ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Επιστολή Στέλιου Σφακιανάκη



Kυρίες και κύριοι συνδημότες και συμπολίτες στη Γλυφάδα ιδιαίτερο χαρακτήρα λαμβάνουν μια σειρά ζημώσεων όσον αφορά την μετεξέλιξη στη Γλυφάδα.

Βέβαια ως δημότης Γλυφάδας και με εντοπιότητα, κάτι στο οποίο σήμερα κανείς δεν δίνει την ελάχιστη έμφαση δεν μπορώ να μένω απαθής σε φαινόμενα επανάληψης

(Δις).... Ως δημότης Γλυφάδας και με εντοπιότητα, κάτι στο οποίο σήμερα κανείς δεν δίνει την ελάχιστη έμφαση (σημεία των καιρών, η διαθέσεις και προθέσεις απόλυτου ευτελισμού κάθε έννοιας δημοκρατίας;) και βάση όσων έχουν τελεστεί σε τοπικό επίπεδο (με την καθολική αδράνεια και αναλγησία όλων μέχρι και σήμερα το 2012 και με το ψευτοεπιχείρημα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, ενω όλοι θέλουν θέσεις εκπροσώπησης στη ΓΛΥΦΑΔΑ στην τοπική κοινωνία .δεν μπορώ να μένω απαθής.)

Πρός όλους και όλες αυτούς με το  ψευτοεπιχείρημα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, να παρουσιάσουμε τι έχετε κάνει σε σειρά άλλων περιπτώσεων;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην δήμαρχος Γλυφάδας Στέλιος Σφακιανάκης δυσαρεστημένος με όσα συμβαίνουν στην πόλη και επειδή βλέπει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, σκέφτεται πολύ σοβαρά την δημιουργία καινούργιας παράταξης.

Ο κάθε σώφρον και πραγματικά σοβαρός συμπολίτης μας (διότι υπάρχουν πολλοί σοβαροφανείς και πραγματικά επικίνδυνοι γιατί υπολείπονται υπευθυνότητας) μπορεί να επεξεργαστεί τα μέχρι τώρα συνολικά στοιχεία λειτουργίας της σημερινής διοίκησης καθώς και των αντιπολιτευομένων (πραγματικά σε πολλές περιπτώσεις υπολείπονται υπευθυνότητας, και οχι μόνο) και να κρίνει εαν χρειάζεται μια καινούργια παράταξη.(Εαν πράγματι χρειάζεται πρέπει να εξεταστούν οι λόγοι, και για ποιούς ακριβώς χρειάζεται)

Σε πλειάδα περιπτώσεων εκλεγμένων δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ευθιξία και υπευθυνότητα.
(Δεν μπορεί να λες απο την θέση εκλεγμένου εκπροσώπου στον δημότη επι σειρά ετών ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, εαν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, για ποιούς λόγους ζητάς την εκπροσώπηση του δημότη και να επιληφθείς των τοπικών ζητημάτων στη ΓΛΥΦΑΔΑ;)

Έπειτα απο την φάση της ανευθυνότητας υπάρχει δεδομένα η φάση των υπανθρώπων που θέλουν προνόμια, θέσεις, μισθούς, ζητούν συγκεκριμένους ρόλους, και στη συνέχεια προσπαθούν να πείσουν το σύνολο για την ανυπαρξία του δημότη και των τοπικών ζητημάτων, η και να υπονομεύσουν με οτι τρόπους και μεθόδους μπορούν τον κάθε δημότη.

Το 2005 ο τότε δήμαρχος Στέλιος Σφακιανάκης μετά την κατάθεση Αίτησης και φακέλλου δεν έκανε απολύτως τίποτα για τοπικό ζήτημα δημότη. (Σήμερα έχουμε 2012 με ενήμερους όλους τους εκλεγμένους σε πολιτικό και παραταξιακό επίπεδο, και χωρίς να εχει υπάρξει ούτε μια ενέργεια εκπροσώπων και αμοιβομένων)

Υπάρχει μια πολυ εύκολη μέθοδος που μπορεί να ακολουθήσει ο κάθε ασυνείδητος και χωρίς δεύτερη σκέψη: Δεν ευθύνεται το ανοργάνωτο κράτος και οι διεφθαρμένοι αμοιβόμενοι ανεύθυνοι, ο διαχρονικά βαλλόμενος ευθύνεται, και πρέπει να πληρώσει το τίμημα ώστε να διαβιούν διαπλεκόμενοι και ασυνείδητοι πολιτευτές χωρίς ίχνος αξιών και δημοκρατικότητας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΜΗΛΑ.
(Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν πολλούς τρόπους και μεθόδους ώστε κάθε δημοκρατική οντότητα να εκτοπίζεται και να γίνετε ευκολότερο το έργο τους)

