ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Όπου λαλούν πολλοί Κοκόροι αργεί να ξημερώσει και ειδικά στη Γλυφάδα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΤΕΤΑΡΤΗ,5 Σεπτέμβρη 2012.

Ο σοφός λαός εχει μια σειρά απο ρήσεις οι οποίες είναι απόρροια χιλιετιών γνώσης και αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Ο σημερινός δήμαρχος της πόλης μας, ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να περάσει την εικόνα του ανθρώπου ο οποίος ενδιαφέρεται για την ευημερία του συνόλου συμπολιτών μας, και απο την θέση που κατέχει κάνει οτι μπορεί στον βαθμό του εφικτού.

Αυτό ισχυρίστηκε εχθές απο το βήμα του δημαρχείου Γλυφάδας και ειδικά οτι τον επισκέπτονται καθημερινά συμπολιτες μας οι οποίοι του ζητούν εργασία έστω και δυο μηνών. (Βέβαια τόνισε οτι το ζήτημα της ανεργίας δεν λύνεται με ημίμετρα, λύνεται με πολιτικές και έργο απο πλευράς πολιτευομένων.)

<<Μπορείς να κρίνεις διότι η ευημερία μίας θητείας είναι δεδομένη όσων αφορά τους διοικούντες, όσων αφορά τους υπολοίπους είναι;>>

Με δεδομένο την δήλωση του δημάρχου Γλυφάδας και οσα έχουν υπάρξει σε τοπικό επίπεδο, και σύμφωνα με την αθέτηση δικών του προτάσεων, είτε έχουμε ενα πολιτευτή ο οποίος φάσκει και αντιφάσκει, είτε εχει κορεστεί απο διαδικασίες επισκέψεων και εξυπηρετήσεις ώστε να χάσει το μέτρο και να μην μπορεί να αναγνωρίσει ποιές περιπτώσεις θεωρούνται σημαντικές και άμεσες, και ποιές οχι.

Προφανώς μετά την πάροδο του χρόνου σε θέσεις πλαισίωσης κάποιοι χάνουν την δυνατότητα ορθής κρίσης και αντιμετώπισης, και αθετούν ακόμα και τα δικά τους αιτήματα.

Θυμίζω στον ίδιο τον κ.Κόκκορη τους λόγους που εκτέθηκα δημόσια προ των εκλογών, τις πρακτικές του, και τον χρόνο που εχει παρέλθει, και ο ίδιος μπορεί να κρίνει τις συνολικές ενέργειες του όπως και τις επιλογές του, ώστε η κρίση να μην είναι οποιουδήποτε άλλου και να δικαιούνται κάποιοι (χωρίς να κάνω χαρακτηρισμό) να ομιλούν για λαϊκισμό η οτιδήποτε άλλο.

Ελεύθερα και αποκλειστικά ο ίδιος να κρίνει, χωρίς να λαλούν οι υπόλοιποι, και άμεσα να σχεδιάσει. (Θεωρούν κάποιοι συμπολίτες μας, και ειδικά εκλεγμένοι, οτι υπάρχει ενδεχώμενο απο ενα δημόσιο μέσο, καθαρά επαγγελματικού χαρακτήρα, να υπάρξουν λαϊκισμοί και ακρότητες;) 

Oτι δημιουργήσεις θα έχεις, το επίπεδο καθορίζεται απο τον σχεδιαστή.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 90,6 MHZ 1977 - 2004 Μονο Κατασχέσεις, προφανώς απο το 2004 μέχρι σήμερα ο υποφαινόμενος διαβιεί με αέρα κοπανιστό, και γνωρίζουμε την αντιμετώπιση απο την πλευρά της πολιτείας και διοικούντων, άρα δεν υπάρχει λόγος προσφυγής όταν ο ίδιος ο κ.Κόκκορης φρόντισε αρκετές περιπτώσεις άλλων σε τοπικό επίπεδο, και σειρά ζητημάτων αυτής της πόλης ?

'Οταν τεθεί το ζήτημα της αγοράς των οικοπέδων Παπαδημητρίου (μακροχρόνιο τοπικό ζήτημα) στην σωστή του διάσταση, οι διοικούντες και κάποιοι αντιπολιτευόμενοι κάνουν χαρακτηρισμούς για λαϊκισμό, όταν ο κάθε άνθρωπος γνωρίζει οτι με 9.000.000.00 εκατομμύρια ευρώ ο δήμος Γλυφάδας είχε τη δυνατότητα διευθέτησης εκρεμοτήτων των ζητημάτων δεκάδων η εκατοντάδων οικογενειών δημοτών, έναντι μίας μόνο οικογενείας που φρόντισαν να εχει οφέλεια απο τα χρήματα του συνόλου, και ενός ζητήματος που μετά απο χρόνια ''διευθετήθηκε'', ενω υπάρχει η δικαστική εκρεμότητα και σαφώς οχι μόνο αυτή.

Ίσως δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος να κάνω την ενδεδειγμένη αξιολόγηση για τις επιλογές της διοικήσεως, όμως η άποψη μου κρίνεται απο αρκετούς, και δεν εχω καμία διάθεση ως δημότης να βρίσκομαι αντίθετος σε διευθετήσεις όσων αφορά τους υπολοίπους συμπολίτες μας, οι υπόλοιποι όμως όπως η κ.Παπαδημητρίου, και ο σημερινός δήμαρχος κ. Κώστας Κόκκορης ως εκλεγμένοι έχουν κάνει η θα κάνουν το ελάχιστο για τις περιπτώσεις των υπολοίπων; (Εαν αποδειχθεί οτι το ενδιαφέρων τους ήταν αποκλειστικά μονομερός πρός διευθέτηση συγκεκριμένων και μόνο ζητημάτων, δεν τίθεται θέμα όσων αφορά την δημόσια άσκηση των καθηκόντων τους;)

Γνωρίζω οτι αρκετές φορές δημόσια εχω υπερβεί τα εσκαμένα, τα οποία χαρακτηρίζω Φο-μπιζού του πολιτισμού, άρα στοιχεία Υποκρισίας, διότι ουδέποτε με δόλο η χρηματιζόμενος εχω στραφεί κατά των άλλων, παρά μόνο απο φόρτιση όταν ισχύει κορύφωση της υποκρισίας.

