ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας «όλα τα παιδιά είναι το μέλλον μας»

Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας

Πράξη έκαναν, τους στίχους του Γ. Ρίτσου «Αν όλα τα παιδιά της γης …», με τη συμμετοχή τους  τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας και του Παιδικού χωριού SOS Βάρης σε μια συγκινητική μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας.

Τα παιδιά ένωσαν τις φωνές τους και ερμήνευσαν έργα μεγάλων ελλήνων συνθετών και ποιητών στέλνοντας με το δικό τους τρόπο το μήνυμα ότι “η μουσική ενώνει όλα τα παιδιά”.

Την «αυλαία»  της εκδήλωσης, καλωσορίζοντας τα παιδιά του χωριού SOS Βάρης, άνοιξαν με ομιλίες τους  ο διευθυντής του Ωδείου  Δ. Κεχρής και η τομεάρχης Λένα Μαυρακάκη συντονίστρια της διοργάνωσης,  η οποία αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού  και στη συνέχεια το λόγο έλαβαν ο διευθυντής του παιδικού χωριού SOS Βάρης Π. Παπαδάκης και η παιδίατρος  Α. Λουτράδη , μέλος του ΔΣ του χωριού SOS και τέως διευθύντρια του νοσοκομείου Παίδων, ευχαριστώντας το Ωδείο και το Δήμο για την πρωτοβουλία αυτή.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης κατά την ομιλία του συνεχάρη το ανθρώπινο  δυναμικό του Ωδείου Γλυφάδας για τη διοργάνωση της μουσικής βραδιάς καθώς και τους εκπροσώπους του χωριού SOS για το σημαντικό έργο τους και μεταξύ άλλων τόνισε  «είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να φιλοξενούμε τα παιδιά του Παιδικού χωριού SOS Βάρης. Τα παιδιά της διπλανής μας πόρτας. Είναι δικά μας παιδιά και είμαστε στη διάθεση τους να συνεχίσουμε την προσπάθεια και με άλλες πρωτοβουλίες γιατί τα παιδιά, όλα τα παιδιά είναι το μέλλον μας».


Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η εθελόντρια μητέρα Σεβαστή Μόσχου, στην οποία ο Δήμαρχος απένειμε πλακέτα προς αναγνώριση του έργου της.

Το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας προγραμματίζει τις ημέρες του Πάσχα επίσκεψη κοινωνικής αλληλεγγύης στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

*«όλα τα παιδιά είναι το μέλλον μας» και γνωρίζεις το μέλλον που έφτιαξαν για τον δημότη Γλυφάδας με εντοπιότητα, που ως παιδί είχε όλη την καλή διάθεση να προσφέρει θετικά στη τοπική κοινωνία  με διαφάνεια αυτά που ποτέ ως εκλεγμένοι και με μισθούς δεν έκαναν πολιτευτές της ΓΛΥΦΑΔΑΣ, και ως ενήλικας το μόνο που γνωρίζει ως δεδομένο μέλλον είναι η φυσική εξόντωση.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, σήμερα έχουμε 2012 χωρίς να εχει υπάρξει επαναλειτουργία και ίχνος ενδιαφέροντος πολιτευτών, και με ενημερωμένους συνολικά όλους τους εκλεγμένους, αρμοδίους, κόμματα. πολίτες, και παράλληλα πολιτισμένους.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Αξίζει να παρατηρείς πόσο εύκολα παρέχουμε στήριξη και συνδρομή ώστε να διαβιούν αυτοί που θέλουν τιμές και δόξα όπως και αρμοδιότητες εκπροσώπησης,  και τι εχουν κάνει συνολικά για τον δημότη πολίτη της Ελλάδας και της Γλυφάδας.

Kαι τέλος, εαν όλα τα παιδιά τύχουν ακριβώς της ιδίας μεταχείρησης, είναι βέβαιο οτι δεν υπάρχει κανένα μέλλον.

Αν όλα τα παιδιά της γης
πιάναν γερά τα χέρια
κορίτσια αγόρια στη σειρά
και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε
πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

Αν όλα τα παιδιά της γης
φωνάζαν τους μεγάλους
κι αφήναν τα γραφεία τους
και μπαίναν στο χορό
ο κύκλος θα γινότανε
ακόμα πιο μεγάλος
και δυο φορές τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

Θα ’ρχόνταν τότε τα πουλιά
θα ’ρχόνταν τα λουλούδια
θα ’ρχότανε κι η άνοιξη
να μπει μες στο χορό
κι ο κύκλος θα γινότανε
ακόμα πιο μεγάλος
και τρεις φορές τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε θαρρώ!

Προφανώς τα γραφεία των μεγάλων όπως και ο ρόλος αυτών είναι η υπηρέτηση μονοπωλίων και διαπλεκομένων, και αντι να μεγαλώσει ο κύκλος της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού σταδιακά συρρικνώνεται.
 
Εαν ζούσε σήμερα ο Γιάννης Ρίτσος θα το εξηγούσε με καλύτερο τρόπο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας «όλα τα παιδιά είναι το μέλλον μας» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">