ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έλλη Κοκκίνου: Το τερπνόν μετά του οφελίμου



Η Έλλη Κοκκίνου βρίσκεται σε μία από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής της!

Μετράει αντίστροφα μέχρι να δημιουργηθεί το νέο της επιχειρηματικό βήμα, ένας αγγλόφωνος παιδικός σταθμός. Φυσικά αυτό που την ενέπνευσε ήταν η αγάπη για τον γιο της Αλέξανδρο!

Το νηπιαγωγείο θα ονομάζεται “Happy faces” και τα εγκαίνια, θα είναι μέσα στον επόμενο μήνα. Πρόκειται για μία καλόγουστη μονοκατοικία στη Γλυφάδα, στην οποία τα Σαββατοκύριακα θα πραγματοποιούνται παιδικά πάρτι.

*Ο δομημένος ''πολιτισμός'' της Πόλεως φάντασμα, και δημοτών ζόμπι.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

ΥΓ: Εαν δεν καταλαβαίνεις περιεκτικά το μήνυμα, κάνε όσες προσπάθειες θέλεις ώστε να βρείς εστω και ενα κάτοικο Γλυφάδας, ο οποίος θα σε διαφωτίσει τι ισχύει σε τοπικό επίπεδο.

Καλή επιτυχία σε οτι δημιουργείται σε τοπικό επίπεδο, άρα και στον αγγλόφωνο παιδικό σταθμό της Έλλης, όμως πρέπει να γνωρίζει οτι θα υπάρξει η συγκεκριμένη νοοτροπία των γνωστών κατοίκων της Πόλεως Φάντασμα χωρίς την  εντοπιότητα με συγκεκριμένο επιχείρημα.
(Γιατί δεν τον έκανε Ελληνικό και οχι αγγλόφωνο;) Δηλαδή αντι Happy faces: Xαρούμενες φάτσες, η χαρούμενες μούρες, η χαρούμενα πρόσωπα, κ.α.

(Εχουμε να κάνουμε με το γνωστό φαινόμενο των Ελληναράδων στούρνων και γκατζόληδων, οι οποίοι. οποίες, κουβαλάνε  πίτουρα.)

Είναι αυτά τα άτομα που δεν τους δένει τίποτα με αυτή τη Πόλη. Εδω βρίσκονται για την αρπαχτή, (ανάλογη περίπτωση των αεριτζήδων καλλιτεχνών) αυτά τα άτομα κάποια στιγμή ήρθαν και κατοίκησαν στη Γλυφάδα, με τη γνωστή διαδικασία ρουσφετιού κάθησε ο κώλος τους σε μια καρέκλα του δημοσίου, ψηφίζουν σε τοπικό επίπεδο οτι θέλει ο πολιτικός βολευτής του κόμματος που τους βόλεψε, άρα υπάρχει πολιτισμός του ............., και θέλουν να εχουν και άποψη άτομα που εχουν δημιουργήσει τη Γλυφάδα πολιτισμικά έκτρωμα.

Βλακωδώς απόλυτα, σήμερα ολοι συζητούν τι ισχύει σε εθνικό επίπεδο με μια γελοια πολιτική σκηνή, και δεν υπεισέρχονται σε οτι βρίσκεται περισσότερο κοντά στους ιδίους, όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, και το πλαίσιο που ισχύει αρκετές τετραετίες στη Γλυφάδα.

Αυτό το θέμα είναι άσχετο του παιδικού σταθμού, όμως είναι ζήτημα ουσίας και πολιτισμού, και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε καταστάσεις που ισχύουν και δεν τιμούν κανένα. (Αγγίζει σχεδόν τον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό το ισχύον πλαίσιο που εχουν δημιουργήσει Προδότες των κομμάτων, ώστε να εξυπηρετούνται και στις τοπικές κοινωνίες, τα συμφέροντα αεριτζήδων πολιτικών και μελών των κομμάτων τους, και να υπάρχει ουσιαστικό έλλειμα δημοκρατίας και στις τοπικές κοινωνίες.)

