ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χειροπέδες σε ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση

Οι καταγγελίες για τη δράση του ιερέα κατά ανηλίκων ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011

Εκμεταλλευόταν τη θέση του για να προσεγγίσει ανήλικα παιδιά. Μόνο που, αντί να ασκήσει το έργο του ιερέα, ασελγούσε σε βάρος τους.

Οι καταγγελίες για τη δράση του ιερέα κατά ανηλίκων ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011
Εκμεταλλευόταν τη θέση του για να προσεγγίσει ανήλικα παιδιά. Μόνο που, αντί να ασκήσει το έργο του ιερέα, ασελγούσε σε βάρος τους.

Ο 42χρονος ρασοφόρος συνελήφθη στο Μενίδι για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων αγοριών που «ψάρευε» μέσω του κατηχητικού της εκκλησίας στην οποία υπηρετούσε.
Οι καταγγελίες των γονέων, που έφτασαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, ανέφεραν ότι η δράση του νεαρού ιερωμένου είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2011 σε βάρος τριών αγοριών.

Οι απανωτές «επισκέψεις» γονιών, που τα παιδιά τους είχαν αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά του, έκαναν τους αξιωματικούς να ενεργοποιηθούν. Ξεκίνησαν μυστική επιχείρηση παρακολούθησης του ιερέα και διαπίστωσαν ότι οι καταγγελίες ευσταθούσαν. Προσεκτικά μάζευαν τα στοιχεία εναντίον του, προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση.

Τελικά, κατά τις βραδινές ώρες της περασμένης Τρίτης, οι αστυνομικοί του Τ. Α. Αχαρνών συνέλαβαν τον 42χρονο ιερέα για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

Και υλικό πορνογραφίας

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας, προσθέτοντας ακόμη ένα αδίκημα σε βάρος του.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα αποπεμφθεί από την Ιερά Σύνοδο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άτομο υπεράνω υποψίας συλλαμβάνεται για αποπλάνηση ανηλίκων. Πριν από λίγους μήνες, η υπόθεση του προπονητή από το Ρέθυμνο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, κυρίως γιατί κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως πίσω από το προσωπείο του αγαπημένου παιδαγωγού κρυβόταν ένα τέρας... Αρχές και ψυχολόγοι εφιστούν την προσοχή στους γονείς να είναι σε επιφυλακή...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χειροπέδες σε ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">