ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

‘’Η τάν ή επί τας’’ για όλους το 2013;

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

του Δημήτρη Καραπάνου

‘’Η τάν ή επί τας’’ για όλους το 2013;
Σήμερα 29 Δεκέμβρη είναι το τελευταίο Σάββατο του 2012. Σε λιγότερο από 48 ώρες ανατέλλει το 2013. Ανάμικτα αισθήματα φόβου, ανασφάλειας και συγκρατημένης αισιοδοξίας κληροδοτεί το 2012 στον καινούργιο χρόνο. Ολόκληρη η ανθρωπότητα του 2012 μπήκε στην δίνη της αβεβαιότητας. Η δυστυχία, η φτώχεια, το φάσμα της ανεργίας εξαπλώνεται παντού. Απειλές και καπνοί πολέμου αναδύονται καθημερινά.

Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη λιγοστεύουν. Η μόλυνση και η καταστροφή του περιβάλλοντος συνεχώς διευρύνεται. Οι θεμελιώδεις αξίες της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης, της κοινωνικής Αλληλεγγύης, των Ατομικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών συνεχώς συρρικνώνονται, υποχωρούν και εξαφανίζονται. Με αυτές τις αξίες και τα ιδανικά δομήθηκε επί αιώνες και με τεράστιους αγώνες και θυσίες ο πολιτισμός μας που σήμερα υπονομεύεται φθίνει και καταρρέει. Τι έρχεται στη θέση του; Ποιες αξίες αναδύονται; Θα υπηρετούν και θα αναβαθμίζουν τον άνθρωπο, ή θα τον καθυποτάξουν σε εξάρτημα ετεροκίνητης βούλησης απολύτως ελεγχόμενης από απρόσωπα και απάνθρωπα κέντρα ανεξέλεγκτης εξουσίας; Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί έρχονται εύλογα στη σκέψη κάθε απλού ανθρώπου όλο και πιο εντονότερα τα τελευταία χρόνια, ιδίως κάθε Πρωτοχρονιά.

Όσο δεν δίδονται απαντήσεις και όσο τα προβλήματα καθημερινής επιβίωσης συνεχώς διογκώνονται, τόσο η απογοήτευση και η αγωνία των ανθρώπων κορυφώνεται και οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο λιγοστεύουν και χάνονται. Πριν λίγα χρόνια, φαινόταν ‘’γραφικοί’’, όσοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τον επερχόμενο όλεθρο που έκρυβε η χωρίς όρια, φραγμούς και έλεγχο καλπάζουσα Παγκοσμιοποίηση. Είχαν παραδοθεί όλοι ανυποψίαστοι, στην γοητεία της εύκολης πρόσβασης προς την ακατάσχετη πλημμύρα εικόνων, γνώσεων και πληροφοριών, στην συντριπτική των πλειοψηφία άχρηστων, που μέσω της τεχνολογίας, αφειδώς και ύπουλα προσέφερε η Παγκοσμιοποίηση.

Μόνο λίγοι υποψιασμένοι ‘’γραφικοί’’ έβλεπαν ότι εξίσου ύπουλα η Παγκοσμιοποίηση διαμόρφωνε τον καταναλωτικό μαζικάνθρωπο της απάθειας, της ουδέτερης πολιτικής τοποθέτησης από τον καναπέ, χωρίς κριτική σκέψη. Στόχος ήταν και είναι να διαπλαστεί και να παραχθεί μαζικά, ο απομονωμένος και αδιάφορος ψηφοφόρος, εντελώς ξεκομμένος από κάθε έννοια συλλογικότητος αντιλήψεων, δράσης και διεκδίκησης. Να είναι μονοφοβικό άτομο, ώστε να καταστεί εύκολος δέκτης εξαρτημένων αντανακλαστικών, της υπό διαμόρφωση καινούργιας κοινωνίας. Της κοινωνίας των προσχεδιασμένων ομοιόμορφων αντιλήψεων, καταναλωτικών συνηθειών, απόψεων και αντιδράσεων που προωθεί η μία και μοναδική αξία και ταυτόχρονα κινητήρια δύναμη της Παγκοσμιοποίησης.

