ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απόσπασμα απο την έκδοση της Εφημερίδας ΠΑΛΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ του Σαββάτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,28 Σεπτέμβρη 2012.

Γράφει και σχολιάζει ο
Δημήτρης Καραπάνος.

Από την περασμένη Κυριακή, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, η πολιτική ατμόσφαιρα ανέβασε πολλά μποφόρ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα δύο πρώην Υπουργοί και σήμερα εκτός κοινοβουλίου, οι κύριοι Βουλαγαράκης και Λιάπης και ο νυν πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ιδρύματος Καραμανλή κ. Μεϊμαράκης, μετά την κατάθεση του κτηματομεσίτη κυρίου Λιβανού Ιωσήφ φέρονται να είναι πίσω από μια τεράστια επιχείρηση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος ύψους πάνω από 10 δις ευρώ.

Βιτρίνα του ξεπλύματος κατονομάστηκε ένας όμιλος εταιρειών διαχείρισης ακινήτων. Η βαρύτατη και απολύτως ατιμωτική καταγγελία προκάλεσε την άμεση αντίδραση όλων των θιγομένων. Υπεβλήθησαν μηνύσεις, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος με επικεφαλής τον θιγόμενο πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος με προσωπική του παράσταση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζήτησε την κατά προτεραιότητα ταχύτατη εκκαθάριση της υπόθεσης.

Προσωπικά το δημοσίευμα δεν με έπεισε για την ενοχή των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.
Ο ίδιος ο κ. Λιβανός Ιωσήφ στην κατάθεση του, η οποία έγινε πριν ένα χρόνο περίπου δεν επικαλέσθηκε συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, ούτε ισχυρίσθηκε ότι έχει ο ίδιος προσωπική αντίληψη περί της αναμείξεων των πολιτικών προσώπων. Απλώς μετέφερε λόγια και ισχυρισμούς διευθυντικού στελέχους του ομίλου εταιρειών real estate, ο οποίος όμιλος τελεί υπό πτώχευση.

 Όλα αυτά εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται σοβαρά. Εντούτοις πυροδοτήθηκε μια επικίνδυνη κατάσταση που μοιάζει να είναι προκατασκευασμένη να εξυπηρετήσει πολλές σκοπιμότητες. Από την πολιτική
αποσταθεροποίηση ή τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης εν όψει των αποφάσεων των σκλη
ρών μέτρων, μέχρι το ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών μεταξύ αφανών πολιτικών συμφερόντων ή επιχειρηματικών συμφερόντων.

Απόσπασμα απο την έκδοση της Εφημερίδας ΠΑΛΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ του Σαββάτου 29/09/2012.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απόσπασμα απο την έκδοση της Εφημερίδας ΠΑΛΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ του Σαββάτου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">