ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λουκέτα παντού!!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΕΤΑΡΤΗ,12 Σεπτέμβρη 2012.

«Με μείωση του τζίρου που αγγίζει το 35% κλείνει η περίοδος των θερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων, ενώ στην περιφέρεια και τα νησιά η πτώση φτάνει το 25% σε σχέση με πέρυσι», δήλωσε στο metrogreece.gr o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης.

Η μείωση του τζίρου φτάνει το 1δις ευρώ, οδηγώντας 63.000 επιχειρήσεις, που ήδη βρίσκονταν στο κόκκινο, να βάλουν λουκέτο.

Αθήνα

Μεγάλη πτώση σημειώνει ο τζίρος στα καταστήματα της Αθήνας σε ποσοστό που αγγίζει το 50%, ενώ το εμπορικό κέντρο έχει πληγεί περισσότερο από τις υπόλοιπες περιοχές. Ο διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Αντωνίου Σωτήρης δήλωσε "Από την επαφή που έχουμε με τα μέλη μας και την έρευνα που έχουμε πραγματοποιήσει οι προσφορές ξεκίνησαν από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα τη διασπορά του τζίρου».

Ηράκλειο

Μικρότερη μείωση σημείωσαν τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου ανέφερε «από τα στοιχεί που έχουμε συλλέξει είμαστε ικανοποιημένοι με βάση τις οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν. Περιμέναμε να είναι χειρότερα τα πράγματα αλλά είχαμε μία πτώση της τάξεως 10%».
Ο κ. Κουμαντάκης συνέχισε «αν δεν αλλάξει το κλίμα και οι οικονομικές συνθήκες πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Περίπου στο 10% των επιχειρήσεων θα κλείσουν».

Πάτρα

Στην Πάτρα η μείωση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα την εκπτωτική περίοδο άγγιξε σε πολλές περιπτώσεις το 30%.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Γιώργος Ρώρος δήλωσε «ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν οι εκπτώσεις από τη στιγμή που κάθε μέρα οι καταναλωτές βομβαρδίζονταν από ανακοινώσεις για μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις».

Τα μισά καταστήματα στην Πάτρα έχουν κλείσει σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ρώρος και τόνισε «αυτό το 6 μηνό είχαμε γύρω στις 350 επιχειρήσεις στο κένρο της Πάτρας που έβαλαν λουκέτο και πολλά από αυτά βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λουκέτα παντού!!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">