ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στιγμές από το λατρευτικό και ποιμαντικό πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου

ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος χοροστάτησε στο Αρχιερατικό μνημόσυνο όλων των νέων ανθρώπων που έχουν «φύγει» για τον ουρανό, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας. 

Το ιερό αυτό μνημόσυνο τελείται από την πρώτη χρονιά που βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος στην Ιερά Μητρόπολή μας και δίνει παραμυθία στους γονείς, συγγενείς και φίλους των νέων που ανεχώρησαν για την ουράνια πατρίδα.


Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, μετά τη Θ. Λειτουργία, στο Κελί του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος -Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας,  είπαν τα κάλαντα  Παραδοσιακοί Χορευτικοί Σύλλογοι, 




παιδιά πολύτεκνων οικογενειών,  



καθώς και παιδιά Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τίμησε με την παρουσία του την Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Συνάξεων του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας.  Στο τέλος, μίλησε στα παιδιά και τους έδωσε ευλογίες.


Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, μετά τις Μ. Ώρες, τον Εσπερινό και τη Θ. Λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε πάλι παιδιά και οικογένειες για κάλαντα μέχρι και το απόγευμα.


Την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.  


Σε όλους τους Ιερούς Ναούς διαβάστηκε το μήνυμα του επί τη Εορτή της Γεννήσεως.


Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012, Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας. 


Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας,  πήρε πρωινό στο Αρχονταρίκι της Ενορίας.


Την Πρωτοχρονιά του 2013, ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, χοροστάτησε στη Δοξολογία, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας. 


Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως διαβάστηκε το μήνυμα του επί τη ενάρξει του Νέου Έτους. Στο τέλος της Δοξολογίας ο Ποιμενάρχης μας, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα του Ιερού Καθεδρικού Ναού.



               Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Δικαιούμε να εχω άποψη επι παντός επιστητού; Eαν μου επιτρέπετε θα κάνω μερικές επισημάνσεις.
Ως ακριβοδίκαιος άνθρωπος σε μια κοινωνία που τελεί υπο πλήρη διάλυση βάση πολιτικοοικονομικών και άλλων σκοπιμοτήτων θεωρώ οτι  προσωπικά δεν αδίκησα κανένα. Βέβαια ο κάθε συμπολίτης μας εχει τον δικό του τρόπο σκέψεως και αντίληψης. 

ΓνωρίΖΟΥΝ αρκετοί συμπολίτες μας τα ισχύοντα στη τοπική μας κοινωνία, (Όσων αφορά ζήτημα δεκαετιών του γράφοντως)  όπως και την συνέχιση των παραδοσιακών στερεότυπων, που προσωπικά αν και ριζοσπάστης απο τα πρώτα μου βήματα δεν επιθυμώ καθολικά ρήξη.

Καλώς η κακός το κρίνουν οι συμπολίτες μας υπάρχει και υφίστατε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα, και ενω είναι γνωστό τι εχει ισχύσει και υφίστατε, ουδέποτε επι δεκαετίες υπήρξε η ελάχιστη κίνηση απο την πλευρά όλων αυτών που παραδοσιακά βρίσκονται σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα.

Είναι πλήρος αντιφατικό και αντιβαίνει κάθε λογικής το πως έχουμε οδηγηθεί σε ενα παρόν όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας πλαισιώνουν συγκεκριμένες θέσεις (αξιώματα) συνεχίζονται τρόπον τινά τα παραδοσιακά γνωρίσματα σε επίπεδο κοινωνίας, όμως όλοι μαζί και ο κάθε ένας μεμονωμένα ακολουθούν την πολιτική (τακτική) μονολόγων και μονόπλευρης εκπροσώπησης χωρίς ίχνος ουσιαστικής δομής δημοκρατικού πολιτισμού.

