ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΔΕΥΤΕΡΑ, 6 Αυγούστου 2012.
Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας κάθε χρόνο εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού, επί της οδού Ιασωνίδου,  όπου οι ενορίτες του στην πλειοψηφία τους  κατάγονται από τον Πόντο.

   Φέτος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος δεν μετέχει προσωπικά στους Πανηγυρικούς εορτασμούς της Ενορίας,  καθώς βρίσκεται για δεύτερη φορά φέτος στο Άγιο Όρος .
   Ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας την παραμονή της Εορτής, τελέσθηκε προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Αλέξιου Ψωΐνου και τη συμμετοχή πλειάδων Ιερέων από πολλές Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.
  Στο κήρυγμα μετά την Αρτοκλασία ο π. Αλέξιος τόνισε το προσωπικό χαρακτήρα που έχει το γεγονός της Μεταμορφώσεως για τη ζωή κάθε πιστού, αλλά και τις ανθρωπολογικές προεκτάσεις αυτού του γεγονότος προς όλα τα επίπεδα κοινωνικά, εκκλησιολογικά, προσωπικά. Συνέδεσε την Μεταμόρφωση με την πρωινή Ευαγγελική περικοπή και πως ο Χριστός είναι ο Σωτήρας του Κόσμου, όταν ο άνθρωπος του δίνει χώρο και δεν τον προσπαθεί να τον αντικαταστήσει με τις δικές του ανθρώπινες δυνατότητες. Το «Χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν» έχει απόλυτη εφαρμογή στους μαθητές εντός της βάρκας, αλλά και στους μαθητές πάνω στο όρος Θαβώρ. Σκοπός της Μεταμορφώσεως είναι η πραγμάτωση του σχεδίου της Θείας Οικονομίας του Κυρίου μας στον άνθρωπο αλλά όχι μόνο όσοι μετείχαν στον γεγονός, αλλά σε κάθε άνθρωπο που αναζητά αυτό το Θαβώριο Φως στη ζωή του.
  Ο π. Αλέξιος έκανε ειδική ερμηνευτική μνεία για τα πρόσωπα του Μωυσέως και του Ηλία , οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ο μεν Μωυσής τον Νόμο, ο δε Ηλίας που δεν έχει γευθεί βιολογικό θάνατο, τα έσχατα, που όλα ενώνονται και ανακεφαλαιώνονται στο πρόσωπο του Χριστού μας.
  Κλείνοντας την ομιλία ο Πρωτοσύγκελος, τόνισε ότι άλλο πράγμα είναι η αλλαγή που συνέχεια προβάλει ως σύνθημα ο κόσμος, τα πολιτικά συστήματα και η επιστήμη της Ψυχολογίας και άλλο η ουσιαστική μεταμόρφωση του ανθρώπου οικειοποιώντας την Μεταμόρφωση του Κυρίου μας και του Θαβωρίου Φως στη ζωή μας.

  Στο τέλος της Ακολουθίας ο π. Αλέξιος μετέφερε τις Αρχιερατικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου και εξήγησε το λόγο που δεν βρίσκεται σωματικώς ανάμεσά μας.

   Αύριο το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία και θα ευλογηθούν τα σταφύλια όπως προβλέπει η παράδοση της Εκκλησίας μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΥΓ του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Μπορώ να πω με βεβαιότητα και ολο τον σεβασμό πρός τις παραδόσεις και τους συμπολίτες μας ότι: Σε τοπικό επίπεδο δεν γίνετε ο απαιτούμενος καθαγιασμός των ερτζιανών, και βάση αυτού του αυταπόδεικτου δεδομένου (ελλείματος καθαγιασμού των ερζιανών) η τοπική κοινωνία εχει οδηγηθεί σε διχασμό, αποξένωση, και με σημαντικό έλλειμα δομών πολιτισμού και ισχύος των τοπικών παραδόσεων.

