ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εντολή για πρόσθετα μέτρα και ψαλμωδία καθησυχασμού

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας των εκπροσώπων των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης με αντικείμενο την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης.


Εντολή για πρόσθετα μέτρα περιέχει η γραπτή ανακοίνωση του Γιούνκερ μετά την τυπική έγκριση του νέου δανείου, σε συνέχεια των πιέσεων από το κείμενο των εκπροσώπων της τρόικας.

Στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Κλ. Γιούνκερ μετά το πέρας της συνεδρίασης αναφέρει ότι:

«Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ενέκριναν σήμερα επίσημα το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα. Όλες οι εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί. Τα κράτη μέλη έχουν επίσης εξουσιοδοτήσει τον EFSF να εκταμιεύσει τα πρώτα ποσά, συνολικού ύψους 39,5 δις ευρώ σε πολλές δόσεις.

Το δεύτερο αυτό πρόγραμμα συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα και δεν θα πρέπει να χαθεί. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει ως εκ τούτου να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση και να διατηρήσουν την κεκτημένη ταχύτητα της υλοποίησης, επιδιώκοντας με ζήλο την προσαρμογή στο τομέα των δημοσίων οικονομικών, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, αυστηρά κατά το νέο πρόγραμμα.

Αυτό θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο δρόμο, κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων μας».

Την ίδια στιγμή, η Eurostat με δική της ανακοίνωση υπολογίζει τον ετήσιο πληθωρισμό τον Φεβρουάριο του 2012 στο 1,7%, το δεύτερο χαμηλότερο στην ΕΕ, κάτι που δείχνει πως η εσωτερική υποτίμηση «έχει αρχίσει να λειτουργεί» και στο μέλλον ο υποπληθωρισμός των επομένων ετών θα αποβεί σωτήριος για την πραγματική οικονομία και τα νοικοκυριά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εντολή για πρόσθετα μέτρα και ψαλμωδία καθησυχασμού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">