ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βήμα Βήμα o φετινός Ολυμπιακός

Νέος Ολυμπιακός, ίδιο εμπόδιο
Ο φετινός Ολυμπιακός, με μειωμένο μπάτζετ και πολλούς νέους -και νεαρούς- παίκτες ξεκίνησε με στόχο να βαδίζει βήμα βήμα. Για να φτάσει σε έναν κατά πολλούς απρόσμενο στόχο της σεζόν, όμως, όπως το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να κάνει το βήμα που δεν πέτυχε πέρυσι…

Οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν χθες με 88-81 τη Γαλατασαράι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στα οποία θ' αντιμετωπίσουν όπως και πριν από έναν χρόνο τη Σιένα, αλλά τούτη τη φορά με μειονέκτημα έδρας. Τα δύο πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 20 και 22 Μαρτίου στην έδρα της πρωταθλήτριας Ιταλίας, το τρίτο στο ΣΕΦ στις 27 του μήνα, ενώ αν χρειαστούν και τα επόμενα, θα γίνουν πάλι στο Φάληρο στις 29/3 και σε περίπτωση που η σειρά φτάσει στο πέμπτο, θα φέρει τους δύο αντιπάλους πάλι στη γειτονική χώρα, στις 5 Απριλίου.

Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ξεκίνησε δυνατά (7-0 στο 2΄, 22-11 στο 9΄), όμως αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην άμυνα ζώνης «2-3» των Τούρκων, οι οποίοι πλησίασαν στο 29-25 (14΄). Με ηγέτη τον Σπανούλη, σε εκτελεστικό και οργανωτικό ρόλο, οι Πειραιώτες έφτασαν στο 43-35 της ανάπαυλας, με συμπαραστάτες τους Ντόρσι-Χάινς.

Ωστόσο, παρά τον τραυματισμό του καλύτερου παίκτη της και πρώην «κόκκινου», Τζαμόν Λούκας, η Γαλατασαράι με σερί 10-0 μείωσε 54-53. Αλλά η ίδια απάντηση των γηπεδούχων, με την ενέργεια των Λο και Πρίντεζη έφερε το 64-53 που τους έδωσε σαφές προβάδισμα, μέχρι το τελικό και πανηγυρικό 88-81.
«Αυτή η ομάδα προσπαθεί σκληρά κάθε μέρα και αυτή είναι μία μεγάλη νίκη, μέχρι την επόμενη», τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης, που θεωρεί ότι «είμαστε νέα ομάδα, μία παρέα και παρότι η Σιένα είναι πάντα μια σκληρή αντίπαλος, μπορούμε να προκριθούμε στο φάιναλ-φορ».

Καταλήγοντας πως «ο κόουτς Ιβκοβιτς είπε ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Γενάρη και αν δεν είχαμε τραυματισμούς, θα ήμασταν νωρίτερα». Ενώ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς επισήμανε πως «ο χρόνος κυλάει μαζί μας, όμως κάθε πράγμα έρχεται στον καιρό του και θα δούμε τη Σιένα όταν πρέπει». Και ζήτησε «να μη μας βάζετε την “ταμπέλα” του φαβορί».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιβκοβιτς): Χάινς 9, Αντιτς 8, Σπανούλης 20 (5/7διπ.-3.6τριπ.-1.4βολ.-8ασ.), Ντόρσι 8, Κέσελ, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 3, Πρίντεζης 16 (5/6διπ.-1/3τριπ.-5ριμπ.), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 3 (1/3τριπ.), Σλούκας 4, Λο 14 (1).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Μαχμούτι): Σιπ 12 (3/6τριπ.), Λάκοβιτς 12 (2/7τριπ.), Κοκσάλ, Σούμπερτ 11 (3/6τριπ.), Αντριτς 15, Γιλντιρίμ 2, Αλντεμίρ 10, Λούκας 13 (1), Αρσλάν 3, Οζέρ 3 (1), Σάβοβιτς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βήμα Βήμα o φετινός Ολυμπιακός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">