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, και γνωρίζουν όλοι οτι επι σειρά τετραετιών οι δήμαρχοι της Γλυφάδας δεν έχουν την εντοπιότητα (κανείς εξ'αυτών δεν εχει την εντοπιότητα) και στη συνέχεια οι περισσότεροι που μετέχουν των συνδιασμών, και των διοικήσεων στη ΓΛΥΦΑΔΑ, δεν έχουν την εντοπιότητα.

Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται μόνο με το ονομά τους. Όταν απεμπλακούμε απόλυτα απο εγωκεντρισμούς, ματαιοδοξίες, ιδιοτελή συμφέροντα, εμπάθειες, λαμογιές, πολιτικές ιδεολογίες, και άλλα μένει η ουσία στο οτιδήποτε.

Είναι δυνατόν σε μια πόλη που εχουν επιλεγεί κάποιοι οι οποίοι σχεδόν στο συνολό τους δεν εχουν την εντοπιότητα, να ενδιαφερθούν έστω στον ελάχιστο βαθμό για τον τοπικό πολιτισμό;
Aυτοί που κουβαλάνε οσα προανέφερα υπάρχει έστω και μια περίπτωση να γίνουν αρωγοί υπερ αυτών που έπρεπε να ισχύουν και να υπάρχουν;

Σε μια τοπική κοινωνία η οποία αυταπόδεικτα είναι διχασμένη και διαλυμένη απο τους δακτύλους των κομμάτων για μικροπολιτικά συμφέροντα, μπορεί η μπορούσε να ισχύσουν  εστω ακόμα και τα αυτονόητα;

ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, γιατι κάποιοι φρόντισαν και φροντίζουν  να υποβαθμίζουν κάθε μέρα τον Πολιτισμό ενω τους αμοίβουμε.

(Ειναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε δημότη πολίτη, να ψάχνει, να βρίσκει, να ερευνά. και να αξιολογεί, καθώς και να ενημερώνει, και να ενημερώνεται)

Όταν αποδεδειγμένα γνωρίζεις τι φταίει για την δεδομένη κατάσταση που ενοχλεί πολλούς, διότι πολλές τετραετίες εχουμε μόνο κακοδιοικήσεις, και πολλά αρνητικά, πρέπει κάποια στιγμή να φροντίσεις να διορθωθούν τα πράγματα και η μετεξέλιξη στη Γλυφάδα.

Η Γλυφάδα που  εχει τα περισσότερα έσοδα απο όλους σχεδόν τους δήμους σε εθνικό επίπεδο, δεν εχει να δείξει ουσιαστικό έργο, μόνο αρνητικά, παρανομίες, διασπάθηση του δημοσίου χρήματος, πολλούς που μπαίνουν απένταροι και φεύγουν πολυεκατομμυριούχοι, διαπλεκόμενες συναλλαγές και άλλα πολλά.

(Ουσιαστικά συνδράμουν ώστε η Γλυφάδα διαχρονικά να είναι Μπάχαλο και έκτρωμα πολιτισμικά, ενω η ευχαρίστηση τους είναι όταν φεύγουν απο τη Γλυφάδα και βρίσκονται στο χωριό τους.) ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, γιατί αυτά τα άτομα δεν εχουν την δυνατότητα σφαιρικής ολοκληρωμένης αντίληψης.

*Φαντάσου νοοτροπία............................κάποιοι και κάποιες σε τοπικό επίπεδο ενοχλήθηκαν και ενοχλούνται που υπάρχει μια λίστα σε αυτο τον ιστότοπο με διεθνή Μ.Μ.Ε.

Απο την άλλη όμως δεν είπαν το ελάχιστο για την υπάρξη κάποιων  blog τοπικού χαρακτήρα που υπάρχουν εδω.

Διαπιστώνουν κάτι ανάλογο εκει που κάνουν σχόλια;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έλλη Κοκκίνου: Το τερπνόν μετά του οφελίμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">