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ

Προς γνώση του συνόλου και ειδικά όσων εμπλέκονται με τα κοινά στη τοπική κοινωνία.
(Όλοι αυτοί που με περίσσιο θράσος ζητούν ψήφους και να εκπροσωπήσουν τον πολίτη στην Ελλάδα, και σε τοπικό επίπεδο στη Γλυφάδα, δεν έχουν έστω ίχνος ευθιξίας, συνείδησης, και τέλος της ελάχιστης δημοκρατικής παιδείας και αγωγής;)

ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.
( Επιεικώς δεν υπάρχει άλλο ενδεχώμενο απο το οτι έχουμε να κάνουμε με ακατάλληλους και ανάξιους πλαισιωτές, κάπηλους όσων ισχύουν σε εθνικό επίπεδο, και προδότες)

Είναι πολλά τα χρόνια που παρακολουθούμε την τυχοδιωκτική διαδρομή πολιτευτών, και το απόλυτο έλλειμα εκπροσώπησης του πολίτη (οι απατεώνες δεν εχουν κανένα πρόβλημα)

Τετάρτη, 2 Μαϊου 2012

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,

Γιάννης Κουρδομένος

Στη συνέχεια δημοσιοποιώ αυτούσια την επιστολή Στέλιου Σφακιανάκη πρίν τις δημοτικές εκλογές στη Γλυφάδα, και καλό είναι να διαβάσουν όλοι το περιεχόμενο με ιδιαίτερη προσοχή, όπως και ο ίδιος.

Γλυφαδιώτισσες, Γλυφαδιώτες,

Απευθυνόμενος σε Σας, με την ανοιχτή επιστολή μου, την 6-9-2006, μεταξύ άλλων είχα τονίσει: "Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην πόλη μας, έχει δυστυχώς δημιουργήσει αδιέξοδα και εκφυλιστικά φαινόμενα, αφού η κυρίαρχη αντίληψη είναι, όχι το συμφέρον του δημότη  και του Δήμου, αλλά η προσωπική προβολή και το ίδιο όφελος.

Πολλοί που ασχολήθηκαν με τα κοινά, έγιναν επιλήσμονες του χρέους τους, προς τον πολίτη και την πόλη, επεσσώρευσαν μεγάλα αδιέξοδα, ηθικό και δημοκρατικό έλλειμμα. Δεν επέτρεψαν στην πόλη να αναπτυχθεί". Είχα επίσης καταγγείλει την ιδιοτέλεια, την μικρότητα και την υποκρισία, πολλών συνεργατών μου και αντιπάλων, τη διαφθορά, την κατασπατάληση και λεηλασία, διαχρονικώς, του δημοσίου πλούτου και είχα απευθύνει  το μεγάλο ευχαριστώ μου σε κάποιους συνεργάτες μου και στους τίμιους αντιπάλους μου, που με πάθος, έμπνευση και εντιμότητα, υπηρέτησαν, ο καθένας από το πόστο του, το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και το συμφέρον του πολίτη.

Οι εξελίξεις κατά την τετραετία που πέρασε, δυστυχώς με δικαίωσαν. Εννέα δημοτικοί σύμβουλοι, οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και πρωτόδικα εκρίθησαν ένοχοι. Η αποτελμάτωση του δήμου έγινε καθεστώς και δυστυχώς, τόσο οι δημοτικοί θεσμοί, όσο και η κοινωνία δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας, τα κόμματα και οι θεσμοθετημένοι φορείς είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και υπόλογοι, για τη διαφθορά, την απαξίωση και την περιθωριοποίηση του πολίτη για την κοινωνική, την πολιτική και την οικονομική κρίση της χώρας.
Ο κομματικός πατριωτισμός, αντικατέστησε την πίστη προς την πατρίδα και το ενδιαφέρον για το κοινό καλό, ενώ το πολιτικό κόστος κατέστη κυρίαρχο  μέλημα των κομμάτων.

Οι καλά στημένοι μηχανισμοί του συστήματος, απωθούν και απορρίπρουν κάθε υγιή και ανεξάρτητο πολίτη να αναπτύξει πολιτική, κοινωνική, επιστημονική και επιχειρηματική δράση. Ενώ η χώρα, και επίσημα χρεοκοπήσει και έχει περιπέσει στην έσχατη ταπείνωση, έχει προσφύγει ως επαίτης στο Δ.Ν.Τ και έχει εκχωρήσει στους δανειστές της την ανεξαρτησία της και την εθνική κυριαρχία.

Το κομματικό σύστημα, ενώ θα έπρεπε να αγωνιά για τη σωτηρία της χώρας, διαγωνίζεται για το μοίρασμα της εξουσίας και των ιματίων του του εσταυρωμένου έθνους. Κι ενώ αυτή η πραγματικότητα συγκλονίζει τη χώρα, το κομματικό σύστημα, χωρίς δυστυχώς καμία εξαίρεση, συνεχίζει το πλιάτισκο της ψηφοθηρίας.

