ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φώτης Μπενέτος: Κίτρινη ενημέρωση και ο ρόλος της αντιπολίτευσης στη Γλυφάδα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΣΑΒΒΑΤΟ,1 Σεπτέμβρη 2012.


Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φώτιος Μπενέτος τέως αστυνομικός αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, μόνο με αυτη τη φράση που μας απέστειλε απαντάει στις ενέργειες καταγγελιών και προσφυγής στη δικαιοσύνη από την αντιπολίτευση στη Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα η φράση ως απάντηση του κυρίου Μπενέτου είναι:  Κίτρινη ενημέρωση και ο ρόλος της αντιπολίτευσης στην αγορά του αιώνα στον Δήμο Γλυφάδας, πέραν αυτού το υπόλοιπο κείμενο το οποίο διαπίστωσα δημοσιευμένο  σήμερα 2 Σεπτέμβρη δεν ήρθε σε εμάς.

"Με αφορμή την κίτρινη ενημέρωση ευτυχώς από μια μόνο ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου μας, η όποια καθοδηγείται από αποτυχόντες υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης (δες ΤΣΙΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) και η οποία έκανε μόνο παρουσίαση της θέσης της (αντιπολίτευσης) κατά την 23η συνεδρίαση του Δ.Σ. χρησιμοποιώντας το όνομά μου, κόβοντας όμως την αλήθεια από τα λεγόμενά μου σε δύο άρθρα της για την αγορά οικοπέδων στην θέση ΚΑΡΒΕΛΑ αξίας 8.800.000 ευρώ, εκθέτω τα κατωτέρω για ενημέρωση των συνδημοτών μου:

Την αγορά των αναφερόμενων οικοπέδων ψήφισε η Μείζων Δημοτική Αντιπολίτευση και το σύνολο της παράταξής μου πλην 3 συμβούλων της (ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ- ΦΟΥΝΤΑΣ -ΜΠΕΝΕΤΟΣ) και όλοι μας γνωρίζαμε τα πραγματικά περιστατικά της. Στην προχθεσινή 23η συνεδρίαση πολλοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης για άγνωστο λόγο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επέμβαση της εισαγγελικής αρχής τοποθετήθηκαν κάνοντας τώρα ότι δεν γνωρίζουν τι ψήφισαν με αποτέλεσμα να αναφέρω προς αυτούς τα ακόλουθα τα όποια και υποκρύφθηκαν τεχνηέντως από αυτούς, που όταν αλλάζει κάθε δημοτική αρχή τρέχουν από πίσω τους για να τους υπηρετήσουν με την πέννα τους τάχα:

α) όταν πρόκειται να ψηφίσεις για 8.800.000 ευρώ των συνδημοτών σου και διαπιστώσεις ότι έστω κι ένα κόμμα των εγγράφων της διαδικασίας είναι λάθος, τότε, είτε το παραπέμπεις πίσω ή δεν το ψηφίζεις.

β) Δεν γνωρίζατε όταν λέγατε ΝΑΙ στην αγορά, ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του άρθρου 45 του Ν. 2882/2001, που εσείς είχατε ψηφίσει το 2010 την απαλλοτρίωση με 870 ευρώ το τ.μ., και ψηφίζατε το 2011 απευθείας αγορά με 1250 ευρώ το τ.μ. ότι παραβιάζατε τον νόμο και ότι μπορεί να ζημιώνονταν οι δημότες;

  γ) Δεν ορίσατε εσείς δικηγόρο στην όλη διαδικασία με περισσή χαρά; 

Μήπως μετά το κατακαλόκαιρο που τρέχατε στις παραλίες με τα κοντά σορτσάκια και είχατε εξαφανιστεί νιώθετε ενοχές; 

Mήπως τώρα που ήρθε το φθινόπωρο και αφήσατε την καλοκαιρινή περιβολή έχοντας τύψεις που αφήσατε έναν απλό, σήμερα, συμπολίτη μας (ΚΑΡΑΠΑΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ) να τρέχει χρησιμοποιώντας τις νομικές του γνώσεις νιώθετε ότι θέλετε να ορθώσετε πολιτικό λόγο αιτιολογημένο πίσω από την ψήφο σας, που δόθηκε κατά δήλωση σας, «καλή τη πίστη»; Εάν πιστεύετε αυτά μας κοροϊδεύετε και έχετε και το θράσος να ρωτάτε αφού με την ψήφο σας προχώρησε η όλη αγορά.

3) Κλείνοντας και προς επίγνωση της αληθείας αφού αναφέρθηκε τι έκανε η Διοίκηση, αναφέρω ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μου είχαν εικόνα του νομικού πλαισίου της αγοράς του αιώνα για την πόλη μας. Δεν γνωρίζω αλλά σέβομαι την πρόθεση της ψήφου τους και εάν μετά τις τελευταίες εξελίξεις προκύψει πιθανή ενοχή υπαιτίου ή υπαιτίων είμαι κατηγορηματικός. Δεν θα διαπραγματευτώ την αλήθεια με κανέναν αφού «άγνοια νομού δεν συγχωρείται». Εύχομαι η υπόθεση να τεθεί από πλευράς Εισαγγελείας στο αρχείο, διαφορετικά πολλοί από εμάς θα πρέπει να φύγουμε από την πόλη ή να ορίσουμε σύντομα αντικαταστάτες μας.¨


Έχω να πω στον κ.Μπενέτο οτι προσωπικά  όπως και άλλες ιστοσελίδες είμαι υποχρεωμένος να περάσω τις ενέργειες, απόψεις, και  καταγγελίες του συνόλου, και να θέσω δημόσια τις σκέψεις μου.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτο που ο κ. Μπενέτος είχε περάσει δημόσια στο παρελθόν και με καλύπτει: Όλοι και όλα κρίνονται, άρα εαν κάποιοι σκόπιμα σπιλώνουν τον κ.Κόκκορη και τη σημερινή διοίκηση, και έχουν κάνει τραγικά λάθη, θα κριθούν. Το ίδιο και οι διοικούντες.


Και τέλος, τουλάχιστον σε εμένα δεν γίνεται αρεστό να τάσσομαι υπέρ της μίας η άλλης πλευράς απο τη στιγμή που κανένα προσωπικό όφελος δεν είχα ούτε έχω ως δημότης Γλυφάδας, το αντιθέτο. Ο Δήμαρχος όφειλε να ενημερώσει κατατοπιστικά το σύνολο.

«Το λόγο έχει η δικαιοσύνη»

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB, 1/9/2012
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φώτης Μπενέτος: Κίτρινη ενημέρωση και ο ρόλος της αντιπολίτευσης στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">