ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΚΤΑΙΟΝ: Τι θα έλεγε ο Δ.Πικιώνης

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 Ιουλίου 2012.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης Αρχιτέκτονας μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί.

Οχι δεν είναι από την Βιέννη, η το Παρίσι, η κάπου αλλού στην Ευρώπη.
Είναι το Ξενοδοχείο ΑΚΤΑΙΟΝ στο Νέο Φάληρο.

Πριν το κατεδαφισουν οι εργολαβοι.

Οταν ένα κράτος γκρεμίζει τέτοια αρχιτεκτονικα και πολιτιστικα μνημεια ζωης, αυτό αντιπροσωπεύει την κοινωνία του, το πολιτικό του σύστημα, αλλά και το τι ηθελε να κτισει .με μοναδικο κριτηριο την αντιπαροχη,το κερδος και την εξουσια των εργολαβων,σιγουρα θα πρεπει να νοιωθουμε ταπεινωμενοι για τις πολεις που ζουν και μεγαλωνουν τα παιδια μας,

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

Τι θα έλεγε ο Δ.Πικιώνης

«Δείλαιοι και αμαθείς και βάρβαροι, τι κάνετε; Τι αφανίζετε;
...Τρισμέγιστη είναι η ενοχή μας. Κι όχι μονάχα απέναντι του εαυτού μας, μα έναντι της Μνήμης των περασμένων και έναντι όλων των λαών της οικουμένης.
Μα οι ανάγκες; Θα μου πήτε. Εκείνοι που βάζουν αυτό το ερώτημα ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι η αδήριτη χρεία, αυτή καθ’εαυτή, η αιτία της καταστροφής.
Η αιτία έγκειται στον τρόπο που ανεχθήκαμε να θεραπευτεί αυτή η χρεία».
«Δεσμοί καθαρώς ωφελιμιστικοί ταπεινώνουν – διότι αγνοούν τα δικαιώματα και τας ανάγκας της εσωτέρας φύσεως του ανθρώπου. Ουδεμίαν τύψην αισθάνονται κακομεταχειριζόμενοι και καταστρέφοντες τα έργα ταύτα του κάλλους, των οποίων η επανόρθωσις ουδέποτε είναι δυνατή...
...Εάν αρνηθώσιν ή περιστείλωσι την προς την ανθρωπότητα παραχώρησιν ταύτην και αν απολύσουν τον χαλινόν των ενστίκτων του κέρδους και της παραγωγής, θα καταλύσουν τον έρωτά μας προς το κάλλος, την αλήθειαν, την δικαιοσύνην, όπως και την προς τον πλησίον μας αγάπην».

Δ.Πικιώνης
Αποσπάσματα από ομιλία του της 08 – 05 – 1954


ΥΓ του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Όταν ενα κράτος δια μέσω εκτελεστών οι οποίοι εχουν λάβει εντολές απο πολιτευόμενους οι οποίοι συναλλάσονται με εργολάβους και ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε (οι οποίοι χρηματοδοτούν τα κόμματα και τις προεκλογικές φιέστες πολιτικών για συγκεκριμένους λόγους) δημιουργεί πλαίσιο φυσικής εξόντωσης και εξαφάνισης σε αυτό και αυτόν που υπήρχε πρίν απο όλους.... και έθεσε τον θεμέλιο λίθο ώστε να υπάρξει συνέχεια, και ακόμα και σήμερα υπάρχει δεδομένα η καθολικότητα αναλγησίας του συνόλου, είναι δεδομένο οτι η κοινωνία και ειδικά η τοπική εχει χάσει απόλυτα κάθε στοιχείο συνειδήσεως. (Όταν δεν υφίστατε βαθμός συνείδησης όσων αφορά περιπτώσεις ανθρώπων και ειδικά αυτών που πρωτοστάτησαν ώστε οι υπόλοιποι του παρόντος  να έχουν συμμετοχή, οτιδήποτε άλλο σε υλιστικό επίπεδο θα ενδιαφέρει τους αυταπόδεικτα υποκριτές και ασυνείδητους;)

Συγκεκριμένα, όταν κάποιοι αποφασίζουν να πολιτευτούν σε μια τοπική κοινωνία, προτάσουν ως κορυφαίο επιχείρημα την καταλληλότητα τους ώστε να διασφαλίζεται το συμφέρον του συνόλου των δημοτών, και όσων υπάρχουν εντός των στενών ορίων της τοπικής κοινωνίας, και αποδεδειγμένα υπηρετούν απο τα στενά όρια της τοπικής κοινωνίας ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ.
Όλοι αυτοί, όσοι και όσες είναι αποδεδειγμένα υποστηρικτές της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.  δεν χαρακτηρίζονται ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, και ΚΑΠΗΛΟΙ;
(Ποιο είναι το αίσθημα όσων πολιτεύονται, και όσων τους επιλέγουν στη Γλυφάδα;)


Υπάρχει ενα σημαντικό και κορυφαίο ερώτημα διαχρονικά: Διαθέτουν έστω και το ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας οι διοικούντες της πόλης μας δεδομένου όσων έχουν τελεστεί και δεδομένης της στάσης που έχουν κρατήσει και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, όταν είναι γνωστό οτι οι διοικούντες φέρουν την ΕΥΘΥΝΗ για όσα εχουν συμβεί και ανάλγητοι πολιτευόμενοι που κάνουν κατάχρηση της λαϊκής εντολής συγκαλύπτοντας διαπλεκόμενα και αρνούμενοι να αναλάβουν την ευθύνη του ρόλου που έχουν έναντι του πολίτη; (Η γελοιότητα εχει ΟΡΙΑ... και κάποιοι θέλουν δίπορτα και τρίπορτα σε πολιτικό επίπεδο με αυταπόδεικτη την καπηλία, σκέψου λίγο πως ονομάζονται οι υποστηρικτές και όσοι όσες συνδράμουν υπέρ αυτών)

Και τέλος, είναι αυταπόδεικτο για ποιούς λόγους δεν μπορεί να υπάρξει στη Γλυφάδα ίχνος επιχειρηματολογίας και απο τους κατοίκους..... και ειδικά απο τους διοικούντες. (Εαν κάποιοι θέλουν τον τίτλο πολιτευτές, θα τους θυμίζω οτι είναι η σκόνη απο τα παπούτσια μου όσο καιρό θα υποκρίνονται και δεν θα αναλαμβάνουν πολιτικές ευθύνες, άλλωστε το επίπεδο διαμορφώνεται στην βάση της αμοιβαιότητας, και τα φαινόμενα έμμισθων παπαγάλων και λιβανιστηριών σταδιακά οι περισσότεροι τα απορρίπτουν.)

(ΘΥΜΙΖΩ οτι προσωπικά θέλω το πλέον αναβαθμισμένο επίπεδο στη τοπική μας κοινωνία, όμως αυτό είναι αλληλοεξαρτώμενο της στάσης που εχουν κρατήσει οι διοικούντες, και των γενομένων απο όσα ακολούθησαν και ακολουθούν. Αυτό είναι το επίπεδο που αρμόζει σήμερα σε δαύτους)


Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΚΤΑΙΟΝ: Τι θα έλεγε ο Δ.Πικιώνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">