ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μειώθηκε η ανεργία στη Γερμανία

Γερμανία: Μειώθηκε η ανεργία : Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Μάιο μειώθηκε, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται επιφυλάξεις για τη δυνατότητα της οικονομίας της χώρας να συνεχίσει να δημιουργεί
Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Μάιο μειώθηκε, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται επιφυλάξεις για τη δυνατότητα της οικονομίας της χώρας να συνεχίσει να δημιουργεί όλο και περισσότερες νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την εθνική στατιστική αρχή της Γερμανίας, το ποσοστό των ανέργων επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού περιορίστηκε στο 6,7% τον Μάιο.

Σε απόλυτα νούμερα, ο συνολικός αριθμός ανέργων μειώθηκε από τον Απρίλιο κατά 108.046 άτομα στα 2,855 εκατομμύρια.

Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αμετάβλητα ποσοστά. Τον Απρίλιο, η ανεργία στη Γερμανία ήταν 7%. Η ανεργία παραδοσιακά εμφανίζει πτώση την άνοιξη, καθώς σε τομείς, όπως ο κατασκευαστικός, δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας με το τέλος των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο αρμόδιος για τα στοιχεία της ανεργίας, Φρανκ Βάις, εκτίμησε ότι «η αγορά εργασίας συνέχισε να αναπτύσσεται στο σύνολό της θετικά, αλλά η θετική τάση χάνει τη δυναμική της». Πρόσθεσε ότι «ενώ η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, απέφυγε την ύφεση και αναπτύχθηκε κατά 0,5% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, καθώς οι κίνδυνοι που ενέχονται ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής χρεωστικής κρίσης έχουν αυξηθεί». Έφερε ως παράδειγμα τη μειωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μειώθηκε η ανεργία στη Γερμανία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">