ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν καρποφόρησε η συνάντηση Αντώνη Σαμαρά Πάνου Καμμένου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ.
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012.

Δεν καρποφόρησε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, που έγινε απόψε στη Βουλή, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ για τον σχηματισμό κυβέρνησης..

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του στη συνέχεια, είπε ότι διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε κοινός τόπος, και πρόσθεσε ότι ζήτησε τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς τον κ. Σαμαρά επικεφαλής, κάτι που ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποδέχθηκε, καθώς και την καταγγελία του Μνημονίου, ή την επαναδιαπραγμάτευσή του με συγκεκριμένους όρους.

«Συζητήσαμε για την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης, θέσαμε την πιθανότητα οικουμενικής κυβέρνησης με πρόσωπο κοινή αποδοχής. Ο κ. Σαμαράς δεν δέχθηκε, και εξέφρασε την επιθυμία να είναι ο ίδιος επικεφαλής» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πρόσθεσε ότι συζητήθηκε η πιθανότητα καταγγελίας του Μνημονίου ή η επαναδιαπραγμάτευσή του σε συγκεκριμένα ζητήματα. Ο κ. Καμμένος είπε ότι ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση σε ζητήματα όπως η προστασία της δημόσιας περιουσίας από τους πιστωτές και το θέμα του αγγλικού δικαίου, και ζήτησε να μάθει εάν η επαναδιαπραγμάτευση που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ θα αφορά τους μισθούς, τις απολύσεις, τον Τειρεσία.

Κατά τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα συζητήσει αυτά τα θέματα και θα δει τι μπορεί να πετύχει. Ο κ. Καμμένος ζήτησε επίσης την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την τιμωρία «για όσους οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση» και, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.
«Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος και δεν μπορούν να συμμετέχουμε», είπε ο κ. Καμμένος, τονίζοντας ότι το κόμμα του από την αντιπολίτευση θα στηρίξει νόμους, και θα υπερψηφίσει νομοσχέδια με τα οποία συμφωνεί.

«Σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση εάν συνεχιστεί η πολιτική που οδηγεί σε εσωτερική πτώχευση», είπε ο κ. Καμμένος και κατέληξε λέγοντας ότι ρώτησε τον κ. Σαμαρά εάν εγγυάται ότι δεν υπάρχει περίπτωση πτώχευσης της χώρας μας εντός του Μνημονίου, κάτι που, όπως υποστήριξε, δεν εγγυήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επιτελέσουν τον ρόλο που τους ανέθεσε ο λαός στο κοινοβούλιο», είπε, τέλος, ο κ. Καμμένος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν καρποφόρησε η συνάντηση Αντώνη Σαμαρά Πάνου Καμμένου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">