ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δελτίο τύπου Μαζί για τη Γλυφάδα: « Ο Δήμος Γλυφάδας αγοράζει με διπλάσιο κόστος από το κανονικό»

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΠΕΜΠΤΗ,6 Σεπτέμβρη 2012.


Γλυφάδα, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

« Ο Δήμος Γλυφάδας αγοράζει με διπλάσιο κόστος από το κανονικό»

Τον αλόγιστο και εκτός κλίματος εποχής τρόπο με τον οποίο ξοδεύει τα χρήματα των Γλυφαδιωτών η διοίκηση του Δήμου, ανέδειξε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας ο βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος της πόλης Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Κατά τη διάρκεια μιας επεισοδιακής συνεδρίασης, όπου για μία ακόμη φορά κυριάρχησαν οι συνεχείς διακοπές από την Πρόεδρο και οι γνωστές αόριστες απαντήσεις του Δημάρχου, ο κος Βαρβιτσιώτης έδωσε έμφαση στη διαφάνεια και στη χρηστή διοίκηση που συνεχίζουν εκλείπουν από την πόλη .
« Με την εικόνα της πόλης να είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών, με το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου να είναι ανύπαρκτο και -πλην των δωρεών συμπολιτών μας- να μην έχει γίνει κανένα απολύτως έργο σε αυτήν, εσείς συνεχίζετε εν μέσω οικονομικής κρίσης να προβαίνετε σε υπερκοστολογημένες προμήθειες, δαπανώντας υπέρογκα ποσά που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Για να καταδείξει μάλιστα τη…. γενναιοδωρία με την οποία η διοίκηση διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών ο κος Βαρβιτσιώτης παρέθεσε στο σώμα μια σειρά προϊόντων που είχε προμηθευτεί την ίδια ημέρα από γνωστή αλυσίδα Super Market, των οποίων η αναγραφόμενη τιμή στην απόδειξη που παρουσίασε, ήταν η μισή(!) από εκείνη που προτίθεται να τα αγοράσει ο Δήμος σε αμέτρητες ποσότητες. Ενδεικτικά ένα ζευγάρι γάντια καθαρισμού που πωλείται σήμερα 0,80 ευρώ, ο Δήμος προτίθεται να το αγοράσει κατά εκατοντάδες στην τιμή μονάδας των 2,50 ευρώ(!), ενώ ένα υλικό καθαρισμού αξίας σε λιανική 1,69 ευρώ, η διοίκηση το κοστολογεί σε χονδρική 2,60 ευρώ(!). Αξίζει να σημειωθεί ότι για να βρεθούν οι συγκεκριμένες τιμές το εισηγητικό σημείωμα έκανε λόγο για "τιμές εμπορίου"!!!
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κος Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο και για τις λοιπές προμήθειες που επεχείρησε να «καθαγιάσει» χθες η συμπολίτευση, ζητώντας την έγκρισή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα προσκόμισε επίσημα στοιχεία με τα οποία απεδείκνυε ότι ο γειτονικός Δήμος Αγίου Δημητρίου αναγομώνει τους υπάρχοντες πυροσβεστήρες και αγοράζει καινούριους με πολύ χαμηλότερο αντίτιμο από αυτό που πρόκειται να καταβάλλει η Γλυφάδα για τους δικούς της.
Επίσης ανέδειξε και την «προμήθεια μαϊμού» αξίας 5.000 ευρώ, που έφερε προς έγκριση στο σώμα η διοίκηση του Δήμου, για την αγορά εμφιαλωμένου νερού, το οποίο προοριζόταν για ένα χρονικό διάστημα το οποίο….. έχει παρέλθει!!
Με το Δήμαρχο να επιδίδεται σε γενικολογίες και να επιρρίπτει την ευθύνη για τα φαινόμενα αυτά στους υπαλλήλους του Δήμου, ο κος Βαρβιτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει επιτέλους ο δήμος Γλυφάδας να δείξει ότι σέβεται τα χρήματα των πολιτών του. Είναι από τους πιο εύπορους Δήμους και δεν τους παρέχει σχεδόν καμία κοινωνική υπηρεσία, κανένα έργο πνοής και καμία υποδομή σε σχέση με άλλους Δήμους. Και αυτό επειδή πολύ απλά έχει συνηθίσει εδώ και χρόνια να λειτουργεί όπως σας κατέδειξα πριν.»
Τέλος ζήτησε την απομάκρυνση των υπευθύνων για τις υπερκοστολογημένες προμήθειες από τις θέσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του προς το σώμα, καθώς οι συνεχείς διακοπές , το αλλεπάλληλο κλείσιμο των μικροφώνων και οι διαρκείς μεροληπτικές και αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις της Προέδρου, ανάγκασαν την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» να αποχωρήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δελτίο τύπου Μαζί για τη Γλυφάδα: « Ο Δήμος Γλυφάδας αγοράζει με διπλάσιο κόστος από το κανονικό» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">