ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας και Δήμος συμπράτουν


Σχετικά με το θέμα «Χορήγηση αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου , έτους 2012» το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας ομόφωνα αποφάσισε στη συνεδρίαση στις 22/05/2012 να μην υπάρξει έγριση για τίποτα άλλο πλήν της κατηγορίας κουλουριών, καστάνων, και καλαμποκιών.

Επίσης ο Δήμαχος Γλυφάδας με εισήγησή του και πλήρη στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης και του δημοτικού συμβούλιου ψήφισε ομόφωνα τη μη χορήγηση αδειών στάσιμου εμπορίου εκτός από τις άδειες πώλησης κουλουριών, κάστανων και καλαμποκιού.

Βέβαια εγω προσωπικά οφείλω να είμαι συγκεκριμένος για τον καθαρά υποκριτικό χαρακτήρα όσων ενδιαφέρονται για τους επιχειρηματίες της πόλης που ανέρχονται σε 5.000, όπως και οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς, διότι ουδέποτε διαπιστώσαμε στον παρελθόντα χρόνο το ενδιαφέρον όλων αυτών για όσα ελάμβαναν χώρα στη Γλυφάδα.

Ακόμα και σήμερα και κάτω απο τις γνωστές συνθήκες Ύφεσης, καλώ τον οποιονδήποτε να μας δώσει το ελάχιστο στοιχείο ενδιαφέροντως όλων αυτών που κόπτονται για το συμφέρων της Γλυφάδας, των επιχειρηματιών και επιχειρήσεων όπως και δημοτών, τι έκαναν μετά το σύνολο των δημόσιων Αιτημάτων, και μετά απο το σύνολο της Ενημέρωσης για οτι εχει τελεστεί κατά εμού;

Kαλώς η κακώς σε αυτη την Πόλη Υπήρχε ενα τοπικό Ραδιόφωνο που λειτουργούσε καθημερινά επι σειρά ετών, (ΓΛΥΦΑΔΑ FM 90,6 ΜΗΖ 1977 - 2004) αν και κατέθεσα σύνομα οτι χρειάζεται (για γνωστούς λόγους διαπλοκής)  κάποιοι φρόντισαν αντι μιας βεβαίωσης λειτουργίας όπως όφειλαν, να διατάξουν σειρά Διώξεων και Καταχέσεων, ώστε να συνδράμουν περισσότερο υπέρ της Διαπλοκής που Υπηρετούν, και του απόλυτου ελλείματος πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

(Ακόμα και σήμερα το 2012 μπορεί κάποιος να μου πει πως σκέπτονται συνολικά οι εκλεγμένοι στην Γλυφάδα, και τι εξυπηρετούν;)

(Σήμερα όλα αυτα περι ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ είναι αυταπόδεικτα, όπως και οι λόγοι που οδήγησαν Αντιδημοκράτες και Υπονομευτές σκόπιμα να υποβαθμίζουν κάθε έννοια πραγματικής Δημοκρατίας, ειδικά στην Νότια Αττική, και την Γλυφάδα, ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ)

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Εαν υπάρχει έστω και ένας ο οποίος μπορεί να αποδείξει οτι ισχύει το ελάχιστο αντίθετα όσων εχω δημοσιοποιήσει, και αποτελούν αδιαψευστη απόδειξη, ας το πράξει, αντι σκόπιμα να σκέπτεται βλακωδώς, και να θεωρεί το οτιδήποτε άλλο, υποβαθμίζοντας περισσότερο την τοπική κοινωνία, όπως και την Δημοκρατία.

(Δεν διαπιστώνει το σύνολο των δημοτών και των εκλεγμένων την υφιστάμενη ποιότητα Δημοκρατίας που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο;)
(Υπάρχει ενα νόμιμο μέσο των δημοτών στην Νότια Αττική και ειδικά την Γλυφάδα;)
(H υποχρέωση όλων είναι να μην εξετάζουν τίποτα;)

(Και τέλος, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας του κάθε ανθρώπου συνεπάγεται αμοιβαιότητας, ενω ΕΔΩ εχουμε το σύνολο των αυταπόδεικτων παντελούς ελλείματος σεβασμού αρχικά στην Ανθρώπινη διάσταση, και κάποιοι συνεχίζουν την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ώστε να υποβαθμίζουν με το επιχείρημα της γραφικότητας, όταν αυταπόδεικτα επεδίωκαν την ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ;)

