ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυρία Λυγνού ποιά είναι η αποψη σας για τον ΦΑΣΙΣΜΟ;

ΤΡΙΤΗ,27 Νοεμβρίου 2012.

Είμαστε σε μια πόλη που η πλειονότητα των κατοίκων δεν εχει την εντοπιότητα, και βάση σειράς αυταπόδεικτων σκόπιμα παραποιεί τον χαρακτήρα σε οτιδήποτε υφίστατε στη τοπική κοινωνία πρός όφελος ιδιοτελών συμφερόντων.

Πάγια πολιτική αρκετών τα δυο μέτρα και σταθμά, φασίζουσα διάθεση προσωπικής ανάδειξης, υιοθέτηση μοντέλων των δυο μέτρων και σταθμών, και την ίδια στιγμή υπάρχει η επιθυμία οι άλλοι να δείχνουν συνέπεια και να εναρμονιστούν στο αντικείμενό τους.

Προφανώς η κ. Λυγνού επιθυμεί οι άλλοι να δείχνουν συνέπεια και να επικεντρώνουν αποκλειστικά στο αντικείμενό τους, όταν η ίδια συστηματικά το παρακάμπτει.

Γνωρίζω με επάρκεια και την νοοτροπία, και τις πρακτικές αρκετών στη τοπική κοινωνία, και πρέπει να γνωρίζουν επαρκώς και οι υπόλοιποι ποιοι κομήτες εμφανίζονται και την λειτουργία τους.

Η δημοκράτισσα κ.Λυγνού όπως και κάποιοι ακόμα θέλουν εμπλοκή με τα κοινά, 
όμως δεν αναγνωρίζουν το σύνολο των υπολοίπων σε μια τοπική κοινωνία, λειτουργόντας με μια ανάλογη νοοτροπία φασιστών.

Οι συμπολίτες μας σήμερα γνωρίζουν τα αίτια της σημερινής κατάστασης στη χώρα μας, και σε καμία περίπτωση δεν εθελοτυφλούν.
(Κάποιοι άνθρωποι ήταν και παραμένουν οπαδοί των μονοπωλίων, των δυο μέτρων και σταθμών, χωρίς ίχνος δημοκρατικής συνείδησης, και όπως κρίνω προσωπικά κάποιες πρακτικές... κρίνουν και οι υπόλοιποι)

Για την κ. Λυγνού και την παραταξη της υπάρχει μόνο το μονοπώλιο της ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, δείχνοντας ξεκάθαρα στο σύνολο ποιών προδιαγραφών είναι, και τι πρεσβεύουν. (Εαν λάβεις σοβαρά υπ' όψιν ακόμα και την επωνυμία της συγκεκριμένης παράταξης ''Ανοιχτοί Ορίζοντες'' βάση των πρακτικών τους διαπιστώνεις σε ποιους ορίζοντες ευελπιστούν να οδηγήσουν την τοπική κοινωνία και τους δημότες)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ δελτίο τύπου των ''Ανοιχτών Ορίζοντων'' διότι η κ.Λυγνού όπως προείπα είναι των δυο μέτρων και σταθμών, και οπαδός του μονοπωλιακού μοντέλου, και όσο για τον Μητροπολίτη Γλυφάδας πρέπει να ισχύσει  
'Ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς" κάνοντας σαφές την επικρατούσα νοοτροπία τους.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Είναι η δεύτερη ''ομάδα'' παράταξη σε επτά τοπικές συνολικά, η οποία δεν εχει στείλει εδω ούτε ενα δελτίο τύπου... διότι προφανώς η λογική τους είναι μονοπωλιακή και διχαστική έναντι των δημοτών. (Ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης ας κρίνει αυτή την τακτική)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

Για άλλη μια φορά ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος καταφέρθηκε λεκτικά σε βάρος της Προέδρου των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνάς Λυγνού, αλλά και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Πολιτικολογώντας. 

Κατά την ομιλία του την Κυριακή 18/11/12, στα εγκαίνια της Φιάλης Αγιασμού του Αγ. Τρύφωνα που κατασκεύασε ο Δήμος, έπλεξε το εγκώμιο της παρούσας Δημοτικής Αρχής και κατηγόρησε τους προαναφερθέντες, ενώ ήταν απόντες, ότι δεν θέλουν να λυθούν τα προβλήματα της πόλης και αντιδρούν με μικροπαραταξιακά κριτήρια στην κατασκευή του παράνομου νεκροταφείου. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τους είχε καλέσει να συζητήσουν το θέμα για να βρεθεί κοινή γραμμή δράσης πριν το εγχείρημα στο βουνό, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. 