Τι σχέση διαπιστώνεις ΕΔΩ με κορεσμένα φανατικούς και έμμισθους που προωθούν γελοιοποιούμενοι τα συμφέροντα ενός στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας; (Aυτό εννοούσε ως τοπικό μέσο ο κ.Κόκκορης στο παρελθόν; Αυτό που υφίστατε σε τοπικό επίπεδο σήμερα;)

Η ευθεία προσβολή στο πρόσωπο όλων των άλλων πλήν του ιδίου απο μερίδα του τύπου  ονομάζεται ενημέρωση; (Δεν μπορείς να ονομάσεις Μ.Μ.Ε μια εφημερίδα, site, η οτιδήποτε άλλο αποκλειστικά εξυμνεί τον ενα, και στρέφεται κατά όλων των άλλων. Δεν είναι Μαζικό Μέσο Ενημέρωσης, είναι Μέσο Εξαπάτησης)

ΘΕΛΟΥΜΕ ενα ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΜΕΣΟ και ΜΑΖΙΚΟ πραγματικά Μ.Μ.Ε ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ στη Γλυφάδα, να εξαφανίσουμε το παρελθόν και το παρόν του λαϊκισμού, και των ιδιοτελών συμφερόντων, να υπάρξει σοβαρότητα και κύρος, να υπάρχουν όλες οι απόψεις όπως πρέπει και χρειάζεται απο ενα μέσο, και όσοι θεωρούν οτι παράγουν έργο η θα παράγουν ΥΠΕΡ των ΔΗΜΟΤΩΝ, να δικαιωθούν.
(Ότιδήποτε άλλο πλήν απο αυτό θεωρείται ακαταλληλότητα και άρνηση αναβάθμισης της δημοκρατίας στη τοπική κοινωνία)

Προσωπικά πιστεύω και είμαι σίγουρος και για ενα μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας, ότι η σχέση εμπιστοσύνης σε ενα πολιτευόμενο χτίζεται με παραγώμενο έργο και αποδείξεις, και σαφώς οχι με διοχετευμένες εντυπώσεις οι οποίες θα λειτουργήσουν πρόσκαιρα. Στο τέλος θα κερδίσει η αλήθεια και η ορθολογική.

Όπου λαλούν πολλοί Κοκόροι αργεί να ξημερώσει, οπότε ανεπηρέαστος ας επιλέξει ο ίδιος ποιο είναι το σωστό  επι του παρόντος. Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει μόνο η δική μου άποψη σε τοπικό επίπεδο και η δική του, τίποτα άλλο. Απλά θα θυμίσω οτι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε απειλήσει την Ν.Δ στο παρελθόν οτι θα ανοίξει ενα σταθμό, και τελικά αυτός που τον άνοιξε ως πολιτικός ήταν οΜιλτιάδης Έβερτ της Ν.Δ, ο Ανδρέας έμεινε με τα θα. Σήμερα στη Γλυφάδα μόνο οι απόψεις Κόκκορη του παρελθόντος υπάρχουν σε επίπεδο πολιτευτών για ενα σύνχρονο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών σε δημοκρατική βάση, οπότε η επανάληψη του ιδίου φαινομένου αύριο στη τοπική κοινωνία θα είναι φάρσα τουλάχιστον για εμένα, θεωρώ και για τον ίδιο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα
(Χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη η φράση του Μάρξ διότι είναι επίκαιρη σήμερα με όσα συμβαίνουν διεθνώς σε επανάληψη, και στη χώρα μας, και στη τοπική κοινωνία)

Καρλ Μαρξ, 1818-1883

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορείτε ο κ. Κόκκορης για όσα εχουν τελεστεί στο παρελθόν και εν αγνοία του. Το θέμα είναι οτι ισχυρίζεται την ευθύνη της πολιτείας και των άλλων σε οτιδήποτε σήμερα, ενω η πολιτεία στον κώδικα των Ο.Τ.Α είναι σαφέστατη, όπως και στο νομικό πλαίσιο, και σήμερα στη Γλυφάδα αυτός εχει τον πρώτο λόγο, και την απόλυτη δικαιοδοσία σχεδιασμού  όπως και εκπροσώπησης, άρα είναι άμεσα εξαρτώμενο των επιλογών του.

Το συγκεκριμένο ως βασικό αίτημα θα υπάρχει δημόσια μέχρι το τέλος θητείας της διοικήσεως του κ. Κόκκορη άσχετα εαν κάποιοι θεωρούν την επανάληψη γραφικότητα, η οτιδήποτε άλλο, διότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν σαφείς: Η επανάληψη είναι μητέρα κάθε επιπέδου μάθησης, και όσων αφορά τους ΕΛΛΗΝΕΣ οδήγησαν την μετεξέλιξη της φιλοσοφίας και των γραμμάτων, και ουδείς σημαντικότερος των προτύπων.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όπου λαλούν πολλοί Κοκόροι αργεί να ξημερώσει και ειδικά στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">