ΠΟΙΟΣ είναι ο βασικός στόχος και της σημερινής διοίκησης του ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, να ΥΠΑΡΞΕΙ; (Μέχρι το τέλος τώρα πλεόν θα πορεύομαι σύμφωνα με τα δεδομένα αυτών που υπηρετούν την διαπλοκή, ώστε να διαπιστώσουν ΟΛΟΙ τι επιδιώκει το απρόσωπο Κράτος ανάλγητων πλαισιωτών. Δεν γεννήθηκα παράνομος, και δεν επεδιώξα ποτέ να γίνω πειρατής, ήμουν ενας απο αυτούς που έβαλαν τον θεμέλιο λίθο της Ιδιωτικής Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, και είναι γνωστό σε όλους ποιοι μας υπονόμευσαν και για ποιούς λόγους, απο την άλλη βαυκαλίζονται για την δημοκρατικότητα τους και την καταλληλότητα τους να πλαισιώνουν δημόσιες θέσεις σύμφωνα με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Αναλυτικά η ανακοίνωση

α) Για την κατηγορία κουλούρια και γενικά αρτοσκευάσματα, ψημένα κάστανα και καλαμπόκια, προτείνει την έγκριση των αδειών.

β) Για την κατηγορία χειροποίητα προϊόντα οικοτεχνίας, είδη λαϊκής τέχνης προτείνει την μη έγκριση των αδειών:

Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν βάλει λουκέτο 1 στα 3 εμπορικά καταστήματα της Γλυφάδας, η πρόβλεψη δυστυχώς για τον επόμενο χρόνο είναι να κλείσουν άλλο ένα 40% από τα εναπομείναντα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας δεν βλέπει κανένα λόγο του να υπάρχει Στάσιμο Υπαίθριο Εμπόριο στη Γλυφάδα ειδικά αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο.

Επίσης διαφωνεί με την χορήγηση των αδειών λόγω:

α) Της ανικανότητας των υπηρεσιών του Δήμου να τηρήσει εδώ και πολλά χρόνια την νομιμότητα των ειδών πώλησης που ορίζει ο νόμος Ν.3377/2005 ΦΕΚ 202 Α 19/08/2005 άρθρο 1 παράγραφος 10.

β) Όλα τα κιόσκια συγκεντρώνονται σε ένα σημείο πράγμα που καθιστά «ΜΟΝΙΜΟ ΠΑΖΑΡΙ» Ο νόμος Ν.3377/2005 ορίζει ότι η απόσταση μεταξύ των θέσεων δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των 100 μέτρων.

γ) Το σημείο συγκέντρωσης των αδειών εφάπτεται με τη Λαϊκή Αγορά της πόλης. Σύμφωνα πάλι με τον NOMO 3377/2005 άρθρο 1 παράγραφος 6, οι θέσεις άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των 300 μέτρων στους δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής από τα άκρα των δημοτικών και λαϊκών αγορών.

δ) και Τέλος υπενθυμίζουμε ότι στο Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 254 ορίζεται ότι η μόνιμη αναπλήρωση του δικαιούχου της άδειας επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση αναπηρίας με ποσοστό πάνω από 50% η οποία βεβαιώνεται από τις κατά νόμο Υγειονομικές Επιτροπές των Ασφαλιστικών Φορέων στους οποίους τυχόν υπάγονται ή άλλως από Δημόσια Νοσοκομεία.

Στα κιόσκια υπαίθριου εμπορίου της Γλυφάδας κατά συντριπτική πλειοψηφία οι πωλητές, έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένος, ότι είναι μη νόμιμοι αναπληρωτές.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας προτείνει να μην εγκριθεί καμιά από τις επτά (7) άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

Γ) Προτείνουμε την έγκριση των υπηρεσιών υπαίθριων φωτογράφων , λαχειοπωλών, Στιλβωτών, και λοιπές παραδοσιακές δραστηριότητες.

Δ) Όσο αφορά τις καντίνες σε σταθερά σημεία προς πώληση ροφημάτων γλυκισμάτων-αναψυκτικών Προτείνουμε την μη έγκριση διότι η Γλυφάδα διαθέτει ήδη δεκάδες ομοειδή μαγαζιά. Ειδικότερα για τη ΚΑΝΤΙΝΑ που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφ. Βουλιαγμένης και Γρηγ. Λαμπράκη (πλατεία) προβάλλουμε θέμα

α) Δημόσιας Ασφάλειας,

β) απαράδεκτης αισθητικής στην κεντρική είσοδο της Γλυφάδας και καταπάτηση του δημόσιου πάρκου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Άννυ Καυκά

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πάνος Μιχαλόπουλος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας και Δήμος συμπράτουν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">