Πολύ αργά αρχίζουν σιγά - σιγά να αντιλαμβάνονται οι πολλοί και ανυποψίαστοι, ότι η ανεξέλεγκτη Παγκοσμιοποίηση, δρα ως οδοστρωτήρας κατεδάφισης εθνοτήτων και πολιτισμών, ισοπεδώνει κάθε έννοια διαφορετικότητος! Περί τα μέσα της χρονιάς που φεύγει, έγινε πλέον πολύ φανερό, ποια είναι αυτή η μοναδική πανίσχυρη αξία – θεά της Παγκοσμιοποίησης, που σπρώχνει βίαια την ανθρωπότητα προς την νέα απάνθρωπη κοινωνία της «νέας τάξης πραγμάτων» όπως αποκαλείται. Είναι οι απρόσωπες «αγορές». Η θεοποίηση των αγορών, ως μοναδικής αξίας και κινητήριας δύναμης, που ευαγγελίζεται η Παγκοσμιοποίηση, έχει ως άμεση συνέπεια την σταδιακή επιβολή του Νόμου της ζούγκλας σε όλη την Ανθρωπότητα.

Το δίκαιο του ισχυρότερου επί των αδυνάτων, την τελική επικράτηση των αθέατων ισχυρών του χρήματος! Αυτοί είναι οι κλειδοκράτορες της ‘’παγκόσμιας αγοράς’’ της μόνης θεότητας της παγκοσμιοποίησης. Μόλις πρόσφατα κατά την διάρκεια του 2012, άρχισαν και οι Ευρωπαίοι να συνειδητοποιούν την επέλαση της Παγκοσμιοποίησης. Βλέπουν τις συνέπειες στην καθημερινότητα τους, στο πορτοφόλι τους, στις αβεβαιότητες για το μέλλον τους, στις δυσκολίες ανέλιξης και επαγγελματικής αποκατάστασης των ιδίων και των παιδιών τους, στις στρατιές των ανέργων που διογκώνονται, στους αστέγους των δρόμων, στα πρόχειρα λαϊκά συσσίτια των φιλανθρωπικών οργανώσεων και της Εκκλησίας, στην κατάλυση και κατάργηση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας που υπήρξε το θεμελιακό γνώρισμα του υπό κατάρρευση Ευρωπαϊκού πολιτισμού και των ανθρωπιστικών αξιών του.

Η Ελλάδα θύμα – πειραματόζωο, πριν εφαρμοστούν στην Ευρώπη

Όλα αυτά τα θλιβερά κοινωνικά φαινόμενα και καταστάσεις, που αρχίζουν να βιώνουν οι Ευρωπαίοι, εμείς οι Έλληνες αρχίσαμε να τα βιώνουμε πρώτοι το 2009 και εξακολουθούμε να τα βιώνουμε πιο έντονα σήμερα, κυρίως εξ αιτίας δικών μας λαθών και εγκλημάτων, τα οποία έπαιξαν τον ρόλο της ‘’Κερκόπορτας’’ για την επελαύνουσα Παγκοσμιοποίηση των ασύδοτων αγορών και των κερδοσκόπων. Αντελήφθησαν οι ‘’αγορές’’ τις αδυναμίες μας και την ανικανότητα ή την ιδιοτέλεια της πολιτικής μας ηγεσίας και μας στοχοποίησαν για την προώθηση των σχεδίων των. Μας επέλεξαν το 2009 ως ‘’χώρα – αδύνατο κρίκο’’ της ΕΕ για να κάνουν τα πειράματα των σχεδίων των στην Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία, τα οποία ήδη άρχισαν επιθετικά να εφαρμόζουν στην μία μετά την άλλη, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Καμία δεν θα γλυτώσει. Ούτε η πανίσχυρη Γερμανία. Σήμερα η Γερμανία με την Οικονομία της είναι ο θύτης – υπονομευτής των Οικονομιών του Ευρωπαϊκού Νότου και συνεργός στην ‘’απληστία των αγορών’’ για την επιβολή της παγκοσμιοποίησης.

Όμως στο κοντινό αύριο, θα είναι και αυτή το μέγα θύμα της κατακρεουργημένης Ευρώπης για δεύτερη φορά, επί των ερειπίων που θα αφήσει η επέλαση της Νέας Τάξης πραγμάτων αν δεν ανακοπεί! Διότι το κέντρο ισχύος της Νέας Τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, δεν θα ελέγχεται, ούτε θα επηρεάζεται αποφασιστικά από καμία χώρα της κατακερματισμένης πολύγλωσσης Ευρωπαϊκής Βαβέλ, συνεπώς ούτε της Γερμανίας. Τους διαφεύγει σήμερα το γεγονός, ότι η Παγκοσμιοποίηση δεν οριοθετείται σε σύνορα γεωγραφικά, ούτε υποτάσσεται σε καμία Εθνική ταυτότητα. Όλα αυτά τα συντρίβει και τα ισοπεδώνει. Προ αυτής της καταστάσεως, οφείλει κάθε σκεπτόμενος πολίτης να αναλογισθεί τι έφταιξε και οδηγηθήκαμε σε αυτή την πορεία του πλέον στυγνού ολοκληρωτισμού που απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα και, όσο είναι καιρός, με ποιο ή ποιους τρόπους μπορούμε να αντιδράσουμε να ανακόψουμε την βέβαιη φορά των πραγμάτων προς την κοινωνική εξαθλίωση και τον εκφασισμό μας.

