ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Τσίπρα - Κορτζίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012.

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ, ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Χαμός από κόσμο, ενθουσιασμός και συγκίνηση στο Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλεξης Τσίπρας με τον δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού !

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα Τρίτη, 5.06.2012 στο δήμο μας, στο Δημαρχείο Αργυρούπολης.

Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης και έκανε δημόσιες δηλώσεις παρουσία μελών του δημοτικού συμβουλίου, εργαζομένων του Δήμου και μεγάλου πλήθους πολιτών, που στο άκουσμα της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.ΕΚΜ έσπευσαν στο Δημαρχείο. Ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν προβεί το τελευταίο διάστημα σε πολιτικές επιλογές και θεσμικές αλλαγές που όχι απλά υποβαθμίζουν, αλλά καταστρέφουν την ποιότητα του περιβάλλοντος στο όνομα μεγάλων κερδοσκοπικών συμφερόντων. Χαρακτήρισε ψευδές το δίλημμα «ανάπτυξη ή περιβάλλον», τονίζοντας ότι είναι και απαραίτητο και εφικτό η ανάπτυξη της χώρας να κινηθεί πάνω σε φιλοπεριβαλλοντικούς άξονες, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τις ΑΠΕ και τον εναλλακτικό τουρισμό.


Σε αυτό το πλαίσιο ο κ.Τσίπρας τάχθηκε κατά της εκποίησης του Ελληνικού και των σχετικών διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και υποστήριξε τη μετατροπή του χώρου σε ένα πνεύμονα πρασίνου για όλη την Αθήνα με βάση τις προτάσεις του ΕΜΠ. Προϋπόθεση για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό είναι η συστηματική δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης και η δυναμική παρουσία των πολιτών. Επισήμανε άλλωστε ότι η περίπτωση του Ελληνικού είναι ένα ξεχωριστό μοντέλο αυτοδιαχείρισης, με μακριά παράδοση σε σχετικούς αγώνες, που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την ανακατάληψη ελεύθερων χώρων και ακτών σε όλη τη χώρα. Τέλος δεσμεύτηκε ότι ο συνδυασμός ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτίθεται να καταργήσει το πλέγμα των περιβαλλοντοκτόνων θεσμών των μνημονιακών κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και του Ν4062/12 για την αξιοποίηση του Ελληνικού, με απαραίτητη προϋπόθεση την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

 alt

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Ελένη Πορτάλιου, επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη στο Δήμο Αθηναίων, η οποία τόνισε ότι γύρω από το Ελληνικό έχει συγκροτηθεί τα τελευταία χρόνια ένα παναττικό κίνημα, που μέσα από δεντροφυτεύσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχει δείξει στην πράξη τις δυνατότητες μετατροπής του χώρου σε ένα δημόσιο πάρκο.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης επεσήμανε ότι το ζήτημα του Ελληνικού δεν είναι μόνο τοπικό θέμα. Η μετατροπή της έκτασης σε δημόσιο πάρκο για όλη την Αθήνα αποτελεί προτεραιότητα των δημοτικών αρχών και κατά συνέπεια ως βασικός στόχος τίθεται η αποτροπή του ξεπουλήματος της έκτασης και η ανατροπή της νομοθεσίας για την αποκαλούμενη «αξιοποίηση» του Ελληνικού.

Η συνάντηση έληξε με ερωτήσεις που απεύθυναν οι παρευρισκόμενοι στον κ.Τσίπρα.

.epikoinonia-arg.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Τσίπρα - Κορτζίδη (ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">