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες, για να βοηθήσουμε την οικονομία και την ανάπτυξη, δήλωσε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών. «Από το 2009 έχουν αποσυρθεί καταθέσεις ύψους 70 δισ. ευρώ και από αυτά μόνο 16 δισ. έχουν φύγει με εμβάσματα στο εξωτερικό, ενώ πολλά δισεκατομμύρια βρίσκονται στα σπίτια, στα στρώματα ή στα σεντούκια», είπε χαρακτηριστικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, πάντως, αυτή την ώρα άτυπη σύσκεψη του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, με τα μέλη που συγκροτούν την Επιτροπή Συντονισμού Εκλογικής Διαδικασίας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους, συζητούνται και εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδικαστικά ζητήματα ενόψει της διεξαγωγής της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς επίσης και ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Μαρτίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο πολίτης θα αποφασίσει πώς θα κυβερνηθεί η χώρα !!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">