Το 2013 θα κριθούν τα πάντα;

Το μεταίχμιο της αλλαγής του χρόνου κάθε Πρωτοχρονιάς, προσφέρεται για ατομική και συλλογική περισυλλογή, για αφύπνιση και επανακαθορισμό στόχων και επιδιώξεων. Το 2013, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το έτος της τελικής αναμέτρησης. Την καλπάζουσα ορμή της Παγκοσμιοποίησης, εξέθρεψαν δύο παράγοντες.

Αφέθηκε ανεξέλεγκτη η χρήση και εκμετάλλευση της εκρηκτικής ανάπτυξης της τεχνολογίας και των εφαρμογών της. Δεν τέθηκε καμία Αρχή ή κανόνας, ώστε οι τεχνολογικές και οι επιστημονικές ανακαλύψεις να υπηρετούν την υπέρτατη αξία του Ανθρώπου. Αντίθετα ευνοήθηκε κάθε μέτρο εφαρμογής νέων τεχνολογιών για την καταδυνάστευση, έλεγχο και οικονομική εκμετάλλευση μαζικά του ανθρώπου.

Η ανεξέλεγκτη εμπορευματοποίηση των Νέων Τεχνολογικών Εφαρμογών, πέρασε υπό τον έλεγχο νέων ταχύτατα ανερχόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων, αδίστακτων χωρίς ηθικούς φραγμούς, θιασώτες του εύκολου και γρήγορου χρήματος. Αυτοί μέσω του ευάλωτου Τραπεζικού συστήματος και την θέα άφθονου χρήματος, διέφθειραν πολιτικούς και εκπροσώπους θεσμών! Τους κατέστησαν υποχείρια των και πλέον σταδιακά επιβάλλουν την βούληση των με τους δικούς των όρους. Το που μας οδηγούν είναι πλέον ηλίου φαεινότερο και οι συνέπειες αδιάψευστες. Μέχρι τώρα οι αντιστάσεις ήταν αναιμικές και οι αντιστεκόμενοι ‘’λιθοβολήθηκαν’’ ως ‘’γραφικοί’’ και «περιθωριακοί». Μπρός στα τεράστια αδιέξοδα όμως που συνεχώς συσσωρεύονται, οι ανθρώπινες κοινωνίες δεν μπορεί πλέον να μείνουν απαθείς.

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Η αντίστροφη μέτρηση της τελικής αναμέτρησης άρχισε και, ίσως το 2013 κριθούν τα πάντα. Χρειάζεται όμως προηγουμένως το ταχύτερο να αναδειχτούν οι νέες ηγεσίες παντού, πρωτίστως στην Ελλάδα, την χώρα πειραματόζωο των δεινών της παγκοσμιοποίησης. Το σύνθημα της Αντίστασης κατά της παγκοσμιοποίησης το έδωσε προ πενταετίας ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε εκείνο το συγκλονιστικό επιθανάτιο μήνυμα του προς τους νέους, την Πρωτοχρονιά του 2008. Είναι εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα. Γι’ αυτό και το παραθέτω ολόκληρο αλλά και να αποτίσω φόρο τιμής, σε μια αυθεντική και κορυφαία ηγετική φυσιογνωμία που ανέδειξε η Ελλάδα και μάλιστα από τον κλήρο. Γι’ αυτό ίσως, επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς ο διασυρμός του.

Hταν από τους πρώτος ‘’γραφικούς’’ που διείδε τον κίνδυνο που έκρυβε η Παγκοσμιοποίηση. Αντιστάθηκε και άνοιξε πολύ σοφά, πλατειά γέφυρα επικοινωνίας και συμπόρευσης με την νεολαία, την ελπίδα και κιβωτό διαιώνισης της φυλής μας. Και μόνο αυτό αρκεί να τον κατατάξει στις καταξιωμένες ηγετικές προσωπικότητες του Ελληνισμού!

