ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας: Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 Αυγούστου 2012.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας είχε από την πρώτη στιγμή τονίσει ότι ο Καλλικράτης αποτελούσε την προέκταση της κεντρικής πολιτικής που σα στόχο είχε τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Εχθρός αυτής της πολιτικής είναι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Σύμμαχος και αφεντικό της η πλουτοκρατία, στρατηγείο της η Ε.Ε.

Με την πολιτική αυτή κατακρεουργούνται οι μισθοί και οι συντάξεις. Καταργείται η μόνιμη, σταθερή δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Εφαρμόζονται χαράτσια που οδηγούν όλους τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.


Η δημοτική αρχή δε δίνει λύση στα προβλήματα στηρίζοντας αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και διαμορφώνοντας μια τραγική κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι δουλεύουν σε υπεράριθμα τμήματα, 40 ώρες παραπάνω και με μείωση 40% του μισθού τους. Οι 2μηνίτες συμβασιούχοι οδηγούνται απλήρωτοι στην ανεργία. Η δε 8μηνίτες με μπλοκάκι που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά φθηνό εργατικό δυναμικό μετατρέποντας έτσι το ιερό δικαίωμα της εργασίας σε ανάπτυξη της ανεργίας.

Ζητούνται τροφεία από τις λαϊκές οικογένειες ενώ ταυτόχρονα οι παροχές προς το παιδί μειώνονται και οι σταθμοί μετατρέπονται σε χώρους παιδοφύλαξης αφού η συνεχής εναλλαγή του προσωπικού δεν επιτρέπει τη δημιουργία των απαραίτητων για την ηλικία αυτή δεσμών μεταξύ παιδαγωγού και παιδιών.

Σε αυτό το ζοφερό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα περιβάλλον ήρθαν να προστεθούν και οι επιπλέον περικοπές στα κονδύλια για τους παιδικούς σταθμούς αλλά και των τοπικών Διοικήσεων γενικά.

Ο στόχος είναι προφανής. Να παραδοθούν όλα και οι παιδικοί σταθμοί στις άναρχες δυνάμεις της αγοράς που λειτουργούν με αποκλειστικό στόχο το κέρδος και όχι την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Δήμο Γλυφάδας καλούν τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς, τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να απαιτήσουν:

Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με επαρκή και κατάλληλα κτήρια, υποδομές, φαγητό καλής ποιότητας, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
Κάθε παιδί ελληνίδας ή μετανάστριας που γεννιέται σε αυτό τον τόπο έχει το δικαίωμα να πάει σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να μη γίνει καμία απόλυση.
Προσλήψεις όλου του προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις έργου.

Κτηριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, κρατικής περιουσίας ή της περιουσίας άλλων κρατικών φορέων και χρήση της για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Καμία πληρωμή από τους γονείς. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό.

Κανένας εφησυχασμός. Τα δικαιώματα των παιδιών μας είναι στην ευθύνη μας.
Μόνιμη λύση για το λαό είναι αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερή διαγραφή του χρέους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας: Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">