ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιστολή του κου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΠΕΜΠΤΗ, 15 Νοεμβρίου 2012.


ΠΡΟΣ: -κα Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

ΚΟΙΝ: - Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας
- Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας




Γλυφάδα, 13 Νοεμβρίου 2012

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,



Θέλω κατ’ αρχάς να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας. Δυστυχώς, η ταυτόχρονη σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία μετέχω ως τακτικό μέλος, καθώς και η συζήτηση κατά τη διάρκεια αυτής κρίσιμων ζητημάτων για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, καθιστούν επιβεβλημένη την απουσία μου στο Εξωτερικό.

Είναι γεγονός ότι τα πρωτόγνωρα περιοριστικά μέτρα, που εξ ανάγκης ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή, ανατρέπουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό πολλών συμπολιτών μας. Αρκετούς από αυτούς τους φέρνουν σε δεινή θέση. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι σήμερα αναγκαζόμαστε να υιοθετούμε σκληρές και άδικες -σε πολλές περιπτώσεις- πολιτικές, επειδή πολύ απλά διατηρούσαμε επί χρόνια ένα τεράστιο, πολυπρόσωπο και πολυδάπανο κράτος. Ένα κράτος, μάλιστα, που δεν παρείχε και τις ανάλογες υπηρεσίες προς τους πολίτες.



Σήμερα, η πλειοψηφία των Ο.Τ.Α. λειτουργεί με τεράστια χρέη, τα οποία και ζητάει να καλυφθούν από το ελληνικό δημόσιο. Ζητάει, με λίγα λόγια, τα εκάστοτε ελλείμματα που έχουν προέλθει αποκλειστικά και μόνο από την κακοδιοίκησή τους, να τα πληρώσουν όλοι οι Έλληνες, με επιπλέον αύξηση της φορολογίας τους. Με τις πρόσφατες ρυθμίσεις, όμως, ο κάθε δήμος καθίσταται, πλέον, αποκλειστικά υπεύθυνος για τα χρέη του.

Ο Δήμος Γλυφάδας, ευτυχώς, δεν ανήκει ακόμη σε αυτή την κατηγορία, κυρίως λόγω των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων. Εμείς, ως αντιπολίτευση, παρακολουθούμε στενά τη δράση της διοίκησης, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούμε σε ανάλογη κατάσταση, λόγω της διαρκούς και αδικαιολόγητης σπατάλης των χρημάτων των δημοτών, στην οποία επιδίδεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Σε ότι αφορά το προσωπικό του Δήμου τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι αναγκαστικές μετατάξεις υπαλλήλων με :
σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι οποίοι
ανήκουν στην κατηγορία ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και
απασχολούνται σε διευθύνσεις των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικού Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων, που ξεπερνούν σε αριθμό:
τους δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα ή
το 25% του συνολικού αριθμού των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας
των συγκεκριμένων κλάδων και ειδικοτήτων της υπηρεσίας ή του φορέα,
 


έχουν αποκλειστικό στόχο την κάλυψη κενών θέσεων σε άλλους οργανισμούς του δημοσίου, όπου υπάρχει αδήριτη ανάγκη για προσωπικό, όπως Περιφέρεια, νοσοκομεία, κα.

Από αυτή τη ρύθμιση, βέβαια, εξαιρούνται:
οι διορισμένοι από Α.Σ.Ε.Π ή από άλλο αδιάβλητο διαγωνισμό
τα άτομα με αναπηρία, προστάτες ατόμων με αναπηρία, συγγενείς θανόντων εν υπηρεσία, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών κλπ.,
καθώς και οι διορισμένοι με διαδικασίες πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας, όπως π.χ. με δημόσια προκήρυξη με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια.

Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου μας επιτελούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους. Θεωρώ ότι, σε αντίθεση με τις ευθύνες που κατά καιρούς τους επιρρίπτει η διοίκηση, προσπαθώντας να καλύψει τις δικές της παραλείψεις, ανταποκρίνονται πλήρως στο έργο που τους έχει ανατεθεί και προσφέρουν στο δημότη.

Παράλληλα, όμως, πιστεύω ότι, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους, οι εργαζόμενοι στο δήμο μας θα πρέπει να διαφυλάξουν την δημόσια περιουσία, όπως τόσο καιρό κάνουν. Άλλωστε, από τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δεν υπάρχουν εργαζόμενοι του Δήμου Γλυφάδας που να εμπίπτουν στις διατάξεις του παραπάνω νόμου.
 


Πιστεύω, τέλος, ότι από τις παραπάνω ρυθμίσεις θα έπρεπε να εξαιρεθούν οι Δήμοι που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα .

Όπως γνωρίζετε έχω μάθει να αγωνίζομαι και να διεκδικώ για την πόλη μου, τιμώντας πάνω από όλα την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πρόσωπό μου. Να είστε βέβαιοι ότι θα αγωνιστώ και σε αυτό το ζήτημα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να διορθωθεί ο νόμος. Να είστε βέβαιοι ότι θα προσπαθήσω, επιστρατεύοντας κάθε δυνατότητα που έχω, να επιτύχω τη συγκεκριμένη εξαίρεση.





Με εκτίμηση,



ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ





  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιστολή του κου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">