ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Φώτης Μπενέτος συγκρούεται με την παράταξη Δυνατή Γλυφάδα

Οπως διάβασα στο διαδύκτιο πρόσφατα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπενέτος δημοσιοποίησε μια επιστολή στο vimaonline για την απόφαση να ανοίξει το Νεκτροταφείο της Πόλης, για την ταφή της δημοτικής συμβούλου Φρειδερίκης Μαλάμη.

Βάση αυτής της αποφάσεως γίνετε πασιφανές οτι έχουμε μια σημερινή διοίκηση, και ειδικά ενα Δήμαρχο των δυο μέτρων και σταθμών, ο οποίος θεωρεί οτι ο κάθε εκλεγμένος πρέπει να τυνχάνει ειδικής μεταχείρησης έναντι των υπολοίπων.

Λόγω του οτι και εγω προσωπικά έχασα τον πατέρα μου πρόσφατα, και ενα άνθρωπο που κατοικούσε σε αυτη την Πόλη απο το 1955, βίωσα το παράδοξο - όπως και άλλοι συμπολίτες - να στέλνουν τους δημότες για ταφή οπουδήποτε άλλου, μια πρακτική ανάρμοστη για όλους τους δημότες Γλυφάδας.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας ας πάρουν την ευθύνη τι μέλλει γένεσθε απο εδω και πέρα, διότι ο ενταφιασμός των δημοτών οπουδήποτε αλλού, προσβάλει τα οικία πρόσωπα των θανόντων.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,

Γιάννης Κουρδομένος

Στη συνέχεια αναδημοσιοποιώ την επιστολή του κ. Φώτη Μπενέτου η οποία δεν γνωρίζω για ποιούς λόγους - αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ενα να πράττει οτι θέλει, όμως κρίνετε για το επίπεδο πλουραλισμού, πολυφωνίας, και ειδικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (όσων αφορά το τελευταίο γνωρίζω καλύτερα απο το σύνολο τι επίπεδο επιδιώκεται και βάση ποίων σκοπιμοτήτων ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, και τουλάχιστον πλήρωσα και πληρώνω το τίμημα, μόνο για αυτο που λέγετε Δημοκρατία, έστω και εαν είμαι ακραίος, διότι δεν εξετάζουν κάποιοι τους λόγους ) - οδηγήθηκε μόνο σε ενα μέσο.

(Η δική μου πρόταση έστω και εαν πέσει στο κενό είναι: Oι επιστολές ουσίας και μείζονος σημασίας θεμάτων να στέλνονται παράλληλα σε όλους είτε έντυπης είτε ηλεκτρονικής, είτε επαγγελματίες
είτε ερασιτέχνες, είτε ημιεπαγγελματίες, είτε οτιδήποτε άλλο, διότι αυτό σήμερα είναι εύκολη διαδικασία, συν του ότι κανείς και κανένα μέσο δεν τυνχάνει της απολύτου αποδοχής όλων και άμεσα)

(Προσωπική Άποψη)

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΜΠΕΝΕΤΟΥ.

Το πρωί της 21ης Μαϊου 2012 ένα προγραμματισμένο ραντεβού μου με την ιατρό - δημοτική σύμβουλο Μαλάμη Φρειδερίκη, με σκοπό να μου γράψει τα φάρμακα του 90χρονου πατέρα μου ματαιώθηκε για πάντα, καθώς την προηγούμενη ημέρα την πήρε κοντά του ο Θεός.
Εύχομαι ολόψυχα στην οικογένειά της με το πέρασμα του χρόνου να απαλυνθεί ο πόνος της για τον άδικο χαμό της.

Μετά το θάνατό της, σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε το άνοιγμα του δημοτικού Νεκροταφείου που παρέμενε κλειστό επί 10μηνο, το κλείσιμο του οποίου είχε γίνει με πρόταση του δημάρχου και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία είχα ψηφίσει κι εγώ.

Το είχα ψηφίσει πιστεύοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου με τον δήμαρχο επικεφαλής της, είχαν κάποια εναλλακτική λύση. Με το πέρασμα του χρόνου, μέσα στο προσυμβούλιο εγώ και ο δημοτικός σύμβουλος Τσακίρης Δημήτρης, καλέσαμε σε διαφορετικούς χρόνους τόσο το δήμαρχο όσο και τους λοιπούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας να αποφασίσουμε το άνοιγμα του Νεκροταφείου για να παύσει το μαρτύριο των συμπολιτών μας, χωρίς όμως να ακούσω από αυτούς ένα ναι ή ένα όχι.

Κύριε Δήμαρχε, εάν ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου που εκπροσωπούμε τη διοικούσα παράταξη δεν έχουμε κατανοήσει ότι χώρο για την τελευταία κατοικία δεν δικαιούνται μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι αντιδήμαρχοι και οι διοικούντες το Δήμο, τότε πιστεύω ακράδαντα ότι η παρουσία μας βλάπτει την τοπική κοινωνία μας. 

Μετά από αυτά, φρονώ ότι, θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη - ως παράταξη - απ' όλους τους συνδημότες μας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ενταφιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους στο Σχιστό, στα Γλυκά Νερά, στο Βύρωνα, ή αλλού, υποβάλλοντάς τους σε ταλαιπωρία, κάθε φορά που αυτοί επιζητούσαν μια προσευχή για τους προσφιλείς απόντες τους. 

Άλλως, θα σας ζητήσω να μου επιτρέψετε, εάν συντρέξουν λόγοι, να διαφοροποιηθώ δημόσια από την παράταξη για το ζήτημα αυτό.

Φώτης Μπενέτος,

Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Φώτης Μπενέτος συγκρούεται με την παράταξη Δυνατή Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">