ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποκλεισμός Χονδροκούκη απο τους ολυμπιακούς

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΣΠΟΡ.
ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 Ιουλίου 2012.
Η πληροφορία έπεσε σαν κεραυνός: Αθλητής στίβου πρώτης γραμμής, βρέθηκε θετικός σ’ έλεγχο ντόπινγκ. 

Θετικός σε εκτός αγώνων έλεγχο, που διενεργήθη στις 4 Ιουλίου, ήταν ο συμπολίτης μας και παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στίβου στο ύψος, Δημήτρης Χονδροκούκης. Στην ανακοίνωση του πατέρα και προπονητή του, Κυριάκου τονίζεται, μεταξύ άλλων:

«Ενημερωθήκαμε σήμερα, ότι σε έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου και αθλητής μου, Δημήτρης Χονδροκούκης διαπιστώθηκε ότι το Α’ δείγμα του ήταν θετικό στην ουσία στανοζολόλ. Κάνουμε την ανακοίνωση για να μη διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής η οποιαδήποτε υποψία. Παρότι θεωρούμε την είδηση εξωπραγματική, δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα. Δώσαμε εντολή να εξεταστεί και το Β’ δείγμα, διατηρώντας την επιφύλαξη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, να στείλουμε τα δείγματα και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο. Είναι γνωστό, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στη λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε.

Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης ουσίας από έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο. Θ’ αγωνιστούμε, να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη, για εμάς ως οικογένεια και για τον φίλαθλο κόσμο, που με αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση έχει συγκλονίσει την οικογένειά μου. Παρακαλώ θερμά τα Μέσα και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη τού Δημήτρη, να σεβαστείτε την προσπάθεια να βρούμε τις απαντήσεις. Αυτές δεν είναι πάντα αυτονόητες. Ο Δημήτρης δεν θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς, αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής.

Μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια, με την παρούσα υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ. Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της αποστολής».
Η στανοζολόλ είναι η ουσία που έκανε διάσημη το 1988 ο Καναδός σπρίντερ, Μπεν Τζόνσον. Τα τελευταία χρόνια ανιχνεύεται σχεδόν στον μήνα από τη λήψη της, όπως μας είπαν από το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ.

Ο καθηγητής του τμήματος βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, θέτει το ζήτημα στην εξής βάση: «Τρία είναι τα ενδεχόμενα. Να πήρε την ουσία ο αθλητής και να στάθηκε άτυχος στην ημέρα του ελέγχου. Να πήρε γενόσημο με την ουσία, που να έχει άλλη φαρμακοτεχνική μορφή και άλλο χρόνο ημιζωής. Ή να βρισκόταν σε συμπλήρωμα διατροφής και να μην το γνώριζε».

Ο Δημήτρης είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε πήρε την ουσία. Γι’ αυτό, όπως μας είπε ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρακάκης, θα εξετάσουν όποιο συμπλήρωμα έπαιρνε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποκλεισμός Χονδροκούκη απο τους ολυμπιακούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">