ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

30ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΤΡΙΤΗ, 7 Αυγούστου 2012.

Το γραφείο τύπου του δήμου Γλυφάδας προτρέπει τους δημότες συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στον 30ο κλασικό μαραθώνιο ο οποίος ουδεμία σχέση εχει με την τοπική κοινωνία. 

Make a wish και περίμενε δια μέσω ευχών και ευχολογίων σε μια χώρα .................... και με μια κοινωνία ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ να πραγματοποιηθεί.
(Είναι βέβαιο οτι όλες οι ευχές θα πραγματοποιηθούν. ΟΛΕΣ!!!) Και βέβαια μη ξεχνάς και τον μέγα χορηγό που χορηγεί τα χρήματα που εχει πάρει απο τους πολίτες η κορόϊδα τζογαδόρους.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών, στο πλαίσιο αναβάθμισης της διοργάνωσης, καθιέρωσε την ομαδική εγγραφή και ταυτόχρονα τη συμμετοχή όλων των ομαδικών εγγραφών στην εξαγωγή ομαδικής βαθμολογίας για όλους τους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης (Μαραθώνιος Δρόμος, Αγώνας Δρόμου 10χλμ και Αγώνας Δρόμου 5χλμ). 

Με τη διαδικασία αυτή δίνεται η δυνατότητα στους δρομείς: 
  • να συμπεριληφθούν στην Ομαδική Βαθμολογία του Αγώνα Δρόμου που συμμετέχουν,
  • να διεκδικήσουν τα θεσμοθετημένα έπαθλα,
  • να επωφεληθούν από την έκπτωση που προσφέρει η Οργανωτική Επιτροπή στην περίπτωση ομαδικών εγγραφών.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 

1. Για την ομαδική βαθμολογία στον Μαραθώνιο Δρόμο έχουν καθιερωθεί οι παρακάτω κατηγορίες: 

1η Κατηγορία: Σύλλογοι Δρομέων Υγείας 
2η Κατηγορία: Γυμναστηρία  
3η Κατηγορία: Γενική Κατηγορία* 

2. Για την ομαδική βαθμολογία στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ έχουν καθιερωθεί οι παρακάτω κατηγορίες: 

1η Κατηγορία: Σύλλογοι Δρομέων Υγείας 
2η Κατηγορία: Γυμναστηρία 
3η Κατηγορία: Δήμοι / Κοινότητες / Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης 
4η Κατηγορία: Αθλητικά Σωματεία ΣΕΓΑΣ 
5η Κατηγορία: Σχολεία (Γυμνάσια - Λύκεια) 
6η Κατηγορία: Γενική Κατηγηρία* 

3. Για την ομαδική βαθμολογία στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ έχουν καθιερωθεί οι παρακάτω κατηγορίες: 

1η Κατηγορία: Σύλλογοι Δρομέων Υγείας 
2η Κατηγορία: Γυμναστηρία 
3η Κατηγορία: Δήμοι / Κοινότητες / Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης 
4η Κατηγορία: Αθλητικά Σωματεία ΣΕΓΑΣ 
5η Κατηγορία: Σχολεία (Γυμνάσια - Λύκεια)
6η Κατηγορία: Γενική Κατηγορία* 

Η Γενική Κατηγορία (*) περιλαμβάνει Συλλόγους διαφόρων κατηγοριών (και αθλητικούς εκτός ΣΕΓΑΣ), ΑΕΙ, Παραγωγικές Σχολές, ΤΕΙ, ΙΕΚ, Οργανισμούς, Επιχειρήσεις, Ταξιδιωτικά Πρακτορεία, Ομαδικές Συμμετοχές απλών δρομέων, κλπ. 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 

