ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ένταση με μέλη της Χρυσής Αυγής και ΜΑΤ στη Γλυφάδα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΣΑΒΒΑΤΟ,24 Νοεμβρίου 2012.


Δύναμη τον ΜΑΤ έσπευσε στη Γλυφάδα εξαιτίας της συγκέντρωσης μελών της Χρυσής Αυγής μετά τα επεισόδια στο Ελληνικό.


Έπεισοδια είχαμε νωρίτερα όταν μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν πορεία στις οδους του Ελληνικού  ξήλωσαν αφίσες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, έγραψαν  κάποια συνθήματα με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση αρκετών κατοίκων, καθώς και του δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης.
Οι 30 έως 50 περίπου χρυσαυγίτες κατευθύνθηκαν μέχρι την Γλυφάδα όπου συνολικά οι δημότες τους αποδοκίμασαν με συνθήματα ''ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ''




Η ένταση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιούσαν 30 έως 50 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής. Περίπου 50 άτομα τους ακολούθησαν κατά πόδας με ένα βαν, από το οποίο ακούγονταν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η εν λόγω κίνηση στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσουν συμπλοκές που σημειώθηκαν επί της διασταύρωσης των οδών Ζησιμοπούλου και Μεταξά στη Γλυφάδα, και ενω οι χρυσαυγίτες είχαν διανύσει αρκετές οδούς απο το Ελληνικό μέχρι και το κέντρο της πόλης με 
μισαλλόδοξα και ρατσιστικά συνθήματα.




Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν έληξε χωρίς έκτροπα, καθώς παρενέβη διμοιρία των ΜΑΤ, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών κατά των κατοίκων Γλυφάδας και οχι των χρυσαυγιτών κατά λάθος σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής των ΜΑΤ, και τα 30 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής στη συνέχεια αποτραβήχτηκαν στα γραφεία τους στον Άλιμο.
Οι Κάτοικοι της Γλυφάδας αποδοκίμασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως και κάποιοι  εκλεγμένοι της Πόλης που ήταν παρόντες.

Επίσης σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ''Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας'' για μία ακόμη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ανενόχλητους στη φασιστική προπαγάνδα τους Χρυσαυγίτες και σκόρπισαν αδιάκριτα δακρυγόνα και χημικά στην κεντρική Πλατεία της Γλυφάδας επιδεικνύοντας απαράδεκτη βία απέναντι στους αντιφασίστες πολίτες που τους αποδοκίμαζαν ειρηνικά, τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές του Δήμου Γλυφάδας που ήρθαν σε συμπαράσταση τους, και τους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Γλυφάδας και Ελληνικού που μετείχαν στην αντιφασιστική διαμαρτυρία. 

Τις επόμενες ώρες περιμένουμε δηλώσεις και των υπολοίπων αιρετών και συμπολιτών μας  για την σημερινή ημέρα, και για το μέλλον που θέλουν για την Νότια Αττική και την πόλη μας, διότι  συγκεκριμένα κέντρα προσπαθούν να καταστρέψουν και να αντιστρέψουν οτιδήποτε για μικροπολιτικά και άλλα συμφέροντα.

Ειδικά στη Γλυφάδα ο *ρατσισμός και ο φασισμός δεν πρόκειται ποτέ να έχει αποτελέσματα και ειδικά στους παλαιούς συμπολίτες μας είναι γνωστό τι σημαίνει Μπούμερανγκ.  (Φυσικά δεν λείπουν οι περιπτώσεις κάποιων που λειτούργησαν ανεύθυνα και απαξιωτικά έναντι των κομμάτων του μέχρι πρότινως διπολικού συστήματος φηφίζοντας Χρυσή Αυγή, όταν όμως σε κάποιες απο αυτές τις περιπτώσεις που προσωπικά γνωρίζω κάνεις το ερώτημα εαν θα το επαναλάβουν...... οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά και οι λόγοι σήμερα είναι ξεκάθαροι)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, όλοι και όλες είναι Έλληνες και Ελληνίδες στον ίδιο βαθμό, (Σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούμε;) και σύμφωνα με τους αρχαίους προγόνους μας όσοι λάβουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ παιδεία γίνονται ΕΛΛΗΝΕΣ κατά τον Ισοκράτη άσχετα εαν υπάρχουν δεκάδες ερμηνείες η και παρερμηνίες, διότι όπως και να το είπε.....αυτό είπε.

 Ισοκράτης:  Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας 
«Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας»

Τοσοῦτον δ’ ἀπολέλοιπεν ἡ πόλις ἡμῶν περὶ τὸ φρονεῖν καὶ λέγειν τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ὥσθ’ οἱ ταύτης μαθηταὶ τῶν ἄλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκε μηκέτι τοῦ γένους ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας
«Είναι δε τόσο μεγάλη η απόσταση που χωρίζει την πολιτεία μας από τούς άλλους ανθρώπους ως προς την πνευματική ανάπτυξη και την τέχνη τού λόγου, ώστε οι μαθητές της έχουν γίνει διδάσκαλοι τών άλλων και κατόρθωσε ώστε το όνομα τών Ελλήνων να είναι σύμβολο όχι πλέον τής καταγωγής αλλά τής πνευματικής ανυψώσεως, και να ονομάζονται Έλληνες εκείνοι που παίρνουν τη δική μας μόρφωση και όχι αυτοί που έχουν την ίδια καταγωγή»


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος

*Η πολιτική απληστία  γεννάει τον ρατσισμό και τον φασισμό, και ο  ρατσισμός όπως και ο φασισμός δεν ήταν και δεν θα είναι το ζητούμενο των περισσοτέρων ψηφοφόρων, που τουλάχιστον σήμερα έχουν καλύτερο πλαίσιο αξιολόγησης και κρίσης για το σύνολο.



Ηδη το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει 800 προβολές απο αναγνώστες, διαπιστώνοντας το έντονο ενδιαφέρων απο πολλούς συμπολίτες μας όλων των ηλικιών..... και ενω αρκετοί στη τοπική κοινωνία δεν κάνουν καμία δήλωση για ευνόητους λόγους.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

2 σχόλια:

  1. Σιγά την παλλαϊκή κατακραυγή, ρε μάγκες. 50 μεταφερόμενοι παρακρατικοί του τσύριζα ήταν και κραυγάζαν. Οι άλλοι μοίρασαν το υλικό τους ανενόχλητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λίγο θα μας πείς οτι στη Γλυφάδα οι καταστηματάρχες και δημότες τάσσονται υπέρ του φασισμού και του ρατσισμού.

    Μόνο εαν οι κάτοικοι είναι ανεγκέφαλοι σε μια πόλη εμπορική υιοθετούν τον ρατσισμό και τον φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Ένταση με μέλη της Χρυσής Αυγής και ΜΑΤ στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">