ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρύθμιση για αποζημίωση προσώπων με κουρεμένα ομόλογα;

Πιθανή η αποζημίωση για τα φυσικά πρόσωπα

Ανοιχτό άφησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση για μελλοντική αποζημίωση των φυσικών προσώπων των οποίων τα ομόλογα θα «κουρευτούν», χωρίς πάντως να δώσει λεπτομέρειες για το κυβερνητικό σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φυσικά πρόσωπα στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής, όμως με εξαιρετικά πιθανή την ενεργοποίηση των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης) τα ομόλογά τους θα υποστούν «κούρεμα» 53,5%.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών στη μελλοντική ρύθμιση θα αντιμετωπίσει χωρίς διακρίσεις τόσο τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δήλωσαν εθελοντικά συμμετοχή στο PSI όσο και εκείνα που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του ελληνικού Δημοσίου.

Ο υπουργός Οικονομικών σε σχέση με τους αποταμιευτές που έχουν θέσεις σε ελληνικά ομόλογα, υπογράμμισε χθες ότι λόγω της ίσης μεταχείρισης παγκοσμίως που πρέπει να κάνουμε οδηγούνται και αυτά σε «κούρεμα».

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός μηχανισμού αναπλήρωσης απωλειών, συνδέοντάς τον με την εγγύηση που υπάρχει στις καταθέσεις, η οποία ισχύει μέχρι 100.000 ανά πρόσωπο, ανά τράπεζα.

«Είναι απόλυτα άδικο να μεταχειρίζεται κάποιος διαφορετικά κάποιον που έχει ομόλογο από αυτόν που έχει κατάθεση», πρόσθεσε χωρίς ωστόσο να αναφερθεί διεξοδικότερα στο θέμα.

Οπως γίνεται αντιληπτό από τα λεγόμενα του υπουργού, είναι εξαιρετικά πιθανό να αποζημιωθούν όσοι κατέχουν ομόλογα η αξία των οποίων δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ κατ' άτομο και έχουν αγοραστεί στην ονομαστική τους τιμή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρύθμιση για αποζημίωση προσώπων με κουρεμένα ομόλογα; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">