Θυμίζω οτι είμαστε κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Αττικής και οι πόλεις μας είναι συγκεκριμένες. (Είναι διαπιστωμένα δεδομένο οτι οι περισσότεροι το έχουν ξεχάσει)

Τολμήστε έστω και μια φορά να δηλώσετε ικανοποίηση για το επίπεδο του πολιτισμού και της δημοκρατίας ειδικά στη Γλυφάδα.
(Καταφέρατε ελάχιστοι άνθρωποι να διαλύσετε οτιδήποτε θεσμικά και πολιτισμικά ισχύει, και συγκεκριμένα κάθε δομή δημοκρατίας ενω σας παρέχουμε εκατομμύρια ετησίως και εχετε ορκιστεί: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου»
  • ΓνωρίΖΕΙΣ οτι ''τίμια και ευσυνείδητα''  λειτούργησε μέχρι  σήμερα ο Κώστας Κόκκορης  και άλλοι αιρετοί μας, που έχουν συμφωνήσει την ισχύ των άτυπων η άτιμων για εμένα, δεδομένων των ισχυόντων ΑΙΤΗΣΕΩΝ, όπως και των δημόσιων καταγγελιών απο αιρετούς και άλλους συμπολίτες μας.
  • Επίσης αναλογιστείτε πόσο γελοίος φαντάζει ο υποτιθέμενος τοπικός πολιτισμός σας όταν γνωρίΖΕΙΣ οτι σειρά απο αμερικανικές και άλλες εταιρίες σου παρέχουν δωρεάν το δικαίωμα παγκόσμιας επικοινωνίας, και στη χώρα μας φρόντισαν και φροντίζουν οι υπηρέτες της διαπλοκής να μην παρέχουν τίποτα επι δεκαετίες, (μετά απο σύνομες ενέργειες) στο πολίτη, ώστε να υφίστατε η πολιτικοοικονομική διαπλοκή με ''πλοκάμια'' σε κάθε τοπική κοινωνία, και η χειραγώγηση του συνόλου.
  • ΓνωρίΖΕΙΣ τι παρείχαν στον πολίτη: ΔΙΩΞΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ενω υπήρξε κατά κεραία η σύνομη διαδικασία του πολίτη και οι κ. πολιτευόμενοι όπως και οι διορισμένοι τους ξεπουλούσαν στα αφεντικά τους, και στήριζαν στις τοπικές κοινωνίες συγκεκριμένα άτομα ώστε να διασφαλίζεται η υπηρέτηση της ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι Σ.
  • Με τα χρήματα του συνόλου εκδόσεις και μηνύματα ''στο επίκεντρο ο πολίτης'' και ένας δήμαρχος που ενω δεν φρόντισε να περάσει στο δημοτικό συμβούλιο η ΑΙΤΗΣΗ του ΠΟΛΙΤΗ, μόλις συναντηθούμε ακόμα και τυχαία αρχίζει να τρέχει ώστε να κρυφτεί απο τις ενοχές του, και στη συνέχεια δικαιολογείται με ρηχά επιχειρήματα προδικάζοντας τι θα κάνουν οι άλλοι στη συνέχεια, όταν αυτός δεν κάνει τίποτα. (Ακριβώς οτι ακολούθησαν ολοι οι προκατοχοί του....ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙΣ και ΜΟΝΟΝ του ΠΟΛΙΤΗ - ΔΗΜΟΤΗ, και όλα για διορισμένους και βολεμένους ακόμα και με ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ. Επίσης πολλά και διάφορα υπέρ κάποιων ''συμπολιτών'' μας που έχουν διαδραματήσει πολύ περίεργο και ασαφή ρόλο εμπλεκόμενοι με τα κοινά και με τη δημοσιογραφία) (βλέπε ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΛΑΝΔΡΑΚΗΣ κ.α)
  • Οτι γράφεται μένει, και τουλάχιστον ΕΔΩ δεν υπάρχει καθόλου ασάφεια, ούτε περίεργος ρόλος.
  • Είναι πολυ δύσκολο όταν απο το 1821 μέχρι και σήμερα υπάρχουν δεδομένα και αναπαράγονται παραδοσιακά στερεότυπα, να υπάρξει η ισχύς των αυτονόητων.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στιγμές από το λατρευτικό και ποιμαντικό πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">