Η σωτηρία της χώρας δεν το ενδιαφέρει. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι και πάλι μια ακόμα αρένα με μονομάχους τα κόμματα και απλούς κομπάρσους και θύματα τους πολίτες και την Ελλάδα. Οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο μας, μαγειρεύονται και αναδεικνύονται στα κομματικά παρασκήνια, ομνύουν πίστη στα κόμματα και όχι στο λαό. Αυτή ακριβώς τη διάσταση φιλοδοξώ να αναδείξω με την επιστολή αυτή. Δεν δηλώνω αρνητής του πολιτικού μας συστήματος.

Πιστεύω ότι το κοινοβουλευτικό σύστημα είναι το βέλτιστο σύστημα διακυβέρνησης, αρκεί να μη φαλκιδεύονται οι εξουσίες του λαού και να μην περιθωριοποιείται ο πολίτης.

Πιστεύω στο θεσμό της αυτοδιοίκησης ως τον πλέον άμεσο θεσμό της δημοκρατίας και θλίβομαι γιατί και ο θεσμός αυτός κατέστη κομματικό φέουδο.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, με επιστολές μου προς το λαό της Γλυφάδας, γνωστοποίησα την προτίμησή μου υπέρ του Κώστα Κόκκορη, ως την πλέον βέλτιστη επιλογή, μεταλή όλων των υποψηφίων, όχι ως κομματική επιλογή, αλλά ως προσωπικότητα και συλλογική παρουσία. Σε μια από τις επιστολές μου ετόνισα: "Αρκεί ο Κώστας Κόκκορης να συλλάβει τα μηνύμτα της κοινωνίας, να σπάσει τα δεσμά με το πελατειακό διεφθαρμένο παρελθόν, να επανδρώσει δηλαδή το συνδυασμό του με νέους ανθρώπους, άφθαρτους, ικανούς και ταγμένους στην υπηρεσία της πόλης. Αρκεί να αναδιατάξει τις υπηρεσίες του Δήμου, να τις απεξαρτήσει από τις ποικίλες κομματικές δουλείες, να αναπτύξει τις νέες μεθόδους διοίκησης και ανάπτυξης. Αλλά δεσμευόμαστε ότι θα τον παρακολουθούμε άγρυπνα, θα στηρίζουμε το έργο του, θα τον κρίνουμε με αντικειμενικότητα και αυστηρότητα και εάν διαψευστούμε θα είμαστε οι πρώτοι που θα άρουμε τη στήριξή μας".

Δυστυχώς, ο κ. Κόκκορης με την τετραετή παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα μας απογοήτευσε και αίρουμε την στήριξή μας.

Στα πρόωπα που είχαν καταγραφεί μέχρι το 2006, προσετέθησαν και άλλα και μάλιστα γνωστά στελέχη της δημοκρατικής παράταξης, μερικά από τα οποία με δικές μου καταγγελίες δικάστηκαν από το τριμελές Εφετείο Αθηνών με 13 μήνες φυλακή. Άποψή μου είναι, ότι λόγοι ηθικής τάξεως επιβάλουν τα πρόσωπα αυτά να μη βρουν στέγη σε κανένα συνδυασμό που διεκδικεί τη διοίκηση του Δήμου.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7-11-2010, πρέπει να αποτελέσουν την καθαρτήρια πυρά για τον εξαγνισμό της Αυτοδιοίκησης. Πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς τα κόμματα, ότι ο λαός έκανε την επανάστασή του κατά της διαφθοράς, ενάντια στους χορηγούμενους από τα ποικιλώνυμα κέντρα, ντόπια και ξένα, που ταπείνωσαν τη χώρα και τηνοδήγησαν στην παρακμή και την εξάρτηση.
Η επιστολή μου αυτή, απευθύνεται σε όλους τους συνδυασμούς και σε κάθε πολίτη του Δήμου. Ειδικότερα απευθύνεται στους φίλους μου, που με τιμούν επί τριάντα και πλέον χρόνια και τους οποίους διαβεβαιώνω, ότι θα συνεχίζω να τιμών, καταγγέλοντας και πολεμώντας τη διαφθορά και τη συναλλαγή, θα στηρίζω κάθε άξιο εκπρόσωπο του λαού ανεξάρτητα χρώματος και ιδιελογοίας.

Τιμωρείστε κάθε συνδυασμό που στεγάζει ή συνεργάζεται με πολιτικά επίορκους και επικίνδυνους υποψήφιους.

Στυλιανός Σφακιανάκης
Ιατρός Παθολόγος
τ. Δήμαρχος Γλυφάδας

YΓ του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Μπορεί να φανεί χρήσιμη η επιστολή στους ψηφοφόρους των εθνικών εκλογών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Επιστολή Στέλιου Σφακιανάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">