ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρωτοφανής επίθεση και απόπειρα φίμωσης από το δήμαρχο Γλυφάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΔΕΥΤΕΡΑ,8 Οκτωβρίου 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
« Πρωτοφανής επίθεση και απόπειρα φίμωσης από το δήμαρχο Γλυφάδας»

            Με ύβρεις, προσβολές και εν τέλει κλείσιμο του μικροφώνου «απάντησε» ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κατά την τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ερώτηση που του έθεσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Γλυφάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

            Ο κος Βουγιουκλάκης επιχείρησε να θέσει το ζήτημα των πολυδάπανων αγορών, στις οποίες προβαίνει ο Δήμος το τελευταίο χρονικό διάστημα, τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότερες σχολικές μονάδες της πόλης συνεχίζουν να παραμένουν ασυντήρητες και με εμφανείς ελλείψεις στην υλικοτεχνική τους υποδομή. Για τεκμηριώσει μάλιστα τους ισχυρισμούς του παρέθεσε στο σώμα και τις σχετικές αποφάσεις, οι οποίες κατεδείκνυαν τη  γενναιοδωρία  με την οποία αγοράζει η Γλυφάδα, σε σχέση με άλλους Δήμους, τα ίδια προϊόντα.

«Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί αγοράζουμε τα ίδια είδη με υπερδιπλάσιο κόστος από άλλους Δήμους» τόνισε χαρακτηριστικά. «Σας κοινοποιώ ενδεικτικά  αντίστοιχη απόφαση από το Δήμο Χανίων. Ο συγκεκριμένος Δήμος προμηθεύτηκε προϊόν  με τιμή μονάδας 0,99 ευρώ,  ενώ  εμείς αγοράσαμε  το ίδιο με τιμή μονάδας τα 3,00ευρώ! Επίσης προϊόν που τα Χανιά αγόρασαν με τιμή μονάδας 6,01 ευρώ, η Γλυφάδα το αγόρασε με τιμή μονάδας 14,60ευρώ! Και όλα αυτά τα προμηθευτήκαμε σε εκατοντάδες ποσότητες», σημείωσε συγκεκριμένα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από εκείνο το σημείο και μετά ο κος Βουγιουκλάκης δεν μπόρεσε  να συνεχίσει την ομιλία του. Στην εισήγησή του παρενέβη βιαίως ο Δήμαρχος Γλυφάδας, εκτοξεύοντας διαρκώς προσβολές προς το πρόσωπό του, χωρίς να απαντήσει στην ερώτησή του. Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κλείνοντας το μικρόφωνο, τον παρεμπόδισε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του προς το σώμα , γεγονότα που οδήγησαν τελικά στην αποχώρησή του από τη συνεδρίαση, προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Είναι σαφές ότι τέτοια γεγονότα προσβάλλουν το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Η αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου, καθώς και οι αντιδημοκρατικές και μεροληπτικές παρεμβάσεις της Προέδρου που καταγράφονται συνεχώς, έχουν καταγγελθεί, άλλωστε, από πολλούς Δημοτικούς συμβούλους και από σχεδόν όλες τις δημοτικές παρατάξεις .  

Η φωνή του Τ. Σ. Νέων του Δήμου Γλυφάδας όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καμφθεί και να περιοριστεί από τέτοιες πρακτικές. Η δράση του παραμένει  ακηδεμόνευτη  και ανεξάρτητη. Με αποκλειστικό γνώμονα τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η  νέα γενιά θα συνεχίσει απρόσκοπτα να προτείνει, να παρεμβαίνει και να ελέγχει, όπως κάνει μέχρι σήμερα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρωτοφανής επίθεση και απόπειρα φίμωσης από το δήμαρχο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">