Το τελευταίο μήνυμα του μακαριστού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

«Αγαπητά μου παιδιά......Αν υπάρχει κάτι στη ζωή μας που δεν τιθασεύεται, αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου. Το σήμερα γίνεται χθες εν ριπή οφθαλμού, και το αύριο σήμερα και χθες. Κι εμείς παρασυρόμεθα προς το τέρμα της πορείας μας, εκόντες άκοντες, παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, χωρίς αναστρέψιμη ελπίδα. Αυτή είναι η μοίρα των θνητών. Κι αλλοίμονο σε εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρει την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου. Την απάντηση την δίδει μόνο η Χριστιανική πίστη. Η Ιστορία γεννά γεγονότα. Κι εμείς συμπράττουμε σ’ αυτό. Άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό. Η Ελευθερία μας είναι το κριτήριο της ευθύνης μας. Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους. Αλλιώς είναι σάρκες, έκδοτοι σε πάθη ατιμίας, πρόθυμοι για κάθε τι που ευτελίζει την ύπαρξη μας. Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε την ζωή του με τις Αρχές που απορρέουν από αυτή. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Κάθε Πρωτοχρονιά είναι συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζει σε ένα κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού. Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην Ιστορία μας και τους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως τη βίωσαν οι αείμνηστοι πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια του. Το έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει. Θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, για να υπερασπιστούμε ότι κινδυνεύει».

Μακάρι το 2013 να ξεπηδήσει στο χώρο της πολιτικής ένας παρόμοιος ηγέτης, σαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο, ο οποίος παρά τα όποια λάθη του, συνήγειρε αφυπνιστικά τον Ελληνισμό και πλησίασε τόσο κοντά και μίλησε στην καρδιά της νεολαίας μας.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Το 2013 επιτέλους πιστεύω η πατρίδα μας να ανακτήσει τον χαμένο βηματισμό της Ιστορικής πορείας μας.
  • Κύριε Δημήτρη ως ευφυής άνθρωπος που είσαστε γνωρίζετε οτι μεθοδευμένα τα συγκεκριμένα σχεδιαστήρια (...) διαμόρφωσαν τον αδιάφορο νεοέλληνα, και περισσότερο εμφανές είναι στη νεολαία. Είναι δύσκολο έως απίθανο σήμερα έστω και το ενα τοις εκατό των νέων ανθρώπων να διαβάσει κείμενο περισσότερο των δυο προτάσεων. Εαν ήταν δυνατόν και πέρναγε απο το χέρι τους... θα τα καταργούσαν ολα. Σε μια τέτοια φάση οδήγησαν ειδικά τη νεολαία τα σχεδιαστήρια (...)  και με απόλυτα φθίνουσα πορεία ώστε να υπάρχει όφελος μόνο σε συντεχνίες γνωριζόντων.
  • Όλα έγιναν fast food, ακόμα και το επίπεδο αντίληψης και νοοτροπίας. Πέτυχαν το στόχο τους τα σχεδιαστήρια (...) και οι άμεσα βαλλόμενοι αδυνατούν ακόμα να κατανοήσουν τι έπρεπε και πρέπει να κάνουν.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος

Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο σήμερα, διότι τα σχεδιαστήρια πέτυχαν στην αντίληψη αρκετών εγω να είμαι γραφικός (και το ενισχύω σκόπιμα όσο μπορώ) και οι δυνάστες τους ευεργέτες.
Άλλωστε ήταν μεγάλο ''θράσος'' να τολμήσει ένας φτωχός άνθρωπος την ίδρυση ενός τοπικού ραδιοσταθμού χωρίς καμία πολιτική σύνδεση, και ακόμα μεγαλύτερο το ''θράσος'' σε πλήρη αντίθεση με ολα τα οικονομικά συμφέροντα που υιοθέτησαν πλήρως αγγλοσαξωνικές ονομασίες να ονομάσει ενα ραδιόφωνο ΓΛΥΦΑΔΑ FM,  να περιόρισει τη λειτουργία εντός των ορίων μιάς πόλης, και τα μηνύματα που  δημόσια πέρναγαν να έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα. (ΔΗΜΟ ΚΡΑΤΙΑ και ΑΞΙΟ ΚΡΑΤΙΑ) 
Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα τότε, δεν υπάρχει ούτε και σήμερα που τουλάχιστον ενήμεροι είναι όλοι και γνώστες των ισχυόντων; Άρα πολυ δύσκολα θα ανακτήσουν ολοι τον  χαμένο βηματισμό της Ιστορικής πορείας μας ώστε να γίνει κτήμα τους  και να συνεχίσουν στο μέλλον. Τα σχεδιαστήρια (...)  θα συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο ρόλο και λόγο, και οι περισσότεροι θα γίνονται περισσότερο αδιάφοροι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο όφελος των ελαχίστων που κινούν τα νήματα

ΓνωρίΖΕΙΣ τι ισχύει και οι επιλογές είναι εξαρτώμενες απο εσένα για το μέλλον συμπολίτη μου.

Ηλεκτρονική Δημοσίευση 29/12/2012. Αναδημοσίευση  2/1/2013.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ‘’Η τάν ή επί τας’’ για όλους το 2013; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">