ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Γλυφάδας: Kατ' επιλογήν σε όλους τους τομείς

ΤΡΙΤΗ, 4 Δεκεμβρίου 2012.

Σάλο έχει προκαλέσει στο Δήμο Γλυφάδας η επιμονή των αρμοδίων του τμήματος Αλλοδαπών να αρνούνται την κατάθεση δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών παραμονής των νομίμων αλλοδαπών, με την ταυτόχρονη παράδοση σ' αυτούς της "Μπλε Βεβαίωσης" κατάθεσης που έχει προσωρινή ισχύ νόμιμης παραμονής.

Περίεργη και άξια προσοχής εμφανίζεται η στάση της αρμόδιας δημοτικής υπαλλήλου η οποία με πρόσχημα την πρόσφατη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ισχυρίζεται πως ο Δήμος δεν μπορεί να προμηθευτεί τις απαραίτητες "Μπλε Βεβαιώσεις" που απαιτούνται στην διαδικασία της ανανέωσης. 
Μάλιστα, στοχοποιεί την Κυβέρνηση και εκθέτει δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να δημιουργήσει τεχνική όξυνση με τους νόμιμα διαμένοντες αλλοδαπούς στη χώρα μας.
Υφίσταται έλλειμμα "Μπλε Βεβαιώσεων" εξαιτίας του Υπουργείου Εσωτερικών και αδυνατεί -λέει- ν' ανταποκριθεί στη διαδικασία, που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. (καμία σχέση με αυτή της ιθαγένειας) Ίσως είναι ένας εύσχημος τρόπος αντιπαράθεσης των δημοτικών υπαλλήλων με την κυβερνητική πολιτική ή ένας εύσχημος τρόπος για.... ολισθηρές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το αρμόδιο τμήμα αλλοδαπών του Δήμου Γλυφάδας χορηγεί "μπλε βεβαιώσεις" κατ' επιλογήν! 
Αυτά έγραψε πρίν απο δυο εβδομάδες το spirospero του Σπύρου Καρατζαφέρη, και με απόψεις στον σχολιασμό που εκφράζουν αποκλειστικά ακροδεξιά στοιχεία της χώρας μας, ενω ο αδελφός του εν λόγω δημοσιογράφου κάνει άνοιγμα στον χώρο της κεντροδεξιάς. 
Το θέμα στο δήμο Γλυφάδας είναι περισσότερο πολύπλοκο, διότι οι διαδικασίες κατ' επιλογήν γίνονται συστηματικά σε οτιδήποτε υφίστατε. (Οι δημότες να καταδικάσουν πρακτικές ανεύθυνων  που παρανομούν ασύστολα στο σύνολο των ζητημάτων που χειρίζονται, η καλύτερα που δεν χειρίζονται... διότι αυτοσκοπός ορισμένων ήταν η προσωπική τους ανάδειξη και η ''διαχείριση του δημοσίου χρήματος'' εις βάρος των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος

Yστερόγραφο: Σήμερα και μετά απο δυο χρόνια διοικήσεως του δήμου απο την παράταξη του Κώστα Κόκκορη,  με το σύνολο όσων εχουν συμβεί και συμβαίνουν πάντα κατ' επιλογήν,υπάρχει έστω και ένας δημότης ο οποίος εχει ενοχληθεί απο την αρχική ευτελή μεταχείριση που του έγινε;
(Το επίπεδο είναι πολυ υποδιέστερο κάποιας διακωμώδησης που έκανα, και ειδικά απο τη σημερινή κυβέρνηση υπάρχει ενδεδειγμένη αντιμετώπιση.
Βέβαια δεν γνωρίζω τι θα ισχύσει στη συνέχεια.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Γλυφάδας: Kατ' επιλογήν σε όλους τους τομείς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">