ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μανώλης Γλέζος: Το χρήμα δεν έχει πατρίδα


Τρόμο συνεχίζει να προκαλεί στο μνημονιακό στρατόπεδο και τους εκπροσώπους του η ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Γι' αυτό συνεχείς είναι οι προσπάθειες διαστρέβλωσης δηλώσεων στελεχών του σχήματος, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων οι δημοσιογράφοι ή οι καλεσμένοι των πάνελ των μεγάλων καναλιών εξαπολύουν τυφλές επιθέσεις σε ό,τι ακούνε από οποιονδήποτε άνθρωπο του συμμαχικού σχήματος.

Χθες, ο Μ. Γλέζος, μιλώντας στο "Πρωινό ΑΝΤ1" για το αυτονόητο, την ανάγκη δηλαδή "να απεξαρτηθούμε από τους ιδιοκτήτες του χρήματος", όπως και ότι "το χρήμα δεν έχει πατρίδα", πρόσθεσε ότι το χρήμα εφευρέθηκε σε αυτή τη χώρα ως μέσο ανταλλαγής αξιών και πότε δεν θεωρήθηκε ότι μπορεί να δημιουργεί το ίδιο το χρήμα αγαθά, ο εργαζόμενος δημιουργεί αγαθά. Επίσης είπε ότι "δεν θα ζητήσουμε να φύγουμε ή να μείνουμε στην Ευρωζώνη. Θέλουμε η Ευρωζώνη να αντιμετωπίζεται από εμάς με άλλον τρόπο". Για τις θέσεις του αυτές το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δέχθηκε σωρεία επιθετικών σχολίων από το μνημονιακό μπλοκ...

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δυνάμεις του Μνημονίου και τα ΜΜΕ που τις υποστηρίζουν επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τις προτάσεις του Μ. Γλέζου για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς μίλησε για έναν εσωτερικό δανεισμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, υποχρεωτική για τα υψηλά εισοδήματα και προαιρετική για τους οικονομικά αδύναμους, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί ένα μόνο μέτρο, σε αντικατάσταση των χαρατσιών και των άλλων δυσβάστακτων αντικοινωνικών μέτρων, ενταγμένο σε μια δέσμη μέτρων κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Από την πλευρά τους οι δυνάμεις του Μνημονίου έσπευσαν να αλλοιώσουν τις δηλώσεις του και να καταφύγουν σε κακεντρεχή σχόλια περί "αριστερών χαρατσιών".

Το γραφείο του Μ. Γλέζου είχε σχολιάσει πως "δεν μας προκαλεί εντύπωση τα όσα με εντελώς στρεβλό και ανακριβή τρόπο χρεώνονται στον Μ. Γλέζο. Αποτελούν μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που ζούμε όλο το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτουν δε τον τρόμο των δυνάμεων του Μνημονίου μπροστά στη διαρκή συρρίκνωσή τους".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μανώλης Γλέζος: Το χρήμα δεν έχει πατρίδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">