ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έχουμε σημαντικό έλλειμα παιδείας και πολιτισμού


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 Ιουλίου 2012.


Υπάρχει ενα βασικό θέμα που με απασχολεί και θεωρώ προσωπικά οτι είναι σημαντικό και για αυτό τον λόγο το δημοσιοποιώ.

Ονομάζεται επίπεδο ΑΞΙΩΝ του κάθε ανθρώπου, που είτε υπάρχει (και υπάρχει απόδειξη) είτε δεν υπάρχει. Εαν υπάρχει το επίπεδο αξιών σε ενα άτομο, εχει την δυνατότητα να επανορθώνει οτι άδικο η αδικίες εχει κάνει εις βάρος των άλλων, διότι το κορυφαίο στοιχείο ενός ατόμου με επίπεδο αξιών είναι η ορθολογική κρίση και αντίληψη.

Όλοι κάποιες φορές και για πολλούς και διαφόρους λόγους, όπως και αιτίες, έχουμε αδικήσει απο ελάχιστα εως σημαντικά κάποιους άλλους, είτε ηθελημένα, είτε εν πλήρη αγνοία μας, γιατί μπορεί να είχαμε πέσει θύματα παραπληροφόρησης, η σκόπιμων ενεργειών σπίλωσης.

Απο την στιγμή που υφίστατε το επίπεδο αξιών, το άτομο που σέβεται αρχικά τον εαυτό του, και στη συνέχεια τους άλλους οφείλει να επανορθώσει. Βάση αυτού του δεδομένου γίνετε σαφές ποιές είναι οι προδιαγραφές ενός ατόμου, ενός κοινωνικού συνόλου, μιας τοπικής κοινωνίας, μιας πολιτείας, ενός κράτους. (Εαν θέλεις ακόμα ενός δημάρχου, μιας διοίκησης, ενός κόμματος, κ.α)


Το επίπεδο Αξιών χαρακτηρίζει την αξία κάποιου, αν και σήμερα δεν είμαι βέβαιος εαν υφίστατε επίπεδο αξιών απο την στιγμή που προσωπικά δεν διαπιστώνω ούτε ίχνος ενέργειας επανορθώσεων απο άτομα που μετέχουν σε σύνολα τα οποία εχουν πράξει αναρίθμητες αδικίες, όπως και προσωπικά οι ίδιοι. (Εαν χρειάζεται κάποιος ακόμα και τα αυτονόητα να τα επισημαίνει σήμερα, έχουμε σημαντικό έλλειμα παιδείας και πολιτισμού)


ΓΛΥΦΑΔΑ,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έχουμε σημαντικό έλλειμα παιδείας και πολιτισμού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">