Μέχρι τώρα στις τοποθετήσεις μας σταθήκαμε με διακριτικότητα απέναντι στη στάση του Μητροπολίτη Γλυφάδας στην υπόθεση του νεκροταφείου. Δεν επιδιώξαμε ποτέ την αντιπαράθεση, παρά το γεγονός ότι μας έφερε πολλές φορές σε δύσκολη θέση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του σε βάρος μας. 

Η εκκλησία, της οποίας το ρόλο σεβόμαστε και συχνά ενισχύουμε το έργο της, έχει δικά της καθήκοντα να επιτελέσει, που σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκονται με πολιτικές δράσεις και επιλογές. Επειδή όμως η κατάσταση έχει πλέον εκτραπεί, για αυτό θέλουμε να θέσουμε τα παρακάτω καίρια ζητήματα:

Το Σύνταγμα της χώρας, οι αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων, το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο για τον Υμηττό και οι δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν την κατασκευή νεκροταφείου στην περιοχή που επιλέχτηκε, είναι σεβαστά από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, ναι ή όχι; Και αν ναι, τότε γιατί συμμετέχει και καλύπτει την κατάφορη παραβίασή τους;

Η πρακτική της καταπάτησης δημόσιας δασικής έκτασης και η αδιαφορία στις έγγραφες υποδείξεις και απαγορεύσεις, τα Πρωτόκολλα Διοικητικής Αποβολής - Απομάκρυνσης Αυθαίρετων Κατασκευών των αρμόδιων υπηρεσιών, συνάδουν με τις αρχές και το ρόλο της εκκλησίας μας; Επειδή κάθε Χριστιανός γνωρίζει πως όχι, τότε γιατί ο Μητροπολίτης Γλυφάδας συμμετέχει και πρωτοστατεί;

Η συμμετοχή στη μυστική προετοιμασία, διοργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης καταπάτησης έκτασης στο βουνό, που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή κρυφά από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζήλευαν επαγγελματίες καταπατητές καθώς και η αυθαίρετη τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ εκκλησίας, είναι μέσα στα καθήκοντα ενός Μητροπολίτη και προάγουν το έργο της εκκλησίας; Ή μήπως η επίκληση της νομιμότητας κατά το δοκούν, όπως στην περίπτωση των λεγόμενων βανδαλισμών στον ίδιο χώρο, όταν πρώτα έχει παραβιαστεί κατάφορα με τις παραπάνω πράξεις, είναι το καλό παράδειγμα προς τους πολίτες;

Οι μεταμεσονύχτιες ταφές μέσα στα μπάζα του καταπατημένου χώρου, που παραβιάζουν τους κανόνες της εκκλησίας και προσβάλουν τη μνήμη των νεκρών, δεν είναι σοβαρός λόγος να αντιδράσει ο Μητροπολίτης Γλυφάδας; Αν μάλιστα δεν έγιναν με την έγκρισή του, τι έκανε για τους παρανομούντες ιερείς; Ή μήπως έχει αποδεχθεί τη λογική ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Το πρόβλημα του νεκροταφείου είναι τεράστιο για την πόλη μας. Μετά τους αγώνες που αναπτύξαμε, όλες οι δυνάμεις αλλά και την ανάδειξη του θέματος που έγινε, έστω και ανορθόδοξα, από την αυθαίρετη επιλογή, η πολιτεία αναγκάστηκε να δρομολογήσει κάποιες λύσεις. Με τους νόμους 4030/11 και 4042/12 επιτρέπεται η επέκταση του νεκροταφείου Αργυρούπολης και παραχωρούνται στη Γλυφάδα τουλάχιστον δύο στρέμματα, προφανώς ως ενδιάμεση λύση.

Επίσης με το νόμο 4062/12 προβλέφθηκε η δυνατότητα χωροθέτησης νεκροταφείου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο, με το σχεδιασμό που θα ακολουθήσει, για διαδημοτικό νεκροταφείο.

Γιατί ο Μητροπολίτης μας δεν στηρίζει αυτές τις νόμιμες δυνατότητες και επιμένει στην παράνομη καταπάτηση δημόσιου και δασικού χώρου στο βουνό, συμπορευόμενος με τις απόψεις και τακτικές της Δημοτικής Αρχής που δίνουν άλλοθι σε όσους σχεδιάζουν μεγάλες μπίζνες για την οικοδόμησή του; 
Ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης ας κρίνει αυτή την τακτική.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυρία Λυγνού ποιά είναι η αποψη σας για τον ΦΑΣΙΣΜΟ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">