Είναι σαφές οτι την ευθύνη αυτούσια φέρουν διαχρονικά οι αιρετοί οι οποίοι εχει αποδειχθεί οτι ήταν και συνεχίζουν να είναι ανεπαρκείς των θέσεων που τους παρείχαν οι συμπολίτες μας. (Kαλό είναι οι αιρετοί να μην ομιλούν για πολιτισμό, διότι ομιλεί το απόλυτο της απουσίας τους στα τοπικά δρώμενα)

Σαφώς σχεδόν καθολικά (αν και οι Έλληνες Ελληνίδες είναι ορθόδοξοι) το μόνο που γνωρίζουν και τελεί εν πλήρη ισχύ είναι η Υ Π Ο Κ Ρ Ι Σ Ι  Α  ως βασικό τοπικό δεδομένο, και η αναπαραγωγή ελαχίστων παραδοσιακών δομών  οι οποίες δεν καλύπτουν αυτούσια και ολοκληρωμένα το κοινωνικό σύνολο της τοπικής κοινωνίας. (Είναι γνωστό οτι οπου δεν ισχύουν οι παραδοσιακές δομές δεν υφίστατε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ουσίας, διότι ο πολιτισμός είναι αρχικά οι δεδομένες μορφές παραδόσεων, και η συνέχιση αυτών σε συνάρτηση με όσα εκ των υστέρων υφίσταντε και υιοθετούνται απο τους πολίτες δημότες.)

Εχω κάθε δικαίωμα να είμαι σαφής και ξεκάθαρος οσο θα υφίστατε η δεδομένη υποκρισία και ο ευτελισμός των δομών τοπικού πολιτισμού. (Θέσαμε τις βάσεις πολιτισμού στη τοπική κοινωνία, και υπάρχουν οι αποδείξεις απολίτιστων και των πρακτικών τους) 

Η ειρωνία και το παρόδοξο της ιστορίας είναι να τιμούν εκ των υστέρων τους ανάλγητους και απολίτιστους παρέχοντας προνόμια θέσεις κ.α. (''Υψιστος Τοπικός Πολιτισμός'')

*Όπου σταθείς και όπου βρεθείς να διαπιστώνεις αρχικά τις δομές Πολιτισμού, και στη συνέχεια να θυμάσε οτι ήσουν η είσαι κάτοικος, δημότης, πολίτης Γλυφάδας, εκει που καθολικά ισχύει Υ Π Ο Κ Ρ Ι Σ Ι Α, και ψάξε τις δομές του   Α Υ Τ Ο Υ Σ Ι Α    Τ Ο Π Ι Κ Ο Υ    Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Υ. 

Για όσο χρονικό διάστημα θα ''ξύνει το κεφάλι του'' ο κάθε αιρετός ο οποίος μετατρέπεται σε αυθαίρετο ανεύθυνο διάζοντας η ακούγοντας την ΑΛΗΘΕΙΑ, θα υφίστατε το έκτρωμα του παρόντος και ο ελλειματικός τοπικός πολιτισμός. (Ο Πολιτισμός δεν είναι ιδιοκτησία ενός η πέντε δέκα, είναι κτήμα του συνόλου και συνδιαμόρφωση του συνόλου, άρα και το δεδομένο παρόν ελλειματικού πολιτισμού εχει δημιουργούς)

Για όσο χρονικό διάστημα αρχικά οι αιρετοί θα φροντίζουν να ρίξουν κάτι στις τσέπες φροντίζοντας τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, και στη συνέχεια με ανάλογο τρόπο και οι υπόλοιποι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, και απο κοινού θα υποκρίνονται σε καθολική βάση (δήθεν δεν καταλαβαίνουν) το μόνο αυταπόδεικτο σε τοπικό επίπεδο στη Γ Λ Υ Φ Α Δ Α θα είναι το ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ο χαρακτηρισμός ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ.

Σκόπιμα μετά το σύνολο όσων εχουν τελεστεί σε τοπικό επίπεδο και με σχεδόν καθολικότητα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ σε επίπεδο αποδοχής ''πολιτισμένων ανθρώπων'' ''πέταξα το μπαλάκι'' στο σύνολο, και ειδικά στους αιρετούς, ώστε το σύνολο απο υποκριτές να διαπιστώνει τον βαθμό υποκρισίας και το επίπεδο του ελλειματικού τοπικού πολιτισμού που ο κάθε ένας προσπαθεί να οικιοποιηθεί χωρίς καμία απόδειξη.

Όσο οι δεδομένα υποκριτές θα αναπαράγουν ευτελώς μεθόδους ώστε να γίνοντε αρεστοί ενω είναι ελλειματικών προδιαγραφών βάση της παντελούς ανυπαρξίας τους στα τοπικά δρώμενα, εγω προσωπικά θα παρουσιάζω την αλήθεια η οποία αυτούσια δεν αρέσει σε κανένα υποκριτή και καμία υποκρίτρια.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">