ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης στη Γλυφάδα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΤΡΙΤΗ, 28 Αυγούστου 2012.

Μ’ ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, για δεύτερη συνεχή χρονιά θα αποχαιρετήσουμε το Καλοκαίρι, φιλοδοξώντας να χαρίσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2012» σχεδιάστηκε με γνώμονα να προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας και το Κ.Α.Π.ΠΑ ποιοτικές εκδηλώσεις σε όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών δημιουργιών που να καλύπτουν κάθε ηλικία και όλα τα γούστα.

Για δύο εβδομάδες καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες,
θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες θα φιλοξενηθούν στην 3η μαρίνα  και θα μας κρατήσουν συντροφιά. Στόχος του φετινού πολιτιστικού προγράμματος είναι να διατηρηθεί η ποιότητα των εκδηλώσεων με το μικρότερο δυνατό κόστος, καθώς -παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε γενικότερα- πρόθεση του Δήμου Γλυφάδας είναι ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» να αποτελέσει θεσμό για την πόλη και σημείο αναφοράς και συνάντησης για όλους.



Σας περιμένουμε στον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2012» γιατί η τέχνη είναι μια αποτελεσματική διέξοδος στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας ιδιαίτερα στις ημέρες μας αλλά και το ιδανικότερο μέσο επικοινωνίας μεταξύ μας.

Κώστας Κόκκορης
Δήμαρχος & Πρόεδρος Κ.Α.Π.ΠΑ.

Υ.Γ ΤΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εαν υφίστατε Πολιτισμός προδιαγραφών στη πόλη μας ώστε να καλύπτει το σύνολο, το κρίνουν οι δημότες οι οποίοι βιώνουν τα τοπικά δρώμενα. Επίσης κρίνουν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ''γενικότερα''

Οι διοικούντες του δήμου Γλυφάδας φροντίζουν σταδιακά να καλύψουν τις απαιτήσεις όλων των συμβούλων και των δημοτών στο μέτρο του δυνατού, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοικήσεως, με μια διαχρονική διαφοροποίηση μόνο στον Δήμο Γλυφάδας.

Φρόντισα με κάθε δυνατό τρόπο να δώσω δημόσια το σύνολο αυτών που συμβαίνουν στη τοπική κοινωνία ενω κάποιοι ομιλούν για πολιτισμό, και τον χρόνο ώστε να διαπιστώσει το σύνολο και ακόμα και οι πλέον δύσπιστοι οτι απο πλευράς πολιτείας, και διοικούντων, δεν υπάρχει ίχνος συνειδήσεως, και σύντομα θα μπορούν κάποιοι επίσημα να με διαψεύσουν.

Και τέλος ο Σεπτέμβρης όπως δημόσια εχω ανακοινώσει είναι ο μήνας που οι διοικούντες θα κληθούν τυπικά και σύνομα μετά απο τόσα χρόνια τοπικής υποκρισίας, και παράλληλα αναλγησίας ανεύθυνων, να επιδείξουν υπευθυνότητα και σεβασμό στο ρόλο που έχουν ως εκλεγμένοι με λαϊκή εντολή. (Διότι δεν με καλύπτει μια ενέργεια επερώτησης στο κοινοβούλιο, όταν έχουμε μια περίπτωση τοπικού χαρακτήρα....... που θα επιλυθεί σε τοπικό επίπεδο ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ.)

Ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα όσων πρέπει να υπάρχουν δημόσια, και στη βάση που πρέπει να υπάρχουν, ώστε ο κάθε συμπολίτης να μην πέφτει σε ''παγίδες'' διαστρέβλωσης και αυθαίρετων συμπερασμάτων. (Ο ρόλος των εκλεγμένων είναι σαφής, όπως και εγω προσωπικά ήμουν και παραμένω σαφής και υποστηρικτής της διαφάνειας του συνόλου των θεμάτων)

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

*Όταν ο κ.Κόκκορης θεωρεί οτι το ιδανικότερο μέσο επικοινωνίας μεταξύ μας είναι για λίγες ημέρες τον Σεπτέμβρη, και με τα χρήματα των δημοτών, παραθέτω δεκαετίες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο της τοπικής κοινωνίας, και προφανώς επι πολλά χρόνια ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM δεν ήταν τοπικό μέσο επικοινωνίας,  ούτε  η μοναδική υλοποίηση που έδινε τη δυνατότητα σε πολλους ανθρώπους άσχετα ηλικίας,πολιτικών πεποιθήσεων, κ.α. να ακούν συμπολίτες τους και να υφίστατε ενα άμεσο και μαζικό, έστω και υποτυπωδώς ''δημόσιο'' τοπικό επίπεδο επικοινωνίας. (Σαφώς οσοι και όσες κερδίζουν κάνοντας χρήση της πολιτικής στη τοπική μας κοινωνία, εχουν αδυναμία αντίληψης της διάλυσης του τοπικού πολιτισμού μετά τις ενέργειες των υπηρετών της διαπλοκής που συνεπάγονται κάκιστης μορφής διοικούντων και εκλεγμένων στη πόλη μας)

*Υπήρχαν εκείνη τη περίοδο αρκετοί συμπολίτες μας που πίστευαν οτι υπάρχει χρηματοδότηση απο το δήμο Γλυφάδας. (Είναι γνωστή η μετεξέλιξη ώστε να υπάρχουν υγιή συμπεράσματα σήμερα, και βάση των ενεργειών και πρακτικών ορισμένων, να υπάρχει κακώς συμπέρασμα για την ποιότητα του συνόλου (.......) και για τον υφιστάμενο ''πολιτισμό'' που επικαλούνται οι διοικούντες.) 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">