ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χαμόγελα αλλά και απογοήτευση για τους Ελληνες αθλητές

ΣΠΟΡ.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 Ιουλίου 2012.

Χαμόγελα αλλά και απογοήτευση για τους Ελληνες αθλητές.

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα μετά τις πρώτες προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών, να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη διάκριση. Χαμόγελα ικανοποίησης για τις προκρίσεις, όπως αυτή του Βασίλη Τσολακίδη στον τελικό της ενόργανης και των Γιαζιτζίδου-Τσιάβου στα ημιτελικά της κωπηλασίας, αλλά και μπόλικη δόση απογοήτευσης για την ήττα της εθνικής πόλο και την «μοιραία» πτώση του Βλάση Μάρα.

Την πρώτη θέση της 2ης προκριματικής σειράς κατέλαβαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά που θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 2 Αυγούστου.

Το ελληνικό πλήρωμα και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο ήταν πρώτο από την αρχή, ξέφυγε με μεγάλη απόσταση από τις αντιπάλους και πέρασε το φίνις με χαρακτηριστική άνεση και επίδοση 7:03.66. Απευθείας πρόκριση εξασφάλισαν και οι δεύτερες σήμερα στην ίδια προκριματική σειρά, Μπρόουνεν Ουότσον, Χάνα Έβρι-Χολ από την Αυστραλία με 7:05.30. Ο τελικός του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 4 Αυγούστου.

Καλό αλλά χωρίς συνέχεια ήταν και το ντεμπούτο του Γιάννη Μιτάκη. Ο Ελληνας ιστιοπλόος τερμάτισε στην 4η θέση στην 1η ιστιοδρομία της κατηγορίας Finn. Στην δεύτερη ιστιοδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο Έλληνας ιστιοπλόος κατετάγη 21ος και σίγουρα θα χρειαστεί να βελτιωθεί στις επόμενες κούρσες προκειμένου να πετύχει κάτι αξιόλογο, έστω κι αν στη συνέχεια της διοργάνωσης έχει δικαίωμα να «σβήσει» τη χειρότερη. Ο Μιτάκης μετά τη δεύτερη ιστιοδρομία βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής με 25 βαθμούς ποινής.

Δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την καλή εμφάνιση της πρώτης ιστιοδρομίας της κατηγορίας Star, όπου κατετάγησαν 3οι οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 16η η θέση στην 2η ιστιοδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων και ελπίζουν σε βελτίωση στις επόμενες κούρσες προκειμένου να καταφέρουν κάτι αξιόλογο. Μετά τη δεύτερη ιστιοδρομία οι Έλληνες ιστιοπλοϊοι βρίσκονται στην 9η θέση της γενικής κατάταξης με 19 βαθμούς ποινής. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι βραζιλιάνοι Ρόμπερτ Σάιντ και Μπρούνο Πράντα με 5 βαθμούς ποινής.

Για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ, ανδρών, που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο Καλίνικος Κρεάνγκα επικράτησε με 4-1 του Βέλγου, Ζαν Μισέλ Σέiβ, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους και εμπειρότερους αθλητές της Ευρώπης, την τελευταία 20ετία. Τα γκέιμ: 5-11, 11-3, 11-9, 11-6, 11-8. Ο Ελληνας (γεννημένος στην Μπίστριτσα της Ρουμανίας) πρωταθλητής, Θα αντιμετωπίσει αύριο (13:00 ώρα Ελλάδας) τον Δανό, Μάικλ Μάζε, στο πλαίσιο του 3ου γύρου.

Τη 15η θέση κατέλαβε στα προκριματικά του κάνοε καγιάκ σλάλομ (C1) ο Χρήστος Τσακμάκης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο "Lee Valley White Water Center" του Λονδίνου, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δωδεκάδα, που έδινε την πρόκριση στα ημιτελικά. Στην πρώτη προσπάθεια ο Τσακμάκης είχε 165.79, ενώ στη 2η βελτιώθηκε με 105.22, που είναι και η τελική βαθμολογία του. Το 2008 στο Πεκίνο, ο Τσακμάκης είχε καταλάβει την 7η θέση στον τελικό του C1 στο σλάλομ με επίδοση 186,67, υψηλότερη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες για το ελληνικό κάνοε καγιάκ.

Εισιτήριο για τον τελικό της ενόργανης πήρε ο Βασίλης Τσολακίδης, (Διαβάστε: Στον τελικό ο Β. Τσολακίδης-Μεγάλη ατυχία για τον Β. Μάρα) ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Βασιλική Μιλλούση στο πρώτο από τα πέντε προκριματικά γκρουπ του σύνθετου ατομικού της ενόργανης γυμναστικής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Μιλλούση, συγκέντρωσε 12,800 βαθμούς στο άλμα, 13,425 βαθμούς στους ασύμμετρους ζυγούς, 14,366 βαθμούς στην δοκό ισορροπίας και 12,933 βαθμούς στις ασκήσεις εδάφους, με αποτέλεσμα να πάρει την 3η θέση με 53,524 βαθμούς.

Από το... παράθυρο μπήκε στον ημιτελικό των 100μ. ύπτιο ο Άρης Γρηγοριάδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έκτος στην πέμπτη προκριματική σειρά με επίδοση 54.52 και κατετάγη 17ος, την ώρα που το 16ο και τελευταίο «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήρε ο Ισπανός, Άσβιν Βίλντεμπερ Φάμπερ με 54.36.

Ωστόσο, ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ, που είχε καταταγεί δέκατος στους προκριματικούς, απέσυρε τη συμμετοχή του, δίνοντας τη δυνατότητα στον Έλληνα πρωταθλητή να περάσει στην επόμενη φάση.

Με ήττα ξεκίνησε το Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, καθώς σε αγώνα για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου, έχασε από την Κροατία με 8-6.

Πρεμιέρα με ήττα στο Ολυμπιακό τουρνουά του μπιτς βόλεϊ για τις Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη, οι οποίες έχασαν με 2-0 σετ (21-13, 21-19) από το ελβετικό δίδυμο των Σιμόνε Κουν/Ναντίν Ζούμκερ, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου. Στενοχωρημένες αλλά χωρίς να χάνουν το κουράγιο τους για τη συνέχεια της προσπάθειάς τους εμφανίστηκαν μετά το τέλος του αγώνα οι Ελληνίδες αθλήτριες που μόνο με νίκη στον επόμενο αγώνα τους, έχουν ελπίδες πρόκρισης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63691161
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χαμόγελα αλλά και απογοήτευση για τους Ελληνες αθλητές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">