Η συμμετοχή καθώς και η αξιολόγησή μιας ομάδας κατά την Ομαδική Βαθμολογία βασίζεται στις εξής αρχές: 
  • Δήλωση της ομάδας σε έναν από τους προσφερόμενους Αγώνες Δρόμου, μέσα από τη διαδικασία της Ομαδικής Εγγραφής.
  • Συμμετοχή τουλάχιστον 10 δρομέων στον δηλωθέντα Αγώνα Δρόμου.
  •  Η Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ θέλοντας να επιβραβεύσουν τόσο τη συμμετοχή όσο και την επίδοση των δρομέων έχει θεσμοθετήσει ήδη από το 2008 τον τρόπο εξαγωγής της βαθμολογίας των ομάδων. Σύμφωνα με το υφιστάμενο σύστημα, βαθμολογούνται όλοι οι τερματίσαντες δρομείς όλων των ομάδων. Η βαθμολογία του εκάστοτε δρομέα εξαρτάται από τον τελικό αριθμό των τερματισάντων δρομέων στη συγκεκριμένη κατηγορία. Για παράδειγμα, αν στην κατηγορία Γυμναστηρίων στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ τερματίσουν συνολικά 200 δρομείς απ’ όλες τις ομάδες που μετέχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, τότε η ατομική βαθμολογία του κάθε δρομέα προκύπτει ως εξής: ο πρώτος δρομέας που τερμάτισε, ανεξαρτήτου ομάδας, λαμβάνει 200 βαθμούς αξιολόγησης, ο δεύτερος δρομέας 199 βαθμούς, ο τρίτος 198 κλπ, με τον τελευταίο δρομέα που τερματίζει στη κατηγορία αυτή να λαμβάνει 1 βαθμό αξιολόγησης. Η τελική βαθμολογία της κάθε ομάδας που μετέχει στην κατηγορία είναι το άθροισμα των βαθμών όλων των τερματισάντων δρομέων-μελών της. Βάσει λοιπόν της βαθμολογίας που θα συγκεντρώνουν όλες οι ομάδες προκύπτει και η τελική κατάταξή τους εντός κατηγορίας. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς ανακηρύσσεται νικήτρια.
  • Σε περίπτωση που από μία ομάδα τερματίσουν λιγότεροι από 10 δρομείς, τότε η ομάδα αυτή δεν συμμετέχει στην εξαγωγή ομαδικής βαθμολογίας και την τελική κατάταξη.
Η εξαγωγή ομαδικής βαθμολογίας ανά κατηγορία προϋποθέτει τις παρακάτω συμμετοχές:
  • Όταν μετέχει 1 ή 2 ομάδες ανά κατηγορία, τότε δεν εξάγεται ομαδική βαθμολογία και συνεπώς δεν απονέμονται έπαθλα.
  • Όταν μετέχουν από 3 έως και 4 ομάδες ανά κατηγορία, βαθμολογείται μόνο η πρώτη ομάδα στην οποία απονέμονται και τα σχετικά έπαθλα.
  • Όταν μετέχουν από 5 ομάδες και πάνω ανά κατηγορία βαθμολογούνται οι τρεις (3) πρώτες ομάδες στις οποίες απονέμονται και τα σχετικά έπαθλα
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οι Σύλλογοι Δρομέων Υγείας δε θα βαθμολογηθούν σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία, εξαιτίας της μεγάλης αριθμητικής διαφοράς των συμμετεχόντων δρομέων που παρατηρείται μεταξύ των Συλλόγων Δρομέων Υγείας του κέντρου και της περιφέρειας. Θα ισχύσει η εξαγωγή της ομαδικής βαθμολογίας με βάση τις επιδόσεις των 10 πρώτων τερματισάντων ανά ΣΔΥ.

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Όλες οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδική τελετή, μετά τη διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και την έκδοση των επισήμων αποτελεσμάτων, σε χρόνο που θα καθορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ γιατί οι αεριτζήδες πολιτευτές και οι διορισμένοι τους καθώς και οι διαπλεκόμενοι θέλουν τον Ελληνικό λαό να τρέχει σαν τον Βέγγο στις παλιές ταινίες δήθεν πρός χάριν του αθλητισμού ενω υφίσταντε συνολικά όλα τα αρνητικά σε μια χώρα μπάχαλο, και ενω συνολικά είναι απόντες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 30ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">